Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - mały domek z brzozą w tle...

sipatka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojjojojjjj ale się narobiło :eek:!

Nie było kiedy popisać w dzienniku a tyle się wydarzyło:).

Goście Sipatkowo odwiedzili i duuużo dobrego po sobie zostawili:lol2:.

Duuuużo ciepłych wspomnień :wiggle: i...... nieudeptany trawnik, ale za to panowie za górkę się dziarsko zabrali. Przyhamowała ich taczka i teraz to już naprawdę trzeba będzie kupić nową :lol:.

Dziękujemy za wizytę i zapraszamy ponownie.

Izula... to jeszcze jeden najazd i Ci te wszystkie fanfarałki co to pokupałaś siem zasadzom;)...

i będziesz mogła do mnie przyjechać:)

... też się znajdzie coś do sadzenia:rotfl:

Jakoś tak u mnie wychodzi z tymi roślinkami, że co myślę że już się obrobiłam to po drodze na wieś nowe zakupuję i znowu jestem w tyle.

Najgorzej to jednak jest, że nie mam ich gdzie powsadzać, bo mi małż jeszcze dobrze ogródka nie przekopał.

Ledwie setkę ligustrów posadziliśmy (zostało jeszcze 50 ale trzeba im teren przekopać), jak kochana moja mama zasiała mi ziarnko niepokoju. "A nie lepiej tuję brabanta? - liguster to same krzaki tylko a tuja to od razu zielona i duża od zaraz".:rolleyes: No i co ja mam teraz zrobić, co wybrać??? Hę??

Edytowane przez sipatka

Jakoś tak u mnie wychodzi z tymi roślinkami, że co myślę że już się obrobiłam to po drodze na wieś nowe zakupuję i znowu jestem w tyle.

Najgorzej to jednak jest, że nie mam ich gdzie powsadzać, bo mi małż jeszcze dobrze ogródka nie przekopał.

Ledwie setkę ligustrów posadziliśmy (zostało jeszcze 50 ale trzeba im teren przekopać), jak kochana moja mama zasiała mi ziarnko niepokoju. "A nie lepiej tuję brabanta? - liguster to same krzaki tylko a tuja to od razu zielona i duża od zaraz".:rolleyes: No i co ja mam teraz zrobić, co wybrać??? Hę??

Brabanty te marketowe nie najlepsze som.... musieli byście im codziennie wiadro wody na łeb lać... a chyba codziennie nie jeździcie??? Sąsiad jeszcze z poprzedniego miejsca naszego dwa razy próbował bez podlewania... z 50% mu zostało;)

Oooo dzięki Ci Arctinco. U nas ziemia sucha jak pieprz i do tego mało tam pada, więc pewnikiem by pousychały. Zostaną więc ligustry - wulgarisy więc pewenikiem przetrzymają wiela - o ile się przyjmą.

Bogu dzięki, że w tak niesprzyjających warunkach cyprysiki lawsona rosną dziarsko i tylko jeden nie przetrzymał zimy.

Rzodkiewka wzeszła. Nie ekscytuję się jednak za bardzo, bo w zeszłym roku też wzeszła a jak przyszło co do czego to g... z niej zostało ...

Jakoś mi nie podchodzą te tuje. Myślałaś o berberysach - mam czerwonego, za wiele nie wymaga, zimę przetrwał niczym nie osłonięty (poza zwałem śniegu). Ten mój to kurdupel jeszcze, sąsiadka ma już takiego poważnego - cudowne są!!!!