Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie to wszystko trzymacie ?

rataj75

Recommended Posts

Zastanawiam się jak macie podzielone wszystkie szpargały znajdujące się w domu ;-) Obecnie mieszkam w bloku i wszystko mam jakoś poukładane w segmencie, a ze mieszkanie nie jest za duże dlatego piszę "jakoś" Niebawem będzie to domek i nurtuje mnie pytanie jak to jest? Czy wszystko trzymacie w garderobie czy np bielizne osobistą w sypialni? A w sypialnianej szafie? Gdzie trzymacie ręczniki - w łazience macie jakiś mebel i poukładane są tam, czy może jest wydzielona część garderoby? Pościel ? Chyba przeraza mnie przestrzeń jaką będę miała do zagospodarowania hehe :D

Przepraszam jeśli dla kogoś to zbyt osobiste...

Gość justyna_m

u nas przy sypialni będzie garderoba 7m2 i tam miejsce na nasze ubrania + nasza pościel i ręczniki

w wiatrołapie szafa na okrycia wierzchnie i obuwie

w jadalni duża komoda na obrusy, ściereczki, podładki itp.

w pokoju gościnnym szafa i komoda i tam pościel i ręczniki dla gości

w pomieszczeniu gospodarczył regał na rzeczy inne - rzadko używane

Ja zamierzam tak:

W naszej sypialni - szafa plus komody i zabudowa ścianki kolankowej : bielizna, ubrania

W pokojach dzieci - szafy na ich ubrania

W garderobie - okrycia wierzchnie, rzadziej zakładane, obuwie, torebki, zimowe rzczy typu czapki, szale itp

Tam tez planuję tzrymać ręczniki i pościel

W wiatrołapie - tylko najczęsciej zakładane okrycia wierzchnie

W gabinecie - ksiązki plus wszystko do pracy

- moje ubrania w garderobie (mam swoją wlasną :))

- mąż adekwatnie swoje w swojej części, pościel+ręczniki - na razie w garderobie męża (on ma jeszcze parę pustych półek, bo ma drugą swoją dużą szafę w pokoju w piwnicy)

- w komodach w sypialni na razie ubranka 9 m-cznej córki, kocyki

- ubrania starszej - w szafie u niej w pokoju

- rzeczy rzadko używane, wyrośniete ubranka po starszej - pod skosami na poddaszu

- przetwory, zapasy, zgrzewki wody, zapasy pampersów, papieru taletowego, chusteczek - w zakątku pod schodami w piwnicy

- ogolnie różne "graty" sezonowe (sanki, rowerki, zimowe buty, ozdoby choinkowe, itp) - w "graciarni" w piwnicy

- w wiatrołapie - na wieszakach "bieżące" okrycia

- w garderobie - ciuchy małża i moje + pościel, ręczniki itp.

- w szafie w przedpokoju - kurtki, płasze, buty (te na bieżąco używane są zwiśnięte na wieszaku),

- ciuchy i rzeczy młodego - w jego pokoju,

- w pomieszczeniu gosp. - pod sufitem jakieś szpargały typu doniczki, wiertarki itd, niżej słoiki z przetworami, mopy, odkurzacz,

- w tzw pokoju biurowym - książki, dokumenty...