Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

gosiaki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej, to jeszcze raz ja, bo cały czas męczy mnie temat kolorystyki dachu i elewacji: czy takie rzeczy mozna zmieniać dowolnie (w ramach warunków narzuconych przez plan zagospodarowania) czy wymaga to zmiany PnB? W dodatku ostatnio przez przypadek zdobyłam kontakt do właściciela sąsiadniej działki i teraz zastanawiam się, czy nie przesunąć śmietnika (za jego zgodą) w sam róg ogrodzenia, sąsiad wtedy musiałby zbudować bliźniaczy. Ale to drugie, to już na pewno zmiana PnB, nie?

Hihi to chyba do mnie to pytanie było Renatamama3 ;-) Nam policzyli 3,74zł za sztukę, a na metr kwadratowy to jakoś 13 sztuk wychodzi (jak się nie mylę) czyli by było 48,62zł ale to jest cena pod warunkiem własnego rozładunku (bo rozładowywaliśmy transport we własnym zakresie) aha i oferta była ważna do 25.03.2010 dlatego szybko musieliśmy zamówienie składać, żeby mieć po tej cenie. Ale wiem, że w Gliwicach w Builderze jest cena 3,84zł za sztukę (to by wyszło 49.92zł za metr kwadratowy) ale nie wiem jak koszty dostawy. Oferta ta jest na allegro wystawiona od nich.

Tak tak Beatko o Ciebie .Mi powiedzieli 54 zł jużz ze wszystkim rozładunek i dowóz.

Nie orientuję się zbytnio jak to teraz wygląda my mieliśmy taką cenę z dowozem ale bez rozładunku. Ale myślę, że wasza cena też nie jest zła (jeśli doliczyć do naszej ceny rozładunek no i ten fakt, że do 25.03 była ta promocja, to też cena by była zbliżona na pewno).

Beatko daliśmy do wyceny cały dach z rynnami metalowymi dachówke tą co ty i Brass tegalit .

My też mieliśmy wyceniony cały dach (oprócz rynien) oprócz tego w tej firmie zakupiliśmy pustaki parotherm, strop terriva, okna dachowe itd dlatego może ta cena też była uzależniona od ilości towaru (no i oczywiście do wszystkiego mamy własny rozładunek),. Dawaliśmy te towary do wyceny w 3 innych jeszcze firmach i ta w TG była najtańsza.

Pani Smith my startujemy w poniedziałek ,też będzie zastój tygodniowy po wylaniu ław fundamentowych .Ale jesteśmy nerwowe najlepiej ,żeby tych zastoji nie było .Jutro odbieramy wycene dachu fajną wystawke dachówki maja w Wieliczce przy E4 ,w Abito .

my oglądaliśmy dachówke na allegro, mąż bardzo zachwycony gontem, ja się wacham.. Nie wiem czy wybierzemy się do sklepu osobiście, bo przy tej budowie czasu mało na wszystko.. Na allegro może się skończyć..Chciałam też pochwalić Bonarkę (fabrykę) - kupujemy u nich mnóstwo rzeczy, dali nam spore zniżki i dowóz nawet z 10kg cementu gratis mają :)

A ten tydzień przestoju jest potrzebny, żeby beton dobrze związał, nie spieszcie się bo nie warto!