dorkaK 19.05.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witaj Izo!!!!! Dawno mnie u Ciebie nie było ,a tu proszę takie postępy.....no no ładnie się robi w domku a widzę ,że i tarasik wylany Piękną macie brzozę czy to samosiejka? Pozdrawiam cieplutko!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.05.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Cześć Sipatko zasuwasz jak szatan Śliczny i przytulny domeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 21.05.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Sipatka, i ty chciałas do mnie na oględziny przyjeżdżać? Toż u mnie w porównaniu z tobą nie ma co oglądać. Ale ty kochana poszalałaś Jesteśmy jutro w kontakcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 22.05.2010 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Człowiek taki zaganiany że nawet nie ma kiedy do kompa zasiąść. Avatarek w pełni odpowiada rzeczywistośći DorkaK - brzoza to na pewno samosiejka- zasiała się jak mnie jeszcze na świecie nie było:yes: Moose - dzięki za pochwały AGP - czekam na przyzwoitą godzinę, żebyście sobie jeszcze pospali troszkę bo dopiero7.58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.05.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Izuś, kominek, jak kominek (zapowiada się pięknie), ale ta brzoza ...:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 22.05.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Powitać sobotnio! Fotorelacja cudeńko i pogratulować pracusiów i majstrów. Tylko żeby nie zapeszyć tfu.....i żeby potem na mnie nie było Sipatko jak sobie radzicie z jesiennymi opadami liści z tej przecudnej brzozy?!?!? Czy to raczej sąsiedzi się martwią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 22.05.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Iza - jesteś niesamowita! Sama jedziesz z glazurą? Napisz jak to się robi - taki wiesz, wykład dla blondynki Ja też chcę spróbować (jak już będzie co kafelkować) Jakie łatwiej - duże? małe? mozaikę na siatce? Zacząć od podłogi czy ścian? Ściany od dołu czy góry? Łatwiej w karo czy prosto? Hmmm... Poczekamy - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 22.05.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Hej Iza!!! Sledzę wasz dziennik jak tylko czas na to pozwoli i jestem pod wielkim wrażeniem.... Ale z Ciebie zdolna i pracowita kobitka....najpierw przy ocieplaniu pomagałaś, a teraz widze ,że płytki układasz szacunek i gratulację.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 22.05.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 :jawdrop::jawdrop: I NIC WIĘCEJ NIE DODAM !!!!!! WIELKI SZACUN !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelkax1 23.05.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Cześć Iza Już kiedyś oglądałam Twój dziennik a dzisiaj dopiero zauważyłam, że pędzicie. Twój domek przez dłuższy czas był moim faworytem, ale zabrakło mi jednego pokoiku na "gabinecik". Zdecydowaliśmy się na z7. Bardzo jednak podoba mi się u ZCiebie to wejście wprost do salonu, ja niestety będę wchodzić prosto na drzwi, no ale coś za coś. Chciałam Cię zapytać o koszty, ale już wyczytałam w komentarzach - takie kwoty bardzo mi się podobają, bo my nie bierzemy kredytu tylko będziemy budować z oszczędności. A jak widzę u niektórych sran zerowy z działką około 100 tyś to mi ręce opadają. Życzę Wam miłej i owocnej pracy i będę śledzić postępy prac.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 23.05.2010 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 (edytowane) Moniu - chciałam napisać że brzoza to żadna moja zasługa a kominek to ............. i tu się zastanowilam, bo właściwie kominek też nie - wybudował go całego pan Włodzimierz ja tylko kasiorkę dałam................ Jędruśki - liście jesienne mieliśmy do tej pory raz i to było przy rozpoczynaniu budowy więc byliśmy tak zaaferowani innymi sprawami ze liście zeszły na plan dalszy, ale................ Jak tak pamięcią sięgnę to ona miała bardzo długo liście. Wszystkie drzewa były już gołe a ona miała. I powolutku je dozowała boratom - kafle układałam najpierw na podłodze potem na ściany i trzeba pilnować poziomu bo potem to im wyżej tym trudniej zaradzić - karo dużo przycinania przy ścianach bo każdy kafel na pół a jak jest dekor mały pomiędzy to już odpadów sporo (przynajmniej tak mieliśmy w mieszkaniu) duże szybciej dają efekty ale są trudniejsze do układania (przynajmniej dla mnie a ja w tej sprawie to cienka jestem więc robię to co mam nadzieję że mi wyjdzie w miarę dobrze ) No i dobra rada - zacznij układać płytki w najmniej używanym i prezentowanym pomieszczeniu - co sp..............sz to już dalej w innych pomieszczeniach zrobisz dobrze bo będziesz miała wprawę. Uda Ci się na pewno bo to nie jest takie trudne.... A fachoffffcy tak potrafią sknocić robotę że do końca życia będziesz żałowała że sama nie zrobiłaś. Choć są i wspaniali ale to ryzyk-fizyk na kogo trafisz. Fakt pewny - robiąc sama kaskę zaoszczędzisz na inne sprawy............... my już kaski nie mamy więc zakasałam rękawy............... ale ja to lubię takie remontowe sprawy, i płytki, i tapety i malowania - jeszcze tylko paneli nie kładłam ale to przede mną................. Acha jeszcze jedno - doradził mi pan od tynków, że można sobie kupić takie kliniki do kafelków żeby poziomy zrobić przy pierwszej partii ściennych - ja nie wiedziałam ale ty już wiesz więc skorzystaj. dorkaK - dzięki każda pochwała mile widziana i napędza do dalszej pracy - a ocieplanie trochę jeszcze nie skończone - ale to można później bo teraz bardziej naglące przed wakacjami sprawy wykończenia wnętrz...... strych poczeka.. nie ucieknie przecież............. meg - dzięki - tak się cieszę że mi idzie - amelkax1 - witam cię serdecznie. z tym wejściem wprost do salonu to jest fajnie to mi się bardzo podobało w tym projekcie, zwłaszcza że to ma być drugi dom a nie główny........ Jednak powiem ci że gdyby coś i było np za zimno to jest przygotowane miejsce na założenie przesuwanych drzwi i zrobienie tzw wiatrołapu aby zbytnie zimno do salonu nie wlatywało. Poza bym ten domek nie ma korytarzy - salon jest faktycznie centralnym miejscem i w ten sposób wykorzystana jest cała powierzchnia domu........ Korytarze to ja mam w mieszkaniu - tyle metrażu zmarnowane................... A co do cen - to fakt - niektórzy nie wiem skąd je biorą. Ja się kiedyś wypowiadałam na temat kosztów, ze 4-5 postów dałam ale sobie odpuściłam, bo by mnie zadziobali ile to wszystko kosztuje (doszłam do wniosku że jak ktoś chce to zawsze wynajdzie argumenty na podtrzymanie swoich racji i uzasadnienie kosmicznych wydatków). Nasi budowlańcy brali bardzo przyzwoite ceny za robociznę i dlatego ten domek stanął. Przy założeniu że za m2 fundamentów mialabym płacić 160 zł od metra to bym do tej pory miała tylko fundamenty. A gdzie jeszcze mury, osobno więźba i pokrycie dachu też kto inny - bez szans. Ale tak to jest poukładane, że jak ktoś bardzo czegoś pragnie to cały Wszechświat działa aby mu pomóc... Edytowane 27 Maja 2010 przez sipatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 23.05.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Wiesz, ale Twój wątek powinien mieć inną nazwę "Wielka brzoza z domkiem w tle" - to byłoby bardziej na miejscu Niesamowita ta brzoza - ma chyba ze 100 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 23.05.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Iza - ja również uwielbiam zabawy w remonty! Mąż zaraził się tym bakcylem Znamy wspaniałego fachowca od płytek - jednak on po kilku ciężkich zawałach zrezygnował z prowadzenia działalności i zatrudnił się w większej firmie - po pracy ma niewiele czasu na szołki, a nie chcielibyśmy narażać jego zdrowia. Pozostałe papraki nadają się tylko do umieszczenia na czarnej liście! Myślę, że kafelkowanie nam się spodoba! Wiem, że powinnam zacząć naukę od kotłowni bo tam nie będę zaglądać!!! Ewentualnie garaż, w ostateczności pralnia (hi! hi!) - a jeśli uznam, że jest super, to zabierzemy się za mieszkanie! Panele mamy już za sobą! Żadna filozofia! Dobra wyrzynarka, odrobina wyobraźni i panele ułożone - na pewno to prostsze niż kafelkowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 24.05.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 wow SZACUN Sipatka:jawdrop: taka malutka się poczułam podziwiam za te płytki, jesteś już kolejna kobitka na forum, co miała odwagę zabrała się i robi, a skoro Wy możecie to może i mnie się samodzielnie uda, jakoś na razie to tak wszystko ktoś u nas robi, podziwiam, że Wy tak dużo samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 27.05.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 no no prace się posuwają. I znowu na kolanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 27.05.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witaj:).....kominek super ,łazienka równie ładna:) .....podziwiam wasze zaangażowanie w pracach przy wykończeniówce .....trzymajcie tak dalej:) będę dalej obserwować wasze postepy .....Izo a dla Ciebie szacuneczek....... Pozdrawiam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 27.05.2010 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Oooooooooo Boratom ale masz terenów do trenowania kafelkowania............. Panele po wypowiedziach też spróbuję położyć, tylko ............hmmm gdzie będzie ten teren próbny Monia - wszystko zależy od priorytetów - w tym wypadku to jednak jest mały domek z brzozą w tle Ostatecznie mogłoby być jeszcze - własny kawałek świata z domkiem z naciskiem na kawalek świata. AGP-ON porzuć kosmate myśli - jesteśmy już na wysokości, przy której pozycja kolankowa pracę by tylko uniemożliwiła KamaG - wcale nie jesteś malutka tylko troszkę później się za to zabierzesz. Ale jak już się weźmiesz to zobaczysz - ŻE JESTEŚ TEŻ WIELKA dorkaK - dziękuję za pochwały:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.05.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 To i ja dołączę do pochwał - Izo KAWAŁ dobrej roboty !!!!! Wielki szacun dla twojej osoby ! może i u mnie, tak przy okazji, machniesz parę kafelek ??? Jak juz nabierzesz wprawy, to tak jednym ciągiem, zahaczysz i już !!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.05.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 sipatka.................Ty sama na tej podłodze kafle kładłaś?????????? :eek: jestem w szoku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 27.05.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 ja też jestem pełna podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts