Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - mały domek z brzozą w tle...

sipatka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sipatka - wy mu tą kasiorę do ręki dajecie, bez wglądu do rachunku? A może lepiej o rachunek poprosić (z prąd) i przelewem zapłacić. W razie czego macie czarno na białym, że płaciliście :oops:

Jeśli to prawda... że każdy ma swojego Kargula... :( Zastanawiam się co nas czekać będzie - nasi sąsiedzi, to tak na oko, trochę chytre cwaniaki :roll: :-? Ale zobaczymy ...

Witajcie!!! W sprawie Kargula - Buraka wypowiadałam sie wczoraj wrrrrrrrrrrrr!!!

Nasi sąsiedzi, jak narazie OK. Co prawda zza płota nie ma jeszcze nikogo. ale ci co są, są w porządku.

Ale powiem ci szczerze, że my też zastanawiamy się nad gk :roll: :roll: raz, że ponoć taniej wychodzi i samemu można je połozyć. Więc ta opcja u nas też brana jest pod uwagę, nawet myślimy o samodzielnym ociepleniu poddasza. Dowiedziałam się, że koszt robocizny - ocieplenie, gk, podłogi z usb i ścianka działowa to 14tys. Nie wiem czy to duzo czy mało, ale wole mieć te czternaście w kieszeni wydać je na materiały. Ponoć nie jest to takie trudne, więc może się uda. Nasz zaprzyjaźniony sąsiad ( miejscowy ) powiedział, .ze nam pomoże :p

Kg kontra tynki - wg mnie tynki.

Dlaczego?

Mam dość : myszy buszujących po suficie i w ścianach, poprzegryzanych kabli, kłopotów z malowaniem, spękań... Pewnie gdyby pomyśleć jeszcze kilka powodów bym znalazła. Być może nasze kłopoty wynikają z tego, że sami sobie tymi rencami ten los zgotowaliśmy... :roll:

Taaak! Zdecydowanie jestem za tynkiem :lol:

Sipatka - wy mu tą kasiorę do ręki dajecie, bez wglądu do rachunku? A może lepiej o rachunek poprosić (z prąd) i przelewem zapłacić. W razie czego macie czarno na białym, że płaciliście :oops:

Jeśli to prawda... że każdy ma swojego Kargula... :( Zastanawiam się co nas czekać będzie - nasi sąsiedzi, to tak na oko, trochę chytre cwaniaki :roll: :-? Ale zobaczymy ...

Rachunek poprzedni widzieliśmy nawet sobie spisaliśmy jego numer i stan licznika na nim. Świadkiem że mu zapłaciliśmy był nasz budowniczy domu ale teraz małżonek sporządzi stosowne pismo, w którym będzie czarno na białym że mu zapłaciliśmy. I najlepiej coby przypieczętować jego krwią z tętnicy 8)

Tynki, tynki, tynki i jeszcze raz tynki...

W obecnym domu mamy k-g... bo szybko, bo sami, bo tanio...

Gdyby nie tapety i struktury to nie mogła bym patrzeć na ściany. Po prostu się nie da zrobić tak, żeby nie było widać łączeń :roll: ... fizycznie niemożliwe :-? ... zaraz po zrobieniu było piknie, teraz patrzeć nie mogę na sufit chociażby :roll: ...

Dlatego tynki to jedyna rzecz jaką zrobi u nas "ktoś" :-? ... nie to, że nie umiemy :D , nie, nie... ino paskudna robota :x ...

Tylko u nas robocizna ponad 10 tys. wyniesie :x

Rachunek poprzedni widzieliśmy nawet sobie spisaliśmy jego numer i stan licznika na nim. Świadkiem że mu zapłaciliśmy był nasz budowniczy domu ale teraz małżonek sporządzi stosowne pismo,(...)

Ze świadkami to różnie bywa. Miałam kiedyś przykrą historię z samochodem - na parkingu w pracy kolega mi auto porysował, nie zauważyłam od razu. Później okazało się, że świadków naocznych było 3 - na szczęście mamy monitoring w pracy. Ale co ja się naszukałam i nadenerwowałam przez trzy tygodnie - i tu znowu szczęście miałam - ludzie lubią sensację oraz mają długie języki!

(...) małżonek sporządzi stosowne pismo, w którym będzie czarno na białym że mu zapłaciliśmy. I najlepiej coby przypieczętować jego krwią z tętnicy 8)

Kto mu tę tętnicę przegryzie? :wink:

Życzę powodzenia w ujarzmianiu kargula :p

No po co nam te łopaty - ja się pytam ale w duchu cieszę, że nie muszę się wysilać i jak co niektórzy (hmm sorki niektóre) cierpieć potem na zakwasy :lol:

Hmmmm :-? ... coś mi tu Izuś gepardzik imputuje :roll:

nie było zakwasów..... nie było masażu, chachaaaa....

Wynika z tego Arctinko niezbicie że masz kondycję niesamowitą tylko pozazdrościć :D :D :D

No po co nam te łopaty - ja się pytam ale w duchu cieszę, że nie muszę się wysilać i jak co niektórzy (hmm sorki niektóre) cierpieć potem na zakwasy :lol:

Hmmmm :-? ... coś mi tu Izuś gepardzik imputuje :roll:

nie było zakwasów..... nie było masażu, chachaaaa....

Wynika z tego Arctinko niezbicie że masz kondycję niesamowitą tylko pozazdrościć :D :D :D

ale to u Ciebie nie było zakwasów :roll: ... a ja się cieszę, że u mnie były bo niezbędność masażu chłopu wpersfadowałam 8)

a nad kondycją pracuję :wink:

Witaj Sipatko !!! Nasz hydraulik podał taką sama cenę - 130 od punktu, a piec i bojler - podwójnie. Ponoć tam jest tyle rurek, jak w dwóch punktach. Mnie, po moich obliczeniach, za robociznę hydrauliki, zapłacę -1430,- a za c.o - 2470,- ( tu cena też 130,- za punkt ) Czyli tak samo jak u was! Mam nadzieję,że po robocie będzie można się targować :p :p Nasz nawet zakłada podłogówkę!!

Witaj Sipatko !!! Nasz hydraulik podał taką sama cenę - 130 od punktu, a piec i bojler - podwójnie. Ponoć tam jest tyle rurek, jak w dwóch punktach. Mnie, po moich obliczeniach, za robociznę hydrauliki, zapłacę -1430,- a za c.o - 2470,- ( tu cena też 130,- za punkt ) Czyli tak samo jak u was! Mam nadzieję,że po robocie będzie można się targować :p :p Nasz nawet zakłada podłogówkę!!

Ale ja mam tylko jedną łazienkę to chyba mocno u mnie zaokrąglił z tymi materiałami :o

Ale ja mam tylko jedną łazienkę to chyba mocno u mnie zaokrąglił z tymi materiałami :o

Ale kochana, u mnie cena bez materiału 8) sama robocizna, czyli taka sama jak u ciebie. A materiały będziemy dokupować w zależności od potzreb.

Iza przepraszam - najpierw wpisałam się w dzienniku przez pomyłkę - ale już usunęłam :oops:

Wpis brzmiał tak :

Byłam dzisiaj oglądać meble do kuchni. (...) kolor spodobał mi się zupełnie inny niż w zestawie. Jaki problem spytacie? Ano taki, że fronty to oni owszem wymieniają ale boki zawsze pozostają jednakowe jakaś śliwa dzika czy cuś w podobie :roll: . Na dodatek front, który mi się spodobał to deska nazywa się country ciemny brąz i jest bardzo śliczna, ale droga no i te BOKI. :roll:

Dzień Doberek :lol:

A może wymiary frontów są w jakimś standardzie, a korpusy uda się dopasować u innego producenta? Ja tak robiłam z szafkami z BRW... słyszałam też, że forumowiczki z mebelkami IKEA też tak kombinowały :wink:

Czasami przeglądam dzienniki po kilka razy - aby mieć obraz całości przed oczami. Przypomniało m i się coś fajnego, jak przeczytałam Twój wpis w dzienniczku :D

Fajny widok mam przed oczami. Siedzi mężuś na fotelu a na nim siedzi kot i łapkami ugniata mężowską słoninkę na brzuszku. A mruczy przy tym że aż na kanapie słychać :lol: :lol: pieszczoch nasz jeden :lol:

Mój T. za czasów jeszcze kawalerskich odwiedził mnie w szpitalu i opowiada

- Ten Twój kot jest nienormalny, chciał mnie pogryźć :evil:

- Co? :o - pytam.

- Nocowałem u Ciebie w domu, a on wlazł do łóżka zaczął tupać i warczeć! Chciał mnie pewnie pogryźć :evil:

W życiu się tak nie ubawiłam!!! :lol: :wink:

Hej!!!

Pół nocy mi się Twoje niefajne zdarzenia po głowie pałętały :-? ...

Fajnie, że oczka niebawem Wasz domek dostanie :D , my tez się przymierzamy do okien... tylko tak trochę jak pies do jeża do tego podchodzę... nie wiem, zamawiać teraz... niech przetrzymają u siebie... chłop podszepnął mi "a jak się firma złoży i zniknie"... niby ma rację, wszystko możliwe, a u nas niestety więcej tych okien, to i bulnąć trzeba więcej :x ...

echhhh.....