Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysł na salon - Pomoc

eda84

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

do artmag

nie do końca rozumiem o co chodzi z tym oświetleniem równolegle do tarasu na wysokości komody .. ? :o

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0909/oswietleniee7f9.jpg

Wiem, że piszę mało obrazowo- wymyśliłam sobie, że stół będzie rozkładany na szerokość pokoju czyli równolegle do tarasu, od okna , do komody (teraz stół stoi prostopadle do tarasu.) W tej linii chciałabym umieścić takie światełka na linkach- jakieś halogeny, które można włączać częściowo.np 4 włączane 2x2, lub 6 włączane 2x3

Patrząc na Twój rysunek- linia halogenów byłaby na wysokości pierwszego światełka nad stołem( równolegle do tej łączącej 3 światełko z lampa nad ławą).

W tym momencie chcę uniknąć światełek nad stołem w tej postaci, jak Ty zaproponowałaś, ponieważ w momencie jakiejkolwiek imprezy na więcej niz 4 osoby stół musi być przestawiony i te światła tracą na aktualności. Natomiast te halogeniki mogłabym włączyć np 3 pierwsze od okna do kominka i dawały by swiatło do posiłku.

Mam nadzieję, że nie zakręciłam za mocno :)

• 2 weeks później...
Rzut i zdjecia są OK :)

W wolnej chwili postaram się coś wymyślić :)

Rozumiem, że brak czasu .... :wink:

Oceń chociaż proszę taki pomysł:

http://anulek2005.republika.pl/salon_meble.jpg

Pan kominkowy nie zaakceptował kominka w tej postaci, więc może coś się zmienić w tej kwestii ...

To coś na ścianie obok kominka to struktura - pod półką oświetlenie tejże :)

Cięcie podłogi też jakieś takie ... (mój wymysł ) :D

Aha - jak ktoś ma pomysł na kolorystykę tego salonu to poproszę o wyrażenie swojego zdania ...

• 2 months później...

Witam wszystkich :)

Własnie zaczynam urządzać moje mieszkanie obecnie jest w stanie deweloperskim i musze przyznac, ze nie mam za bardzo pomysłu jak rozmiescic meble w salonie oraz oddzielic kuchnie od salonu

wymiary - 600 cm x 500 cm

podłaczenia są tak jak na obrazku który zaproponował deweloper chciałabym zeby sie zmiescił jeszcze ogromny regał z ksiązkami bo mam ich dosc sporo i chciałabym zabrac do nowego mieszkania i wyeksponowac

http://www.development.pl/index.php?main=offer&content=object&object=261

wklejam linka do całego mieszkania dlatego, ze jeszcze nie mam konta na stronach ze zdjeciami.