Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

płytki podobne do marmurowych

jarte

Recommended Posts

zachorowałam na te płytki REKTYFIKOWANE z połyskiem:

Nie umiem wklejać niestety zdjęć, więc podaję linka

http://www.ceramoshop.ru/ceramica/spain/Peronda/TokyoZarOnice/

jasne duże płytki i cieńkie ciemne paski wokół + jasne małe kwadraciki. Niestety cena tych płytek w polsce jest powalająca - 330zł/m2 + 29zł za 1szt. paska i 26 zł/1 szt. kostki. Sa to płytki firmy PERONDA, seria museum.

Może więc ktoś widział podobne. W ostateczności może być bez pasków, ważne jednak aby płytki miały różny nadruk ( czyli wyglądały prawie jak naturalny marmur) takich które są jednakowe widziałam mnóstwo, ale to nie jest to. Jeśli ktoś znalazł podobne płytki to proszę o ich nazwę i zdjęcia jeśli jest taka możliwość.

A może ktoś wie gdzie można kupić te płytki z linka ale w niższej cenie ( o połowę co najmniej)

http://img15.imageshack.us/img15/5210/74208565.jpg

nie ma niestety zdjecia dokladnie tych plytek, ale na tym zdjeciu troche je widac w gornym lewym roku. wygladaja one dokladnie tak jak chcesz i kosztuja troche ponad 1oo zl za metr. widzilam je w castoramie, nazywaja sie cappucino cos tam :-? wygladaly naprawde super, jesli dobrze kojarze to byly tez ciemniejsze, ale nie jestem pewna

edit: zapomnialam tylko, one nie byly duze, ale i tak wygladaly bardzo ladnie :)

Jarte - w Krakowie masz sklepy Max Flliz i jeszcze dwa których nazwy nie pamiętam (blisko siebie i zdaje się blisko Castoramy).Tam własnie są płytki gresowe w różnych odcieniach i wielkościach i cenach właśnie duuużo niższych - Jak podałą basiakgk. Ja tam kupowałam gres kilka lat temu ale nie sądzę, żeby się coś zmieniło.

Kolinki właśnie te płytki peronda widziałam wczoraj w MaxFlizie ( to tam była ta zabójcza cena), owszem było też dużo przypominających troszkę marmur, ale takich, że wszystkie były jednakowe ( więc jedna płytka wygląda ok, ale juz po ułożeniu to nie będzie tak dobrze wyglądać)

BasiaKGK dzięki za info -musze zobaczyć te w castoramie, bo faktycznie o taki właśnie efekt mi chodzi - nie wiem tylko czy odcień mi będzie pasował, ale może akurat się uda