Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ostatni raz? - KOMENTARZE ;-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 242
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wobec powyższego, że przez całe 47 lat takowa jestem ( ponoć od pierwszego krzyku na kulce ziemskiej byłam takim dziwnym alienem) nic nie zapowiada choćby zefirku zmian w moim podejściu i niekiedy czarnym humorze :wink: Kurna Chata nadeszła i murator będzie sobie musiał (albo i nie :wink: ) jakoś z tym poradzić :lol: ale...czy to problem i kłopot Kurnej Chaty :wink: ?

Moim zdaniem to w ogóle nie jest problem, raczej szczęście!!! Ogólnie silne charaktery przyciągają tłumy, więc może niebawem jakiś rekord oglądalności?!? :wink: Czytam, i czytam te Twoje poszukiwana działeczki i ciągle się zastanawiam czy to już ta czy nie??? No i o domku myślę intensywnie, jakiś musi być nieziemski, żeby pogodził blokersowe "+" z podmiejskimi (tu muszę nadmienić, że nigdy nie mieszkałam w bloku, i dlatego może nie do końca zauważam jakieś "+" poza bliskością supermarketów, choć i te w polach powstają :lol: ) i jak temu Jareckiemu dogodzić??? A może nie zasługuje na szansę???

...no proszę mój małż też baran, ale dał się obłaskawić :)

Kurcze czytam czytam i aż mi się wierzyć nie chce, że łódzkie urzędniki takie beznadziejnie głupie som. Mieszkam jakieś 90km od Łodzi, prawie na wsi i nie miałam najmniejszego problemu z pozwoleniem na parter z płaskim dachem. Teoretycznie w wielkim, nowoczesnym mieście Łodzi ze zróżnicowaną architekturą powinno być bardziej elastycznie i otwarcie na takie projekty. Szczególnie, że nie ma tu strefy zagrożenia co wymuszałoby jakieś szczególne spadki i wypukłości dachów. Kurna Chato idź ty może bezpośrednio do urbanisty odpowiedzialnego za warunki i mu nagadaj. My tak zrobiliśmy (urbanista z miasta Łodzi pochodzi i u nas jest na dojezdne tylko co dwa tygodnie) i dostaliśmy warunki zaczynające się od spadku 4%. Krew mnie zalewa jak czytam ile ludzie mają problemów z budowaniem ciekawych, nowoczesnych domów przez pie..nych, ograniczonych urzędasów i biurwy, które o prawdziwej architekturze pojęcia nie mają

:evil:

... się witam :)

przywiodła mnie tu intuicja i ciekawość.... i nie zawiodłam się.... :) co do męża - to nic nie powiem :oops: bo tez bym musiała wspomnieć o walizkach, a nie chce tematu zadrażniac :(

czekam na wieści dlalsze... i na ten domek... ja jestem klasyk - więc Twój modernistyczny mnie intryguje :)

• 2 weeks później...

Mam podobne odczucie, no przecież autorzy powieści rzadko pisują do czytelników i jest ok ;)

no, przerysowalam trochę, miło byłoby czytac Cię i w swoich komentrazach, ale śledzenie Twojego dziennika samo w sobie sprawia mi duzo przyjemności! :D

do Łodzi niedługo się wybieram, tym TGV się przejadę, popatrzymy... dwa razy testowałam, nie było za wygodnie. Moze dlatego, że tylko do stolicy, a potem przesiadka? No, ale skoro klient tak życzy, to czemu nie?

pozdrawiam, sure