Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka od A do Z :)

jojosem

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów!

To mój pierwszy post na tym forum, i chciałbym prosić o pomoc w wycenie prac przy wykańczaniu łazienki. Za 2 dni ostateczna rozmowa z glazurnikiem, i chciałbym wiedzieć jaką cenę mniej więcej brać pod uwagę.

Budowa jest pod poznaniem, a do zrobienia:

1) położenie łącznie 35m2 plytek (8m2 podłogi reszta ściany) z płytek o wymiarach 60x32 na ściany i 30x30 podłoga.

2) dekor do płytek na długości 10mb na górze płytek

3) 2 paski z mozaiki naokoło łazienki 10cm na 30 cm)

4) zabudowa geberita z GK oraz oklejenie płytkami + montaż muszli

5) ścianka przedłużająca kabinę prysznicową o szer 30 cm i wysokości 190 cm z ytonga i obłożenie tego płytkami

6) montaż i podłączenie kabiny prysznicowej i wykonanie w niej siedziska z ytonga około 25-30 cm i oczywiście zabudowanie płytkami

7) montaż wanny asymetrycznej cersanita, podłączenie i zabudowanie pustakami ytong + na to mozaika

8 ) montaż listwy dla połączenia płytek z panelami w drzwiach

9) wykucie w ścianie z porothermu wnęki na szerokość 1 metra i wysokość

25 cm, głębokość 15cm i obłożenie tego płytkami

10) fugowanie całości

Wszystkie krawędzie szlifowane, żadnych narożników itp.

Chodzi mi tylko o orientacyjny koszt robocizny, wszystkie materiały są po mojej stronie.

Da się to w przybliżeniu określić?

Napiszcie chociaż czy da się to określić czy nie, jeśli są tu ludzie którzy się tym zajmują. Jutro rozmowa a nie mam żadnego punktu odniesienia, oprócz takiego że przy cenie 50 zł za ułożenie metra płytek cena końcowa rzadko ma się do podawanej ceny 50zł x ilość metrów do wyłożenia i z reguły jest sporo więcej.

JA za łazienkę ok 12 m2 na gotowo zapłaciłam 4500 za robociznę.

w tym:

-wylewka ze spadkiem pod prysznicem

-płytki na podłodze

-płytki na ścianie do wys 1,20

- zabudowa wanny prostokątniej

- zabudowa geberitu

- kartongipsowa półka pod dwie umywalki(później oczywiście płytki na to)

- montaz wc, bidetu 2 umywalek i wanny plus do tego montaz baterii

- tynk plus farba strukturalna na reszcie ścian

-ścianka z luksferów do prysznica

-malowanie sufitu

- powiększenie otworu drzwiowego i montaż drzwi

czas pracy 3 tyg we dwie osoby

Aby trochę "zamieszać" w temacie przeczytaj proszę ten wątek :wink:

http://forum.muratordom.pl/koszt-lazienki,t165618.htm

Moja rada - oprócz ceny kładzenia płytek pytaj o inne koszty jednostkowe (ile za montaż geberitu, wanny, brodzika etc.).

Do informacji: moja łazienka sie kończy :D Mam nadzieję, że wkrótce będę mogła wstawić zdjęcia.

Aby trochę "zamieszać" w temacie przeczytaj proszę ten wątek :wink:

http://forum.muratordom.pl/koszt-lazienki,t165618.htm

Moja rada - oprócz ceny kładzenia płytek pytaj o inne koszty jednostkowe (ile za montaż geberitu, wanny, brodzika etc.).

Do informacji: moja łazienka sie kończy :D Mam nadzieję, że wkrótce będę mogła wstawić zdjęcia.

Alleluja ;)

Witam po przerwie :) Ostateczna cena 3500, teraz poczekamy na efekty, jak skończą zamieszczę zdjęcia. Ponoć skończą po 2 tygodniach od rozpoczęcia, więc później jeszcze wykończenie góry ścian na gładko :) (płytki sięgają prawie 3/4 wysokości sciany) , i to już osobno płatne 10 zł za metr, a że metrów jest 7, to cena śmiechowska, ale usługa koleżeńska, więc chyba tanio.