Gość Ezi 11.12.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Witam! mam pytanie, pewnie śmieszne dla niektórych ale ma zamiar pomalowac sobie białej ścianie prostokąt 3mx2m w kolorze czerwonym. Sądze że należy użyć tasmy malarskiej w celu naznaczenia boków i po robocie. Hmmmm ale nie wiem czy nie upraszczam Jeżeli ktoś ma jakieś praktyczne porady czekam na post'y. Dziki i pozdro! Ezi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 11.12.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Ja był dał tasmę, gdybym miał sam malować. Przy samej taśmie delikatnie z ilością farby, bo podcieknie. Taśmę zdjąć jak tylko farba trochę podeschnie. Innym rozwiązaniem jest malarz z dobrym pędzlem i bardzo pewną ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Popieram, ale drugi kolor można położyć dopiero po dobrym wyschnięciu pierwszego. Jeżeli farba będzie chociaż trochę "wilgotna" to może odchodzić razem z odrywaną taśmą.pozdr. Iv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gosc 11.12.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Narysuj cienkim olowkiem linie prostokata,potem wzdloz tych lini przyklej tasme dociskajac mocniej na krawedziach tasmy na obrysie prost.nastepnie pomaluj wnetrze prost ....szara farba,bo czerwony nie kryje wiec trzeba bedzie malowac 4-5 razy jesli tego nie zrobisz .Maluj od wnetrza idac ku brzegom malujac tak by przy brzegach malowac prawie suchym walkiem.powinno ci sie udac.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts