Lukarna 20.02.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Ha! Właśnie Was znalazłam i przeczytałam "od deski do deski" Witam Grupę 2010 i z przyjemnoscią się do Was przyłączę Z Wielkopolski chyba nie zauwazyłam nikogo? Z lekką zazdrościa czytam o Waszych przygotowaniach: umówione ekipy, zamówiony towar... U nas narazie: - działka zakupiona 4.06.2009 - wycięty stary sad (została 1 czeresnia i 4 orzechy) - teren w miarę wyrównany - działka ogrodzona - projekt ukończony (indywidualny, prace nad nim lipiec 2009 - styczeń 2010 ) - złożone dokumenty na PnB (w zeszłym tyg dopiero) aaa mamy jeszcze kierownika i nic poza tym oby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 21.02.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 a ile będziecie czekać na PnB? Pytałaś? bo to was może trochę przytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 21.02.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Teraz to już będzie z góry, czyli pan Pikuś, jeśli chodzi o dobudowanie pozostałej reszty budowlanej infrastruktury Ha ha ha! Zefirispka mam nadzieję Znam taka historię: znajomi wiele lat temu chcieli kupić działkę nad jeziorem, więc w jednym roku kupili hustawkę ogrodową, a potem w następnym to już faktycznie poszło z górki g&k - przede wszystkim przyjaciel, ale gdyby nie dom to bysmy go nie kupili, bo taki wielki to by się tylko w bloku męczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 21.02.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 g&k My właśnie zamówiliśmy porotherm-ale postoi na składzie do wiosny Gdzie kupiliście porotherm i ile zapłaciliście? Dostałem propozycję 4,80 zł brutto razem z transportem i taniej już chyba nie znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 21.02.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Sylwia_LBN fajny ten piesio My korzystając z odwilży wybraliśmy się na przejażdżkę po okolicy. W promieniu wielu km nie znaleźliśmy elewacji, która by nam odpowiadała- chodzi o okna w kolorze antycznego dębu+diabelnie czarny dach+łupek/ ewentualnie klinkier. Trudno- będziemy pierwsi. Twardo zamawiamy materiały- w marcu podwyżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 21.02.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 witam niedzielnie my co prawda mamy juz za soba fundamenty ale teraz zaczynamy gromadzic reszte ,juz prawie wszystko mamy n nasz domek ,teraz zaczynam wycenianie drzwi moich marzen jak chcecie wiedziec jakie są te drzwi zapraszam do dziennika tam mam wstawione zdjęcie ,poza tym tez wolimy teraz wszystko juz miec bo tez słyszałam że maja ceny windowac do góry od marca więc wole byc przygotowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 21.02.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 W piatek zlozylismy papiery na PnB. pani w okienku nas pocieszyla, ze 3-4 tygodnie i pozwolenie bedzie do odebrania Ten czas poswiecimy na sprzatniecie dzialeczki. My juz czesc rzeczy mamy wycenione, materialow jeszcze nie kupilismy, ale w przyszlym tygodniu jedziemy do skladu budowlanego. Ja w tej chwili jestem na etapie "urządzania" kuchni aby w trakcie budowy bylo wiadomo co gdzie ciągnąć Okna, drzwi i kolor dachówki mamy juz praktycznie wybrany, chcemy tez drewniane okiennice ciekawe jak to wszystko wyjdzie... No i w dalszym ciągu szukamy kierbuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.02.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 a ile będziecie czekać na PnB? Pytałaś? bo to was może trochę przytrzymać? Miła Pani w starostwie mówiła, zeby po tygodniu zapytać kto prowadzi sprawę i później już kontaktowac się z ta osobą. Jak zapytałam ile to przeważnie trwa odpowiedziała, że mają 65 dni, ale przeważnie jest duuuzo szybciej. Oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.02.2010 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 te podwyżki marcowe to jakaś pewna informacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 22.02.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 te podwyżki marcowe to jakaś pewna informacja? Podpisuję się pod pytaniem - skąd macie takie informacje? Przyznam, niefajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 22.02.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ano z samych hurtowni, więc pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.02.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ano z samych hurtowni, więc pewna. to nie jest dobra informacja jak ja dzwoniłam po hurtowniach pod koniec stycznia, to mówili mi, że cennik jest aktualny do maja, ale pewnie to nie była decyzja wiążąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 22.02.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ano z samych hurtowni, więc pewna. to nie jest dobra informacja jak ja dzwoniłam po hurtowniach pod koniec stycznia, to mówili mi, że cennik jest aktualny do maja, ale pewnie to nie była decyzja wiążąca niestety nie jest:( musimy teraz zeskładować stal i więźbę na działce, bo nie chcą tego trzymać, a to kolejny problem z miejscem i zabezpieczeniem placu. Dobrze, że choć pustaki chcą przetrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 22.02.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Co prawda nie ma jakiegoś centralnego rozdzielnika w sprawie cen, ale hurtownie rządzą się pewnymi prawami. Po prostu przyjmuje się, że sezon budowlany zaczyna się w marcu. Wzrasta popyt i tym samym ceny. W moich okolicach, po obdzwonieniu blisko 10 składów budowlanych, też szykują się do podwyżek od marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 22.02.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 musimy teraz zeskładować stal i więźbę na działce, bo nie chcą tego trzymać, a to kolejny problem z miejscem i zabezpieczeniem placu. Dobrze, że choć pustaki chcą przetrzymać. właśnie tego się obawiałam przy wcześniejszym zamawianiu materiałów.. A u nas na działce pewnie by rozkradli zwłaszcza tą stal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 22.02.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Hej.Boję się zapeszyć ale co tam... Zaczynamy też. Pomału bo pomału ale jednak. Jak na razie to tylko wniosek o zapewnienienie dostaw wody i energii elektrycznej poszedł ale to zawsze coś. Pomysł juz trochę temu wykiełkował ale gmina zrobiła nam zastój bo zaczeła uchwlac plan zagospodarowania i wszystko staneło. Ale teraz juz ok. Możezmy ruszać. Projekt juz prawie wybrany ale czy ostatecznie taki to zobaczymy. Jak na razie to się doskonale merytorycznie czytając forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 22.02.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 g&k My właśnie zamówiliśmy porotherm-ale postoi na składzie do wiosny Gdzie kupiliście porotherm i ile zapłaciliście? Dostałem propozycję 4,80 zł brutto razem z transportem i taniej już chyba nie znajdę O to atrakcyjnie! - my kupiliśmy za 5,10 zł brutto z transportem i HDS i była to najatrakcyjniejsza oferta jeśli chodzi o woj. lubelskie (im bliżej zachodu PL, tym ceny na porotherm korzystniejsze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 22.02.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Miła Pani w starostwie mówiła, zeby po tygodniu zapytać kto prowadzi sprawę i później już kontaktowac się z ta osobą. Oby Dokładnie- nam też tak mówiła. Dzwonić i jeszcze raz dzwonić- średnio co tydzień, wtedy troszkę przyspieszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Tomasz 22.02.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 My też kupiliśmy już pustaki ceramiczne 25 P-W ale z Uniporu po 4,70 z transportem i czekają na składzie, więźba już pocięta leży w tartaku, problem ze stalą bo nie ma gdzie przechować. Też nam się wydaje że ceny trochę podskoczą. np firma u której chcemy kupić kominy systemowe ma do połowy marca promocje w postaci transportu tylko 90 zł z Białegostoku w każdy zakątek, a i kominy nie drogie, potem transport 260 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 22.02.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 my będziemy budować z maxa, chcemy go zamówić przez internet, bo różnica w cenie nawet o 1zł/szt niż te w składach na miejscu, a transport gratis.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts