Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

gosiaki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas budowlańcy wchodzą 12 kwietnia ,mieli przed świętami ale dzwonił do nich mąż ,że nie wiemy czy powolenie zdąży się uprawomocnić ,i tak przed świętami na biegu nie bardzo jakoś .Tak się złozło ,że budowlańcy też tam gdzieś nie wyrobią i przesuneliśmy na 12 kwietnia ,wcześniej chcemy geodete do wytyczenia budynku i koparkę panowie budowlańcy jak przyjadą to zbrojenie i lanie.

.....no i gdzie ta wiosna :roll: .....u nas dziś -1, w nocy około -10 :-?

ale z drugiej strony trochę nam to na rękę, bo zwieźli nam trochę materiału na działkę- ziemia pięknie zmarznięta i nikt nie ugrzęźnie :p jak tylko się ociepli nie będzie już szans na zwiezienie czegokolwiek, przynajmniej do czasu całkowitego osuszenia ziemi :roll: Tak więc korzystamy z pogody i zwozimy co się da

(mamy już stal, bloczki fundamentowe, dzisiaj przyjechała wywrotka piachu) czyli materiały na stan zero prawie zwiezione :lol:

Wczoraj spotkaliśmy się też z kierownikiem budowy, któremu zresztą dom budował nasz murarz :lol: wiec przy okazji obejrzeliśmy sobie jego dzięło :lol: Kierownik przystępny cenowo i konkretny-więc zostaje :wink:

Zaczynamy zaraz po świetach. Pozdrawiam!

Witam,

Mam do sprzedania 2 baraki.

Jeden barak - kontener budowlany o wymiarach 2,4m x 6m dla ekipy budującej i drugi barak - magazynek o wymiarach 2,5*2,4

Baraki mają konstrucję stalową czyli są na porządnej ramie ze stali a przestrzenie wypełnione są kombinacją płyt. Barak dla ekipy budującej ma jedno zakratowane okno i drzwi.

W środku znajdują się 4 szafy (bez łóżek) i elektryka. Drugi barak idealny jako magazynek, zamykany na kłódke.

W moim przypadku oba baraki służyły mi przez 2 lata na budowie jako magazynek i schronienie i sprawdziły się znakomicie zarówno w zimie jak i w lato.

Można je transportować przekładjąc pasy pod sopdem lub za pomocą uchwytów w górnej części używając zwykłej ciężarówki z HDS (ja tak zrobiłem).

Do odbioru osobistego na koszt kupującego w Markach koło Warszawy. Zdjęcia moge przesłać meilem. [email protected]

Cena: 1700 zł

witam

my w tym tygodniu robimy droge ,maja przywiezc nam gruby kamien i wysypac na droge ,coby autka wjechały z naszym materiałem :wink: :D ,i jak pogoda pozwoli to po 25 marca przychodzi ekipa i zaczyna działac dalej ,zaplanowane mamy że na początek maja ma byc domek przygotowany pod więżbe :wink: :D :D ,tylko martwi mnie ta okropna pogoda :roll:

Witam Serdecznie wszystkich rozpoczynających w 2010.

Śledzę forum muratora już od paru miesięcy i przyszła również pora,

aby zacząć na poważnie zmagania z budową w Krzyszkowicach k.Krakowa.

Na dzień dzisiejszy złożone dokumenty o pozwolenie na budowę Przytulna Oaza76

http://klasyczny-dom.pl/projekt-przytulna-p-40.html.

Jeśli wszystko pójdzie jak należy, to z początkiem czerwca zaczynamy.

Na dzień dzisiejszy czekamy na opinie geologiczną i szukamy wykonawców.[/url]

witam

my w tym tygodniu robimy droge ,maja przywiezc nam gruby kamien i wysypac na droge ,coby autka wjechały z naszym materiałem :wink: :D ,i jak pogoda pozwoli to po 25 marca przychodzi ekipa i zaczyna działac dalej ,zaplanowane mamy że na początek maja ma byc domek przygotowany pod więżbe :wink: :D :D ,tylko martwi mnie ta okropna pogoda :roll:

U nas mają zrobić to samo po 16 marca.

Balkon nad wejściem zlikwidowany, zastąpi go daszek wsparty na podmurówce.

Ze względu na wąska działkę i ograniczenie kosztów budowy postawiliśmy na funkcjonalność.

Niestety chcących już rozpocząć pogoda nie rozpieszcza, chociaż w zeszłym

tygodniu widziałem już zalewane fundamenty, ale według mnie to jeszcze za duże ryzyko nawet z plastyfikatorami. Jeśli duże drzewo, to może warto już

wyciąć, a korzeniami się zająć jak ziemia odpuści..