Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

gosiaki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ile płacicie geodecie?

Nasz chce 500 ale nasz dom ma naprawdę skomplikowany kształt (18 narożników :lol: ) i ma do poniedziałku wytyczyć :lol: :lol: :lol:

mój geodeta zażądał 600 netto!

za prościutki domek!

szukam tańszych.

Hej dam ci namiar na naszych geodetów mapke do celów projektowych zrobili nam za 800 zł na 2 domy inni chcieli 1500 zł .

Wysyłam nr telefonu na pw.

ile płacicie geodecie?

u nas biorą za punkt- mamy około 20 pkt do wytyczenia :roll: geodeta który robił nam mapki bierze 500 zł za cztery podstawowe punkty + każdy dodatkowy 20- 50zł ( w zależności od ilości punktów- cena maleje)

Powiedcie czym będziecie kryć dach blacha czy dachówka ,jaki kolor i firma .My dachówka coś z grafitowych albo brąz nad firmą się zastanawiamy ,i musimy mieć z tych śliskich bo mamy działke przy lesie .

Dachówka ceramiczna Stodo 12 z firmy TONDACH angoba brąz-byliśmy na nią zdecydowani od początku ( ze względu na kształt :lol: ) porównując podobną- Creaton Eleganz wyszła nieporównywalnie taniej!

Mają też glazurowane :wink:

(...)Powiedcie czym będziecie kryć dach blacha czy dachówka ,jaki kolor i firma .My dachówka coś z grafitowych albo brąz nad firmą się zastanawiamy ,i musimy mieć z tych śliskich bo mamy działke przy lesie .

My ostatnio też nad wyborem dachówki się zastanawiamy i chyba padnie na dachówkę NELSKAMPA F10 kolor stara czerń. Też chcieliśmy coś z grafitowych, czarnych albo brązowych i ta jest super!!!

A co do tej "śliskości" to ostatnio jak byłam w firmie handlującej dachówką też powiedziałam facetowi, że nie chcę, żeby mi mech porastała i dlatego chcę glazurę, a on mi mówi, że w takim przypadku ważne jest, żeby była niska nasiąkliwość dachówki :o Jak będzie bardzo nasiąkliwa, to nawet powłoka glazurowana nie zda egzaminu :roll:

...i bądź tu człowieku mądry... :roll:

My ostatnio też nad wyborem dachówki się zastanawiamy i chyba padnie na dachówkę NELSKAMPA F10 kolor stara czerń. Też chcieliśmy coś z grafitowych, czarnych albo brązowych i ta jest super!!!

A co do tej "śliskości" to ostatnio jak byłam w firmie handlującej dachówką też powiedziałam facetowi, że nie chcę, żeby mi mech porastała i dlatego chcę glazurę, a on mi mówi, że w takim przypadku ważne jest, żeby była niska nasiąkliwość dachówki :o Jak będzie bardzo nasiąkliwa, to nawet powłoka glazurowana nie zda egzaminu :roll:

...i bądź tu człowieku mądry... :roll:

Też rozważaliśmy NELSKAMP przez moment, dokładnie Nelskamp Reńska R 15, bo kształtem bardzo podobna do naszej, ale cenowo nieco drożej :-? no i przedstawicielstwa brak w naszym województwie- a jak wiadomo to dość ważne przy reklamacjach ewentualnych :roll:

Dachówka ceramiczna Stodo 12 z firmy TONDACH angoba brąz-byliśmy na nią zdecydowani od początku ( ze względu na kształt :lol: ) porównując podobną- Creaton Eleganz wyszła nieporównywalnie taniej!

Też rozważaliśmy NELSKAMP przez moment, dokładnie Nelskamp Reńska R 15, bo kształtem bardzo podobna do naszej, ale cenowo nieco drożej no i przedstawicielstwa brak w naszym województwie- a jak wiadomo to dość ważne przy reklamacjach ewentualnych

Ha :lol: no my rozważaliśmy przez chwilę Tondach, najpierw STODO, potem HOLENDERKĘ (bo tańsza :wink: ) A stanęło na NELSKAMPIE właśnie ze względu na to, że cena porównywalna a podoba nam się duuuużo bardziej, no i na szczęście mamy u siebie przedstawiciela :lol:

Też myślelism o brasie ,ale się zobaczy trzeba będzie podjąć decyzję .

Pustaki będą winerberger Phoroter oferta 4.07 można odebrać wiosną ,a działówki Leier i ściany nośne też Leier .

Dzwoniliśmy do urzędu zwrotki tylko jednej brakuje ,miła pani powiedziała od których sąsiadów i znajomy do nich zadzwonił ,powiedzieli ,w poniedziałek podejdą do urzędu i podpisze ,że wszystko ok .

Też myślelism o brasie ,ale się zobaczy trzeba będzie podjąć decyzję .

Pustaki będą winerberger Phoroter oferta 4.07 można odebrać wiosną ,a działówki Leier i ściany nośne też Leier .

Dzwoniliśmy do urzędu zwrotki tylko jednej brakuje ,miła pani powiedziała od których sąsiadów i znajomy do nich zadzwonił ,powiedzieli ,w poniedziałek podejdą do urzędu i podpisze ,że wszystko ok .

Macie posadowiony budynek bliżej granicy dzilałki niz pozwalaja przepisy?

Nie z jednej strony las od niego 25 metrow budynek ,jeden sąsiad to nasz znajomy buduje z nami będziemy mieć bliźniaka ,2 sąsiad tez w trakcje zalatwiana papierów na pozwolenie ,do 3 nawet zawiadomienie nie poszło bo dzieli nas nasza droga prywatna ,i jeden sąsiad od jego granicy budynek bedzie 6 m ,i o tą panią chodzi ale była właśnie z nią rozmowa to starsza pani ,dziś wystawi pełnomocnictwo zięciowi a zięć podpisze wszystko.Należymy pod Kraków więc ta cała procedura to szok ,ale i tak jest nieźle bo w polowie stycznia papiery złożyliśmy i cały czas jakos idzie do przodu .

My mamy działeczkę jadąc od krakowa zaraz za wiaduktem na autostradzie na takiej górce pod lasem .

Z czego PaniSmitch będziecie robić fundamenty z bloczków czy lane dziś znalazłam tanie bloczki w Krakowie tydzień temu dostaliśmy ofertę 6.30 brutto byłam w szoku już mówię do męża chyba będziemy lać bo desek kupować nie musimy szaluki gotowe mają nasi budowlańcy .

Ale wczoraj dostałam ofertę 4.50 brutto a dziś 3,50 i to mnie cieszy .

Też rozważaliśmy NELSKAMP przez moment, dokładnie Nelskamp Reńska R 15, bo kształtem bardzo podobna do naszej, ale cenowo nieco drożej no i przedstawicielstwa brak w naszym województwie- a jak wiadomo to dość ważne przy reklamacjach ewentualnych

Ha :lol: no my rozważaliśmy przez chwilę Tondach, najpierw STODO, potem HOLENDERKĘ (bo tańsza :wink: ) A stanęło na NELSKAMPIE właśnie ze względu na to, że cena porównywalna a podoba nam się duuuużo bardziej, no i na szczęście mamy u siebie przedstawiciela :lol:

Fajna ta holenderka właśnie przeglądnelam net i w Krakowie znalazłam Glazurę za 30,99 metr

a zwykła 26.91 muszę do nich podjechać i sprawdzić wystawkę .

Zaintereresowala mnie Figaro i cena nawet nawe 54.00 zł ,powiem tak po cichu ,że jestem zakochana w domino ale droga a chcemy brać jak najmniejszy kredyt.Mamy nadzieję stan surowy wybudować za wlasne .

My mamy działeczkę jadąc od krakowa zaraz za wiaduktem na autostradzie na takiej górce pod lasem .

Z czego PaniSmitch będziecie robić fundamenty z bloczków czy lane dziś znalazłam tanie bloczki w Krakowie tydzień temu dostaliśmy ofertę 6.30 brutto byłam w szoku już mówię do męża chyba będziemy lać bo desek kupować nie musimy szaluki gotowe mają nasi budowlańcy .

Ale wczoraj dostałam ofertę 4.50 brutto a dziś 3,50 i to mnie cieszy .

my chyba lane robimy bo na liście materiałów nie widziałam bloczków