jojosem 24.08.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam wszystkich forumowiczów! To mój pierwszy post na tym forum, i chciałbym prosić o pomoc w wycenie prac przy wykańczaniu łazienki. Za 2 dni ostateczna rozmowa z glazurnikiem, i chciałbym wiedzieć jaką cenę mniej więcej brać pod uwagę.Budowa jest pod poznaniem, a do zrobienia: 1) położenie łącznie 35m2 plytek (8m2 podłogi reszta ściany) z płytek o wymiarach 60x32 na ściany i 30x30 podłoga. 2) dekor do płytek na długości 10mb na górze płytek 3) 2 paski z mozaiki naokoło łazienki 10cm na 30 cm) 4) zabudowa geberita z GK oraz oklejenie płytkami + montaż muszli 5) ścianka przedłużająca kabinę prysznicową o szer 30 cm i wysokości 190 cm z ytonga i obłożenie tego płytkami 6) montaż i podłączenie kabiny prysznicowej i wykonanie w niej siedziska z ytonga około 25-30 cm i oczywiście zabudowanie płytkami 7) montaż wanny asymetrycznej cersanita, podłączenie i zabudowanie pustakami ytong + na to mozaika 8 ) montaż listwy dla połączenia płytek z panelami w drzwiach 9) wykucie w ścianie z porothermu wnęki na szerokość 1 metra i wysokość 25 cm, głębokość 15cm i obłożenie tego płytkami 10) fugowanie całości Wszystkie krawędzie szlifowane, żadnych narożników itp. Chodzi mi tylko o orientacyjny koszt robocizny, wszystkie materiały są po mojej stronie.Da się to w przybliżeniu określić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojosem 25.08.2009 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Napiszcie chociaż czy da się to określić czy nie, jeśli są tu ludzie którzy się tym zajmują. Jutro rozmowa a nie mam żadnego punktu odniesienia, oprócz takiego że przy cenie 50 zł za ułożenie metra płytek cena końcowa rzadko ma się do podawanej ceny 50zł x ilość metrów do wyłożenia i z reguły jest sporo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 25.08.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 JA za łazienkę ok 12 m2 na gotowo zapłaciłam 4500 za robociznę.w tym:-wylewka ze spadkiem pod prysznicem-płytki na podłodze-płytki na ścianie do wys 1,20- zabudowa wanny prostokątniej- zabudowa geberitu- kartongipsowa półka pod dwie umywalki(później oczywiście płytki na to)- montaz wc, bidetu 2 umywalek i wanny plus do tego montaz baterii- tynk plus farba strukturalna na reszcie ścian -ścianka z luksferów do prysznica-malowanie sufitu- powiększenie otworu drzwiowego i montaż drzwiczas pracy 3 tyg we dwie osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojosem 26.08.2009 02:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dziękuję za odpowiedź! Zakres mniej więcej ten sam, więc wiem już czego się trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 26.08.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Aby trochę "zamieszać" w temacie przeczytaj proszę ten wątek http://forum.muratordom.pl/koszt-lazienki,t165618.htm Moja rada - oprócz ceny kładzenia płytek pytaj o inne koszty jednostkowe (ile za montaż geberitu, wanny, brodzika etc.). Do informacji: moja łazienka sie kończy Mam nadzieję, że wkrótce będę mogła wstawić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 26.08.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Aby trochę "zamieszać" w temacie przeczytaj proszę ten wątek http://forum.muratordom.pl/koszt-lazienki,t165618.htm Moja rada - oprócz ceny kładzenia płytek pytaj o inne koszty jednostkowe (ile za montaż geberitu, wanny, brodzika etc.). Do informacji: moja łazienka sie kończy Mam nadzieję, że wkrótce będę mogła wstawić zdjęcia. Alleluja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jojosem 28.08.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam po przerwie Ostateczna cena 3500, teraz poczekamy na efekty, jak skończą zamieszczę zdjęcia. Ponoć skończą po 2 tygodniach od rozpoczęcia, więc później jeszcze wykończenie góry ścian na gładko (płytki sięgają prawie 3/4 wysokości sciany) , i to już osobno płatne 10 zł za metr, a że metrów jest 7, to cena śmiechowska, ale usługa koleżeńska, więc chyba tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts