Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - mały domek z brzozą w tle...

sipatka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Koza - genialne! Zaczniemy od małego miasteczka z małym bankiem, małą kasą, małym ochroniarzem i małym alarmem, a skończymy w dużym banku z dużą kasą...

A wiecie, że Wuśka zaczęła nam przecierać szlak. Na razie szlag bardziej z tego wyszedł...

Wuśka się wzbogaciła... w doświadczenia. A my milczymy zdjęci podziwem dla niej.

PS Czy żeby przeciwności losu hartem ducha zwyciężać, trzeba nosić taką flagę? I czy koniecznie musimy coś zwyciężać? Nie można by tak bez przeciwności?

A ja chcę taką dużą kwotę, żebym nie miała problemu, co wybrać!

Zaczęłabym od wybudowania fajnej małej szkoły dla moich dzieci i dla siebie, cobym miała gdzie pracować, jeżeli mi się zechce. I kupiłabym nową lodówkę. I odkurzacz - taki, jaki chcę! I pojechałabym do Norwegii na dłuugie wakacje. I na Alaskę I kupiłabym konia. Albo dwa.

Wiesz co Agdusia?... Twoje marzenia nie są wcale wygórowane, takie ludzkie normalne...

Niesamowite jest to, że żyją na świecie ludzie którzy nie wiedzą co jeszcze mogliby chcieć mieć.....

Nie na darmo japońskie przekleństwo brzmi "Oby spełniły się wszystkie Twoje marzenia"...

Dla bezpieczeństwa więc swojej psyche nie pragnę zbyt wiele ot jakiegoś maleńkiego, okrągłego milionika na załatanie kosmicznych dziur finansowych mojego budżetu (i paru mi bliskich osób) i żeby jeszcze z tego na jakąś suuuper wycieczkę dookoła świata starczyło....

Bo ja prosta baba jestem. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że odczuwam nieodpartą potrzebę posiadania torebki za kilka tysięcy, takiegoż zegarka, biżuterii... Owszem podoba mi się wiele rzeczy, ale wystarczy mi HM, Zara, Reporter, Carry itp. I pilnowałabym się, żeby za dużo nie nakupić, bo to tylko kłopot.

Ale pozwoliłabym sobie na wynajmowanie babysiterki i odchamianie się, na posiedzenie w kawiarni wieczorem po rozrywkach kulturalnych... A wiecie, o czym najbardziej marzę? O tym, żeby wejść do restauracji (wcale niekoniecznie takiej "gwiazdkowej" z kelnerami-pingwinami, bo tam bym się głupio czuła) w wakacje i nie zaczynać czytania menu od cennika!

Bo ja prosta baba jestem. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że odczuwam nieodpartą potrzebę posiadania torebki za kilka tysięcy, takiegoż zegarka, biżuterii... Owszem podoba mi się wiele rzeczy, ale wystarczy mi HM, Zara, Reporter, Carry itp.

Mnie też by starczyło gdyby tam były numery w które ja się zmieszczę

I pilnowałabym się, żeby za dużo nie nakupić, bo to tylko kłopot.

Odwieczny, bo skoro w sklepie się nie mogę zdecydować to mając w domu też stoję jak ten osiołek co mu w żłoby dano.

Ale pozwoliłabym sobie na wynajmowanie babysiterki i odchamianie się, na posiedzenie w kawiarni wieczorem po rozrywkach kulturalnych... A wiecie, o czym najbardziej marzę? O tym, żeby wejść do restauracji (wcale niekoniecznie takiej "gwiazdkowej" z kelnerami-pingwinami, bo tam bym się głupio czuła) w wakacje i nie zaczynać czytania menu od cennika!

Niestety to moja bolączka też jest. Te ciągłe ograniczenia....

Ja generalnie marzę, żeby nie zaczynać kupowania czegokolwiek od cennika.

Niestety, nie zanosi się, żeby to się miało szybko zmienić.

Może kiedyś tak się przyzwyczaję, że już nie będę nawet mrzyć, kto wie...

Ale nie chciałabym.

Sipatka, bo oni wogóle z tymi rozmiarami przesadzają. Wchodzę do takiego Carry, oglądam, podejmuję męską decyzję, żeby zmierzyć (nienawidzę mierzyć!!!) i co? I nagle okazuje się, że w XL nie wejdę!!! No bez jaj! Jestem duża, ale nie aż tak! Przeżywszy kilka razy taki szok, zaczęłam się przyglądać babom chodzącym po centrum handlowym. Czy same anorektyczne laski tam bywają? A gdzie się w takim razie ubierają te większe? Czy zostaje nam tylko targowisko? ALe nie, po sklepach łaziły i te zgrabne i te średnie i nawet większe ode mnie. Ulżyło mi, bo już myślałam, że jestem największym wielorybem w okolicy.

Za to w HM mogę znaleźć ciucha na mnie. I w for ever 18 kupiłam sobie spodnie w rozmiarze L, które są dobre! Podniosło mnie to na duchu!

Depsia, ja tam mogę różne rzeczy kupować zaczynajć od oglądnięcia ceny. Nie lubię tego tylko w księgarniach i w knajpach. Bo ciucha mogę sobie nie kupić, mogę poszukać tańszego.

Co byś nie gadała więcej, że nie bywam na forum... przylazłam. Połączenie ze światem ulepszone i już śmiga, więc szansa na cokolwiek częstsze bytowanie jest.

W kwestii kosiarek. Na jaką ty przecenę czekasz?? Chyba zimową, bo wiosną to raczej ceny do góry na takie ustrojstwa pójdą.

Co byś nie gadała więcej, że nie bywam na forum... przylazłam. Połączenie ze światem ulepszone i już śmiga, więc szansa na cokolwiek częstsze bytowanie jest.

W kwestii kosiarek. Na jaką ty przecenę czekasz?? Chyba zimową, bo wiosną to raczej ceny do góry na takie ustrojstwa pójdą.

Co ty Aneczka :o Ja liczyłam na przecenę tych zeszłorocznych nim nowe przyjadą :yes:. Bo te są citkę za drogie.