Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - mały domek z brzozą w tle...

sipatka

Recommended Posts

Moje tylko powąchają powietrze i robią w tył zwrot. Czasem której się pomyli - wyskoczy na schodek i na następnym robi w tył zwrot i już jest w domu :lol2:
a siurki uszami? czy oczka zółte:lol2::lol2::lol2:

Śnieg, to dla odmiany Karol uwielbia. Jego ulubiona zabawa jak sypię butem śnieg do góry a on podskakuje i go łapie. Zabawę przednią mamy oboje.

Poza tym, moczenie łapek jest obrzydliwe, każdą kałużę Karolek ominie, na mokrej trawie kroczy okrakiem, żeby jak najmniej styku z mokrym było :lol2:

jedno i drugie potwierdzam, identyko ma starszy srulewicz, malenki dopiero uczy sie dziwaczenia i manier ksiazecych:lol2:

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Postanowiłam że muszę przerobić nasz ogród bo wygląda beznadziejnie.

Poza trzema rabatami to reszta, jest, jak to nazywa mój mąż - radosną twórczością.

Przede wszystkim dwie bylinowe to porażka.

Pewnie wysadzenie kilku roślinek i wsadzenie na ich miejsce inszych, naprawiłoby całość, ale po pierwsze primo

- dokąd przesadzić te wysadzone

po "drugie primo"

- co dosadzić żeby było ładnie przez całe lato???

Może Wam coś do głowy przyjdzie? Spróbuję narysować obie rabaty. Widok z tarasu w kierunku północno-wschodnim.

Na pierwszej rabacie rosną:

1. lawenda

2. kocimiętka

3. liliowce wysokie pomarańczowe

4. floksy wiechowate fiolet, amarant (mieszanka tych odcieni)

5. lilie różowe i inne coś się przemieszały chyba na wzajem

6. kalina ta co ma takie śliczne białe kule

7. vaigela

8. kalina carcefalum (pachnąca zabójczo)

9. budleje a.fioletowa b. amarantowa c. black night

10. trytoma fioletowa

11.koreanka

Rabata druga:

serduszka - liliowce różne kolory

**** - różowe róże wielkokwiatowe 5 szt.

P - poziomki

sb - sosna bośniacka

k - krwawnik różowy

Lb - lawenda biała

o - ostróżki niebieskie i morelowe

Koło garażu rosną pęcherznice diablo i diablodoro

Pod siatką berberysy bordowe

przy kompostowniku takie coś jak drzewa oliwkowe (od Yetiego dostałam chłopca i dziewczynkę)

pod siatką na wprost tarasu trawy biało-zielone (ponoć zaborcze) i piwonie.

W ostatni weekend zakupiłam jeżówki będzie z tymi co mam już 5 szt i begonie a chyba ze6 różnych ?

Edytowane przez sipatka

moj kapiele lubi ale tylko w wannie i cieplej wodzie :D a jeszcze bardziej suszenie z czesaniem, wtedy moze sie rozlozyc i walnac kime w cieplym, milym otoczeniu :D:D:D

ostatnio u Arniki biedny wskoczyl do jeziora z pomostu i malo sie nie utopil, ma zapadajaca tchwice i od razu na dno poszedl, potem taki stres zalapal ze trzesiawka w kocyku u pani na kolanach. to nie jest pies dowodny ;) a Arnikowa psina jak motorowka popierniczala po jeziorku :D

W dzień skowronki nas śpiewem raczyły, nocą księżyca ćwiartka świeciła w wieńcu gwiazd, rozciągając delikatne welony z mgły, by rano niebiańskie widowisko szadzi nam pokazać, z podkładem muzycznym od przelatującego klucza dzikich gęsi.

Życie jest piękne !

Nie poznaję Pani psze pani:)

Czeeeeść:hug:

moj kapiele lubi ale tylko w wannie i cieplej wodzie :D a jeszcze bardziej suszenie z czesaniem, wtedy moze sie rozlozyc i walnac kime w cieplym, milym otoczeniu :D:D:D

ostatnio u Arniki biedny wskoczyl do jeziora z pomostu i malo sie nie utopil, ma zapadajaca tchwice i od razu na dno poszedl, potem taki stres zalapal ze trzesiawka w kocyku u pani na kolanach. to nie jest pies dowodny ;) a Arnikowa psina jak motorowka popierniczala po jeziorku :D

No to oboje przeżyliście stres nie mały. Ale że go tak poniosło z pomostu chopsaka do stawu, dzielny maluch :)