Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do - mały domek z brzozą w tle...

sipatka

Recommended Posts

Meguś ja Twoją kuchnię już daaawno widziałam. Jest suuuperowa.... ale ona mi raczej tak na biało jak ją w sklepie oglądałam wyglądała. Ale może ona faktycznie biała inaczej - znaczy - cieplejszy biały, nie taki śnieżny...

No a ja się waham czy machnąć taki biały-biały z puszki czy go kapkę ocieplić - mniej niż ecru ale już nie biały-śnieżny.

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Małgosia, wpadłam do Cię i poszperałam. I tak sobie myslę, że może Twoje płytki kuchenne bym sobie na ścianę machnęła, zamiast tych moich. BO mi się podobają wielkością, a moje choć kolor identiko do podłogi to duże są... i jakoś mi się to nie zgrywa z koncepcją.

Choć niewątpliwie, szybciej idzie kładzenie dużych płytek

Podasz namiary i no niestety cenkę ? Bo ta rolę odgrywa niepoślednią niestety....

;)

Iza...kafelki z kuchni kupowałam w Casto....na wróblewskiego, ale pewnie i w innych też są. a cena wachała się miedzy 40-50 zł/m2 o ile dobrze pamietam.( musiałabym poszukać faktury ), ozdobne były jednostkowo wycenione, ale nie pamietam dokładnie, Nie były pewnie zbyt drogie bo je kupiłam w ilości 6 szt. A jesli chodzi o szafki kuchenne to one nie sa białe. w opisie Ikei to kolor kremowy

No właśnie. Jak się w sklepie ogląda to nie za bardzo można wierzyć temu co się widzi, a ja nie kupując to opisów nie czytałam.

O to mi chodziło, nie ecru tylko kremowy. I chyba właśnie tak zrobię w domku. Kremowy. Ale......................... sprawa jeszcze otwarta. A teraz chwila zastanowienia - czy ecru to nie kremowy ??????? O rety :o zgupło mi się....

W ikei szukam rozwiązań do małych kuchni. Ot np. superowska szuflada do szafki pod kuchenkę - taka przypodłogowa. No baaardzo fajna sprawa.

Oooj, kochana - masz przepiekną córkę z cudnymi włosami (ten kolor!!!), a do tego bardzo kreatywną, z wielką fantazją - dekoracja fantastyczna! :o

Gratuluję!!! :yes:

Wooow, ale jazda...!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Czekam na wieszaki:popcorn:

wiesz co???

Tak odnośnie kolorów do salono-kuchni w Sipatkowie...

Czasnęłam sobie stojak pod kwiatek (ten wysoki z salonu co to na nim taki rozłożysty filodenron stoi) i półeczkę (tą co w małej łazience ręczniki na niej leżały dla gościóf, taką wiklinową, pamiętasz?) na ecru. Właściwie to nie na ecru, tylko nazywał się ten kolor kość słoniowa. Wyszedł taki słoneczny ecru. Jak dla mnie bomba! Wieczorem jak siedzimy przy jakimś marnym lamkowo-kinkietowym świetle to te dwa przedmioty aż biją po oczach jasnością i świeżością! Jak się zrobi ciepło to cały saloon na kość słoniową maluję, z kominkiem i murkami pod książki, i przedpokój, i korytarz... i kuchnię (tutaj to tylko ściany;))

Już się nie mogę doczekać!!!