Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - mały domek z brzozą w tle...

sipatka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie też już dużo roślin ma ścięte mrozem liście..... szkoda

bo na przykład miłorząb, nie zdążył " wy żółcić" liści

sumak nie zdążył " zaczerwienić" ...... zmarzły i wyglądają żałośnie .....

były w tamtym tygodniu nocne przymrozki - mimo, że nie zapowiadali ich

Też mi smutaśnie z tego powodu, bo na jesieni właśnie liście i ich piękne kolory zdobią ogrody.....

Ktoś w żartach powiedział, że powinno się palić takie dymiące ogniska i ten dym snujący się po ogrodzie w noc z niewielkim przymrozkiem, ochroni ogród....

Ogród może tak ale ja na drugi dzień miałabym donos, że zatruwam okolice .......

Aniu u mnie na szczęście nikt na dymiące ogniska nic nie powie i całe szczęście bo to nieodłączny urok jesieni......

Kalu trawka faktycznie wzeszła ślicznie teraz jest jej jeszcze więcej nawet przymrozki jej nie przeszkodziły rosnąć. Żeby ładnie się prezentowała to ją wczoraj wygrabiłam bo brzoza pięknie sypie swoimi listeczkami.

Zapomniałam niestety o nadwyrężonej ręce i kosmicznie szwankującym nadgarstku (malowaniem domu go tak załatwiłam).

W związku z tym dzisiaj ledwie ruszam klawiszami lapciopika. Nadgarstek nadaje się do wymiany (co gorsza to prawa ręka)

Edytowane przez sipatka

• 2 weeks później...
Niestety łapka nadal do kitu:(. Chyba się muszę za nią poważnie zabrać jakieś masażyki i takie tam. A na wsi niestety nie byliśmy bo w ten weekend małżuś miał popołudniową zmianę i nie warto było się nawet zbierać bo zaraz trzeba byłoby wracać. Przynajmniej się powylegiwaliśmy w betach (raz nie zawsze - dwa razy nie wciąż;))

A potrzebujesz?? Znajdzie się ;-)

Ale za efekty nie ręczę.

Ale ja nie jestem pewna czy moja brzoza potrzebuje fryzjera. Wiater ją uczesze, deszczyk ją wymyje słonko ją wysuszy i na wiosnę znowu będzie KRÓLOWĄ OKOLICY.

No co tam macie w tej waszej drewnianej domeczce do mojej brzóski? przyznać mi się tu zaraz bo skisnę z ciekawości :sick:

Jak bałdzo to......... płoszę.

Jest to tak proste jak.................... o mam ............ sznurek w kieszeni.

Kiedy wpadasz na pierwszą lekcję? Bo wiesz, najlepiej to od razu byka za rogi :cool:

Ty to byś od razu byka ...i to jeszcze za rogi :eek:

No masz temperament ...ja wiem ;)

Ty mnie uświadom czy to jest bardzo drogie hobby ok ?

Co by się nie okazało, że puszka jakiego lakieru to jedno tankowanie do mojego autka :jawdrop:

Agusiu na szczęście dla chętnych rozpoczynających decupage są małe pojemniczki i niewiele kasiorki na to potrzeba. Tak około 30 złotych. Do zrobienia ramki z lusterkiem potrzebujesz: farby akrylowej (tubka w pasującym Ci kolorze), lakieru bezbarwnego i tzw krasza (się pisze inaczej ale nie wiem jak to szpanować nie będę), kleju (zwykle jest to wikol - początkowo biały przy wysuszaniu robi się przeźroczysty) oraz serwetki z wzorem, który chcesz nakleić.

Lusterko za pińć zeta kupujesz w Ikei a resztę składników albo w artystycznych albo w Empiku na stoisku z tymi "zabawkami", serwetkę (albo papier ryżowy - jest wygodniejszy i lepiej się prezetnuje) w supermarkecie czy kwiaciarni.

Zakupione materiały wystarczą na wykonanie kilku różnych rzeczy i tak możesz np. do lusterka dorobić sobie pudełeczko na husteczki chigieniczne, ramkę na zdjęcie, pudełeczko na drobiazgi itd (wyobraźnia ci podpowie).

Ciąg dalszy czyli jak wykonać nastąpi gdy ............................. też zdecydujesz się wziąć byka za :rolleyes: rogi ? ;)

Edytowane przez sipatka

Dawaj byka !

Bedziem go za te rogi tarmosić !

Zrobię sobie zaraz kartkę zakupową z listą twoich wynalazków i jadę na zakupy.

Ten wikol to tylko do drewna jest nie? Jakby tak kciał na szkło czy inszą ceramikę to pewnie inny klej ?

W perspektywie mam długie, jesienne samotne wieczory - muszę coś sobie wynaleźć do roboty ...taki charalter trudny ...inaczej zmarniję i zdołuję do reszty.

Muszę mieć zajęcie psiamać !

Aaaa lakier akrylowy ...znaczy że wodą nie myć ewentualnych "arcydzieł" ?

A czym malować coby wodą umyć ?

He ! Aleś wpadła ! Cię teraz zamymłam na śmierć !

:yes: