Kurna Chata 14.09.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Uwaga odpisuję, kurna chata wszystkim po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 14.09.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Doceniam i uwielbiam tych, którzy akceptują moją zwyczajną inność... bo to, że Kurna Chata jest pogiętym unikatem, to często słyszy, ale wierzcie, że da się z tym jakoś żyć tylko niewielu to zauważa...eh Po kolei, jakby co Gwożdzik Kurna wygrzewała swe szanowne kości i wróciła, ale czy ktokolwiek jest z tego faktu kontent ? Dorfi ja bym była oszczędna na Twoim miejscu z tym...talentem aneta-we mogłabyś dać adres swojego dziennika? Uśmiecham się dla zrozumienia Kurnej ułomności Sure czytam Twój dziennik ponownie od wczoraj tzw. "nochaimail" i kilka pomysłów masz boskich meg60 szczęściaro jedna, 4% spadku! uważnie wszystko obserwuje i to z zapartym tchem dardurka chociaż dzieli nas kosmos w wyobrażeniach ostatniego razu to masz kilka pomysłów modernizmu wbrew pozorom i pewnie nie jeden raz odbędzie się u Kurnej plagiat nitubaga wczoraj osobiście i naocznie widzałam takich developerskich cwaniaków z którymi Ty wciąż się zmagasz. Zagrzewam do walki tutli_putli czytam Twoją budowę z wielką uwagą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 14.09.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Powiem ci Kurna, że z tym mieszkaniem to miałas farta, a może ja go nie miałam ? Fakt, nasze mieszkanie nie było tak atrakcyjne jak twoje - hmmm dwupoziomowe, strych, garaż.......baaaardzo atrakcyjne!!!!! Ja bujałam się ze swoim 8 miesięcy, ale był to poczatek "kryzysu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 14.09.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam Przeczytałam cały dziennik jednym tchem super pisany, masz bardzo lekki i ciekawy język i w ogóle zapowiada się bardzo ciekawie pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 14.09.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 aneta-we mogłabyś dać adres swojego dziennika? odpisałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.09.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 A ja sobie nawet kiedyś chciałam kupić mieszkanie w Łodzi, bo rzeczywiście było taniej, niż u nas. Ale to wiązało się z planami zamieszkania w Łodzi, które mi się szybko rozwiały. Wyszło na to, że nic, tylko budować! Sure czytam Twój dziennik ponownie od wczoraj tzw. "nochaimail" i kilka pomysłów masz boskich za najbardziej boski z pomysłów nadal jest uważany gaciolot! pozdrawiam, sure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.09.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Kurna no toś dała czadu z tym metrażem, ilością wszystkiego i do tego bez pietra Moja wersja wyjściowa też opiewała na 160m Następnie zrobiło się 289 które zmniejszyliśmy do 259,75 pow. całkowitej z garażem Gdybym mogła to jednak budowałabym moderna z piętrem. Ciekawsza bryła i lepsze rozwiązanie powierzchni. Atrium - na atrium zachorowałam - cudna sprawa. Pierwszego gotowca znaleźliśmy nawet w Archipelagu z atrium. (dom Robert 150m, trochę salon samochodowy przypominał i był za mały, nie nadawał się do rozbudowy z powodu posiadania atrium) Nijak więc atrium w domu nie dało się wkomponować w całą resztę potrzeb i stron świata na działce. Do tego małż się wściekł i powiedział, że nie wybuli kosmicznej kasy na projekt od uznanego architekta (musiałabym dać za taki metraż z 30 tysiaków np u M.Rubika) Zeszliśmy na ziemię stając na głowie i w efekcie mamy rozłożystą żabę, którą już kochamy bez pamięci. I na widok której większość puka się w głowę gratulując nam odwagi rozwiązań wielkości i braku dachu. Hehe ciekawe co będzie jak już zostanie urzeczywistniona w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 15.09.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Powiem ci Kurna, że z tym mieszkaniem to miałas farta, a może ja go nie miałam ? Fakt, nasze mieszkanie nie było tak atrakcyjne jak twoje - hmmm dwupoziomowe, strych, garaż.......baaaardzo atrakcyjne!!!!! Ja bujałam się ze swoim 8 miesięcy, ale był to poczatek "kryzysu" W kwestiach sprzedaj jak najszybciej i kiełkuj z patyka mam tak odkąd pamiętam Pocieszę... znajomi sprzedawali ponad rok więc 8 miesięcy to całkiem znośny termin biorąc pod uwagę rynkowy zastój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 15.09.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witam Przeczytałam cały dziennik jednym tchem super pisany, masz bardzo lekki i ciekawy język i w ogóle zapowiada się bardzo ciekawie pozdrawiam serdecznie! No bo Olenko... Kurna Chata to w ogóle ciekawy egzemplarz Witaj w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 15.09.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 aneta-we mogłabyś dać adres swojego dziennika? odpisałam na priv. gołębia posłałam z odpowiedzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 15.09.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 A ja sobie nawet kiedyś chciałam kupić mieszkanie w Łodzi, bo rzeczywiście było taniej, niż u nas. Ale to wiązało się z planami zamieszkania w Łodzi, które mi się szybko rozwiały. Wyszło na to, że nic, tylko budować! Sure czytam Twój dziennik ponownie od wczoraj tzw. "nochaimail" i kilka pomysłów masz boskich za najbardziej boski z pomysłów nadal jest uważany gaciolot! pozdrawiam, sure Sure, on nie jest boski, on odlotowy na bank jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 15.09.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Kurna no toś dała czadu z tym metrażem, ilością wszystkiego i do tego bez pietra Moja wersja wyjściowa też opiewała na 160m Następnie zrobiło się 289 które zmniejszyliśmy do 259,75 pow. całkowitej z garażem Gdybym mogła to jednak budowałabym moderna z piętrem. Ciekawsza bryła i lepsze rozwiązanie powierzchni. Atrium - na atrium zachorowałam - cudna sprawa. Pierwszego gotowca znaleźliśmy nawet w Archipelagu z atrium. (dom Robert 150m, trochę salon samochodowy przypominał i był za mały, nie nadawał się do rozbudowy z powodu posiadania atrium) Nijak więc atrium w domu nie dało się wkomponować w całą resztę potrzeb i stron świata na działce. Do tego małż się wściekł i powiedział, że nie wybuli kosmicznej kasy na projekt od uznanego architekta (musiałabym dać za taki metraż z 30 tysiaków np u M.Rubika) Zeszliśmy na ziemię stając na głowie i w efekcie mamy rozłożystą żabę, którą już kochamy bez pamięci. I na widok której większość puka się w głowę gratulując nam odwagi rozwiązań wielkości i braku dachu. Hehe ciekawe co będzie jak już zostanie urzeczywistniona w realu. No dałam, ale dziś nastąpiły konstrukcyjne zmiany i nie tylko Te same projekty oglądałyśmy Obecnie mam myśl, że sama to narysuję, a architekt niech te Kurnowe bazgroły przetworzy do PnB Będzie chyba taniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 15.09.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Powiem ci Kurna, że z tym mieszkaniem to miałas farta, a może ja go nie miałam ? Fakt, nasze mieszkanie nie było tak atrakcyjne jak twoje - hmmm dwupoziomowe, strych, garaż.......baaaardzo atrakcyjne!!!!! Ja bujałam się ze swoim 8 miesięcy, ale był to poczatek "kryzysu" W kwestiach sprzedaj jak najszybciej i kiełkuj z patyka mam tak odkąd pamiętam Pocieszę... znajomi sprzedawali ponad rok więc 8 miesięcy to całkiem znośny termin biorąc pod uwagę rynkowy zastój I tu się z tobą zgodzę !!!!!! A twoje nowe pomysły architektoniczne są bardzo ciekawe i mam nadzieję, że ci się uda. Trzymam kciuki i.........obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 15.09.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ty obserwujesz, a ja czytam co skrobiesz u siebie zamiast rysować....Powinnam wydać rozkaz Kurnej: do kredek?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.09.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Co do wybiegania myślą na przód ja niestety wybiegam. Nie chciałabym mieć piętra, na które nie będę mogła wejść o własnych siłach (ot jedna mała diagnoza mi trochę poglądy na życie zweryfikowała). Ale myślę, że kto zdrowy i bez większych zagrożeń nie powinien aż tak bardzo sie nad tym zastanawiać. powodzenia w rysowaniu, bardzo mnie rezultaty ciekawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 15.09.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Co do wybiegania myślą na przód ja niestety wybiegam. Nie chciałabym mieć piętra, na które nie będę mogła wejść o własnych siłach (ot jedna mała diagnoza mi trochę poglądy na życie zweryfikowała). Ale myślę, że kto zdrowy i bez większych zagrożeń nie powinien aż tak bardzo sie nad tym zastanawiać. powodzenia w rysowaniu, bardzo mnie rezultaty ciekawią No masz tutka-putka!!! Namieszałaś w głowie! Zaczęłam przez Ciebie zerkać gdzie by tu windę wstawić... tylko, że aczkolwiek i ponieważ...jesteś naprawdę pewna tego do-życia finito-diagnostic-degener-action-kręgosłup lub tym podobne kaput? Trzeba sobie zadać w takim razie pytanie...czy parter w blokach po schodkach nie jest większą traumą niż pięterko u siebie ? Jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 15.09.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Z wielką przyjemnością przeczytałam Twój dziennik i zapisuję się do fanklubu Bardzo jestem ciekawa, co wymalujesz swoimi kredkami Pochwal się szybciutko. Odnośnie wysokości pomieszczeń i kosztów ogrzewania: w takim przypadku to ogrzewanie podłogowe będzie najlepsze - wtedy masz ciepło przy podłodze, a na "wysokości" moze byc przecież chłodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 15.09.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 anieczko droga...innego ogrzewania nawet nie chciałam przewidywać, jakby co witaj w kurnowym dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 15.09.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 No dobra kurna do kredek i rysuj bo chcemy zobaczyć twoje dzieło!!!!! Mam nadzieję, że pokarzesz co stworzyłaś ? a jeśli chodzi o powierzchnię to my na początku planowaliśmy 150-160m2, a wyszło 199 ale mamy wszystko co nam do życia i szczęścia potrzebne Ps, ja też bardzo lubiłam Patryka Bardzo mi go szkoda Niech spoczywa w spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 15.09.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Kurna Kobito - piszesz INACZEJ . Dla mnie - bomba Zapisałam sobie śledzenie tego wątku... Trzymam kciuki!! I .......... DO KREDEK MI ZARAZ ps. Pozdrowienia serdeczne dla wszystkich Wątkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts