marc78 24.08.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 proszę o radę jak postępować w przypadku nakładania gładzi wapiennej:1. jeżeli dziury wokół kontaktów są gipsowane, to skuć?2. czy można do gładzi w. dodać jakiegoś barwnika?3. jakie farby stosować żeby utrzymać właściwości gładzi w.?4. czy na gładż w. stosuje się jakieś środki żeby można ja było zastosować w kuchni lub w łazience? Bardzo proszę o konstruktywne rady wszystkich praktyków.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 25.08.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 proszę o radę jak postępować w przypadku nakładania gładzi wapiennej: 1. jeżeli dziury wokół kontaktów są gipsowane, to skuć? 2. czy można do gładzi w. dodać jakiegoś barwnika? 3. jakie farby stosować żeby utrzymać właściwości gładzi w.? 4. czy na gładż w. stosuje się jakieś środki żeby można ja było zastosować w kuchni lub w łazience? Bardzo proszę o konstruktywne rady wszystkich praktyków. pozdr. 1. Gladz c-w racej sie daje na tynk c-w, jak bedzie sucho to sie bedzie trzymac, jak wilgoc, moze odpasc. 2. A po co? 3. Krzemianowa, np kabe aquatex 4. Jezeli jest to gladz wap. na tynku cem-wap. to mozna pomalowac farba krzemianowa lub lateksowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 25.08.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 proszę o radę jak postępować w przypadku nakładania gładzi wapiennej: 1. jeżeli dziury wokół kontaktów są gipsowane, to skuć? 2. czy można do gładzi w. dodać jakiegoś barwnika? 3. jakie farby stosować żeby utrzymać właściwości gładzi w.? 4. czy na gładż w. stosuje się jakieś środki żeby można ja było zastosować w kuchni lub w łazience? Bardzo proszę o konstruktywne rady wszystkich praktyków. pozdr. 1. nic nie skuwalem trzyma bardzo dobrze ,przed położenie gładzi ściana gruntowana 2. Nie wiem nie dodawałem 3.U mnie śnieżka grunt a później OIKOS 4. NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc78 03.09.2009 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Jak zamontować narożniki przy drzwiach, tak jak przy gładziach gipsowych? a może można z nich zrezygnować?Jak to wykonać żeby gładź nie odpadała? Czy powinno to być robione przed montażem drzwi czy po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc78 11.09.2009 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Czy ktoś zna odpowiedź na w/w pytania?Chciałbym jeszcze się dowiedzieć czym zabudować rury żeby można było położyć na to tą gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 12.09.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Ja u siebie mam gładzie wapienne. Nie do końca jestem z nich zadowolony bo wyszły niezbyt estetycznie zwłaszcza na sufitach. Niestety nie nadaje się ona np. do osadzania narozników bo jest zbyt krucha. Gipsu niestety nie da się uniknąć zwłaszcza przy uzupełnianiu większych ubytków bo przy zbyt grubej warstwie po wyschnięciu gładź wapienna po prostu się kruszy i odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 12.09.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 oszalamiajaca liczba postow chyba wiekszosc kladzie na cw cienko goldband i na to gladz gipsowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 13.09.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Niestety gładzie wapienne są nadal postrzegane jako szaleństwo, ekstrawagancję, niepraktyczny wynalazek (niepotrzebne skreślić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts