PanPaniSmith 06.04.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 my mamy ekipę z okolic Bochni, budowali dom naszym znajomym i od 3 lat go oglądamy regularnie, poza tym ciągle mają pełno roboty więc wydaje się, że dobrze trafiliśmy. Stemple kupowaliśmy drewniane - już widzę oczyma wyobraźni jak robimy z tego huśtawki dla dzieci w ogrodzie i domki na drzewach... Jeszcze tylko męża musze namówić dziś mieliśmy zacząć prace, ale pogoda taka, ze nie ma to najmniejszego sensu i po konsultacjach telefonicznych o 6.00 rano ustaliliśmy, ze przekładamy na jutro (sprawdzałam prognozy, chyba jutro też nie ruszymy, tylko dopiero we czwartek..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 06.04.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 My też ciągniemy prąd od sąsiada Dzisiaj obdzwaniałam betoniarnie..... Różnica 55 zł na m3 między jedną a drugą :/ Mam nadzieję,że w sobotę uda się nam wylać fundamenty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.04.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Pani Smith moje dzieciaki już mają plac zabaw zrobiony przez męża 2 huśtawki ,zjeżdzalnia i domek .Jak się będziemy wyprowadzać to zabierzemy do nowego domku mamy też altane zrobioną przez męża ale zostawiamy u rodziców wysttarczy nam taras . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.04.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 A budowlańców przesuneliśmy na 20 kwietnia ,bo pozwolenie nam się uprawomocni w tą niedziele jeszcze zgłosić trzeba rozpoczęcie prac ,i kierownik budowy jeszcze go brak mam 2 sąsiadów jeden nie ma czasu bo zajmuje się teraz obliczeniami konstrukcyjnymi a 2 mineły ważność uprawnień i tu zonk trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 06.04.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 my mamy ekipę z okolic Bochni, budowali dom naszym znajomym i od 3 lat go oglądamy regularnie, poza tym ciągle mają pełno roboty więc wydaje się, że dobrze trafiliśmy. Stemple kupowaliśmy drewniane - już widzę oczyma wyobraźni jak robimy z tego huśtawki dla dzieci w ogrodzie i domki na drzewach... Jeszcze tylko męża musze namówić dziś mieliśmy zacząć prace, ale pogoda taka, ze nie ma to najmniejszego sensu i po konsultacjach telefonicznych o 6.00 rano ustaliliśmy, ze przekładamy na jutro (sprawdzałam prognozy, chyba jutro też nie ruszymy, tylko dopiero we czwartek..) hej witam mam do ciebie pytanko w jakiej okolicy budujecie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 06.04.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 w podgórzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 07.04.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 hej gdzie wszyscy jesteście? U nas dziś fundamenty zalane. Jutro zdjęcia jakies zrobię.. poszło 7tys na beton sam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.04.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Pan & Pani Smith też zakusy na hondę mam ( ponoć silnik dobry) a moc...hmm jeszcze nie jestem pewna... za ile to cudo można zanabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 07.04.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 wszystko zależy od mocy właśnie. Okolice 6,6vat w okolicy 5.000zł.. Ale można też odkupić użwany - na allegro ogłoszenia są i my sprzedajemy za jakieś 2 mce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.04.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Heheheh mnie on niezbędny teraz... Za 2 miechy to może prunda dowiozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 07.04.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 wystąpcie do energetyki o warunki zasilania placu budowy. Wyznaczą miejsce, gdzie można się włączyć, resztę zrobi elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.04.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 hej gdzie wszyscy jesteście? U nas dziś fundamenty zalane. Jutro zdjęcia jakies zrobię.. poszło 7tys na beton sam.. Gratuluję Pan&PaniSmith (nie tych 7 tys. wydanych na beton ale fundamentów:cool:) U nas dzisiaj skończyli budować ścianki fundamentowe. Dowód w moim dzienniku:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 08.04.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 wystąpcie do energetyki o warunki zasilania placu budowy. Wyznaczą miejsce, gdzie można się włączyć, resztę zrobi elektryk smoku cała zabawa polega na tym, że jak daleko od słupa ( u nas 30m) to koszt przyłączenia tego prądu budowlanego wynosi ok 2000zł (robota elektryka z materiałem), do tego opłata za pociągnięcie kabla nad posesją 500zł (tak u nas wyszło) i opłata za umowę przyłączeniową z enionem 1200zł netto. Do tego skrzynka prądowa, licznik i samego abonamentu 160zł/mc z tego co się orientowałam. Jak to wszystko podsumować to wychodzi, że lepiej kupić generator, poużywać a potem odsprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 08.04.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 hej gdzie wszyscy jesteście? U nas dziś fundamenty zalane. Jutro zdjęcia jakies zrobię.. poszło 7tys na beton sam.. U nas pójdzie ok 5 tys..... Ale my dopiero zaczęliśmy kopać.... dopiero jedna ściana wykopana bo kopiemy ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 08.04.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 No my jesteśmy w tyle. Część materiałów zwieziona, a jutro dopiero geodeta wytycza plac budowy. Słowem zaczynamy powolutku, pomału, ale ciągle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 08.04.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 jak już wytyczy to pójdzie szybciutko zobaczysz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 08.04.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 (edytowane) Do nas również przyjeżdża jutro geodeta wytyczyć miejsce na dom, ale ma w planie tyle palików powbijać, że juz dziurę sami wykopaliśmy, bo nie było by sie gdzie obrócić. Wczoraj skończyliśmy kopać. Gorzej, jak geodeta wytyczy w innym miejscu dziurę i będzie trzeba gdzie indziej rozpocząć kopanie;-) Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez Beata1164 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 09.04.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) U nas wykopane już fundamenty pod 2 ściany i powiązana połowa belek Dzisiaj cd. A wygląda to tak: http://images43.fotosik.pl/281/2f249f32f9692f82m.jpg Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez niesia2708 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 09.04.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 U nas wykopane już fundamenty pod 2 ściany i powiązana połowa belek Dzisiaj cd. Gratuluję niesia! Ale każda "dziura" cieszy, nie? A mam takie pytanie: nie ściągaliście humusu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 09.04.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Gratuluję niesia! Ale każda "dziura" cieszy, nie? A mam takie pytanie: nie ściągaliście humusu? Humus był ściągnięty Leży tutaj http://images43.fotosik.pl/279/ebf0a9185e67444am.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts