Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

gosiaki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zamówiliśmy stal- wyszło 3700 za całość. Udało się nam jeszcze po starej cenie :)

Dzisiaj przyjeżdża :) Blaszak też- 3x5 m.

My na razie prądu nie podłączamy- będziemy brać od sąsiada bo abonament 160 zł za 2 miesiące :x :x

Woda beczkom do czasu aż zaczniemy kopać fundamenty i wtedy od razu do domu będziemy ciągnąć.

Do nas wczoraj niespodziewanie strop przyjechał :) , a dzisiaj o 11.00 przyjeżdża prosto z Niemiec dachówka. Geodeci dopiero po wykopkach przyjadą wytyczać, bo jakby wcześniej wszystkie te paliki (a chcieli 56) poprzybijali na działce, to by nie było jak się obrócić tą koparką :roll:

A jaka to dachówka??

U nas geodeta był przed koparką, też nawbijał palików od groma :lol: ale po to właśnie, żeby koparce nie przeszkadzać :roll: powynosił całe mnóstwo poza obrys budynku :D

Do nas wczoraj niespodziewanie strop przyjechał :) , a dzisiaj o 11.00 przyjeżdża prosto z Niemiec dachówka. Geodeci dopiero po wykopkach przyjadą wytyczać, bo jakby wcześniej wszystkie te paliki (a chcieli 56) poprzybijali na działce, to by nie było jak się obrócić tą koparką :roll:

A jaka to dachówka??

U nas geodeta był przed koparką, też nawbijał palików od groma :lol: ale po to właśnie, żeby koparce nie przeszkadzać :roll: powynosił całe mnóstwo poza obrys budynku :D

My mamy ciągnik więc sami będziemy kopać, dlatego woleliśmy nie ryzykować z tymi palikami (i tak mogły by być niechcący przez nas przestawione :oops: :lol: ) . Dachówkę będziemy mieli z RUPP CERAMIKA Rubin 13V kolor tekowy już przyjechała do nas :)

Dachówkę będziemy mieli z RUPP CERAMIKA Rubin 13V kolor tekowy już przyjechała do nas :)

Beata, a czemu ściągaliście dachówkę z Niemiec? Dużo taniej, czy lepsza niż ta z naszego rynku?

Dachówkę kupowaliśmy w Tarnowskich Górach w Builderze, ale oni chyba mają fabrykę (tych dachówek które my zamówiliśmy) w Niemczech, bo do nas prosto z Niemiec przyjechała. Jest to RuppCeramika a na dachówce pisze Brass. Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia czy jest lepsza ale już 2 cieśli mi powiedziało, że jest to najlepsza dachówka (a przynajmniej jedna z najlepszych) no a my wybraliśmy ją również pod względem kolorystycznym, bo bardzo nam się jej kolor podobał.

JUPI JUPI JUPI mamy PNB super .

Dzwoniłam do tej betoniarni krabetu dał mi pan cene 210 brutto więc ok ,dzień wcześniej mam zgłosić przyjedzie na wizję lokalną a na 2 dzień lejemy.

Jutro składamy o prąd znajomości ruszone ma iść gładko zobaczymy.

Woda będzie z beczki .

Ceny w krakbecie zależą chyba od odległości - my się budujemy w Tyńcu, cena - 220 brutto. Ciekawa jestem jak wam pójdzie z prądem, my też składamy na dniach - prawdopodobny czas realizacji - X 2010 :evil: , a woda u nas też z beczki

a my umowę na budowlany z enionem podpisujemy w piątek. Szkoda, bo może byśmy się spotkały :)

właśnie przyjechało drewno na działkę (bez dachu puki co, cena 4700zł), za kilka godzin wchodzi geodeta. Pan od cementu zmartwiony bo się gruszka z pompą nie zmieści na działce i chyba będziemy musieli zająć drogę na 1,5h..

aha no i jeszcze gruz musimy kupić, ok 3 ciężarówek..