PanPaniSmith 26.04.2010 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 wypada sie napsampierwej przywitać...wiec to czynię... komin za 1500 zł...? dwie sztuki? ... podpowiedz jak to zrobić....bo u nas to "trochę" więcej wychodzi.... pozdro NETbet tyle kosztowały nas dwa wkłady kominowe - nasza ekipa tak jak u renatamamy kazała kupić tylko tą część a cały komin wymurowali z cegły. Ceny cegły nie liczę bo kupiliśmy tego kilka palet na różne rzeczy wcześniej, więc nie wiem ile zużyli na 2 kominy (od pieca i od kominka). Dziś wieczorem sprawdzałam w muratorze, bo mam akurat numer gdzie jest artykuł o kominach i piszą, że można je właśnie albo murować albo kupić gotowy system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 26.04.2010 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Zwykła cegła kosztuje ok 0,80 zł. U nas na 2 kominy zostało wyliczone,że potrzeba ok. 1500 szt cegły. U nas na chwilę obecną zostało dokończenie stanu zero- ok. 12 m ścianek wewnętrznych. No i pewno dzisiaj zacznę malować ściany dysperbitem. Ocieplać będziemy dopiero jak zrobimy całość. Mąż uważa,że tak jest łatwiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.04.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Hej wam do nas dotarla stal właśnie .Ciaputku widzę ,że też wycenialaś na Wielickiej dach mamy mieć wycenę na jutro ,a wyceniałaś może w atiku .Coś mi się zdaje ,że najtaniej wycenią nam ta naszą dachoweczkę w Wieliczce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.04.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 My z mężem rozmawialiśmy z naszymi budowlańcami i z kierownikiem i obaj polecają albo Ruppeceramike albo Koramika jeśli chodzi o te z średniej półki wiec stwierdziliśmy z mężem ,że na dachu nie oszczędzamy ,lepiej kupić tańsze płytki cz panele bo latwiej po kilku latach wymienić a dach to już gorsza sprawa i jaki koszt przy wymianie .Obserwuję ostatnio dachy i dawiej chcieliśmy mat a teraz NIE porośnięte i zielone WRY . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 26.04.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) My byliśmy w Trapez -carbo ( koło Careufura), bardzo miła obsługa, ale chyba dość drogo - na 270 m2 dachu najtaniej wyszła dachówka z Creaton`a - harmonia new 26 tys( cena dachówki podstawowej - holenderki czerwonej angoba + 2 okna dachowe + właz na dach - cały czas myślimy tondachu -cenowo nie do pobicia, opinie negatywne sprzed kilku lat - obecnie - brak złych wpisów. Różnicę rzędu 7 tys bardzo łatwo zagospodarować na okna lub piec...My kupiliśmy TONDACH stodo12 brąz angoba w marcu transport przyjechał po 3 tygodniach z Austrii. Narazie leży i czeka na paletach ale po wstępnych oględzinach wszystko ok, jest taka jak na wystawie w sklepie-a cenowo rzeczywiście nie do pobicia! My jesteśmy narazie zadowoleni, bo jakościowo dorównują innym, ale są w rozsądniejszej cenie! Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez g&k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.04.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 My kupiliśmy TONDACH stodo12 brąz angoba w marcu transport przyjechał po 3 tygodniach z Austrii. Narazie leży i czeka na paletach ale po wstępnych oględzinach wszystko ok, jest taka jak na wystawie w sklepie-a cenowo rzeczywiście nie do pobicia! My jesteśmy narazie zadowoleni, bo jakościowo dorównują innym, ale są w rozsądniejszej cenie! My wybraliśmy Nelskamp Nibrę F12 kolor stara czerń. Już kiedyś o tym pisałam. Ale powiem Wam szczerze, że dostaliśmy lepszą cenę niż na stodo:wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 26.04.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 My nelskampa wyceniliśmy, ale zadecydował fakt braku przedstawiciela w województwie-a wiadomo że to problem później z reklamacjami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.04.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 No, to fakt... U nas na szczęście jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 27.04.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 u nas już prawie konczą docieplanie i izolację fundamentów, dzisiaj rozmowa z hydraulikiem i powoli zwożą piach do zasypywania. BTW ile płaciliście za piach do zasypania fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 27.04.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Nasz stan na wczoraj: http://images39.fotosik.pl/284/3abe5f68c710c677m.jpg :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 27.04.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Z dniem dzisiejszym my również przechodzimy do konkretów, innymi słowy fundamenty wykopane. Za 2 dni- zalewamy stan zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.04.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 U nas dziś na największych obrotach ,stres itp ,firma budowlana wyleciała tak się wkurzylismy ,że szok mieli zacząc w tamten poniedzialek nie przyjechali kopara ściągła humus we wtorek geodeci tyczyli budynek ,maż się dodzwonił po kilku godzinach dzwonienia nonstop do budowlanców przepraszali i umówili się ,że do godziny będą przyjechaliśmy na budowę oni też ,prosili o przesunięcie na poniedziałek następny ok zgodziliśmy się ,maż wczoraj czeka dzwoni odebrali ,8 godzina już jada zaraz bedą 10,11,12 niestety i zero wieści telefonu nikt nie odbiera ,wkońcu pod wieczór ,że mieli kolizje ale jutro 7.00 są a dziś powtórka z rozrywki 7 kopara czeka chce kopać ławy mąz dzwoni jadą 7.15 nie ma ich o 10 .00 maż dzwoni telefon milczy mąż za moja namową wysyłam im sms ,że jak ich nie będzie do pół godziny to zrywa umowę przyjechali o 11,30 we 2 tłumaczą się ,że tam jeszcze nie skończyli ale tu w 2 dadzą rady z ławami a tam prawie skończą ,mąż im powiedział ,że nie fer grają telefonów nie odbierają kopara czeka licznik leci ,że takiej współpracy to my nie chcemy i Wylecieli ,ale mamy już drugą koparkowy nam nagrał super chłop,ławy wykopane jutro robią zbrojenie i szalunek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 27.04.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 oj to szczerze współczuję takich przebojów z ekipą- chyba lepiej że ich pożegnaliście, bo później byłoby już tylko gorzej z takimi krętaczami... Mam pytanie do tych którzy już są po rozprowadzeniu kanalizacji pod chudziakiem-ile płaciliście hydraulikowi za robociznę i materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 27.04.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Za materiał do kanalizacji płaciłam 360 zł,a w hydraulika pobawił się mój mąż.Dwie godziny i po robocie.Niesia u Ciebie takie same widoki jak u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 27.04.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 My mamy już chudziak wylany:-) Za materiał do kanalizacji zapłaciliśmy ok 600zł a w hydraulika również mąż się pobawił i ta zabawa mu nawet się udała:-) Współczuję Ci Renatko już w pierwszych poczynaniach takie kłamstwa i problemy, na szczęście ich wylałaś - nie wyobrażam sobie dalszej z takimi ludźmi współpracy, co by was jeszcze z ich strony mogło spotkać - no i dobrze, że w tak szybkim tempie znaleźliście inną zastępczą firmę. Życzę Wam powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.04.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Mam od dziś prawomocne WZ (małe a cieszy... ), złożyłam od razu o odlesienie do LP . Pozdrawiam budujących ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 28.04.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 U nas dziś na największych obrotach ,stres itp ,firma budowlana wyleciała tak się wkurzylismy ,że szok mieli zacząc w tamten poniedzialek nie przyjechali kopara ściągła humus we wtorek geodeci tyczyli budynek ,maż się dodzwonił po kilku godzinach dzwonienia nonstop do budowlanców przepraszali i umówili się ,że do godziny będą przyjechaliśmy na budowę oni też ,prosili o przesunięcie na poniedziałek następny ok zgodziliśmy się ,maż wczoraj czeka dzwoni odebrali ,8 godzina już jada zaraz bedą 10,11,12 niestety i zero wieści telefonu nikt nie odbiera ,wkońcu pod wieczór ,że mieli kolizje ale jutro 7.00 są a dziś powtórka z rozrywki 7 kopara czeka chce kopać ławy mąz dzwoni jadą 7.15 nie ma ich o 10 .00 maż dzwoni telefon milczy mąż za moja namową wysyłam im sms ,że jak ich nie będzie do pół godziny to zrywa umowę przyjechali o 11,30 we 2 tłumaczą się ,że tam jeszcze nie skończyli ale tu w 2 dadzą rady z ławami a tam prawie skończą ,mąż im powiedział ,że nie fer grają telefonów nie odbierają kopara czeka licznik leci ,że takiej współpracy to my nie chcemy i Wylecieli ,ale mamy już drugą koparkowy nam nagrał super chłop,ławy wykopane jutro robią zbrojenie i szalunek . Współczucia! Ja to samo mam ochotę zrobić z gościem od GWC. Os stycznia nie może zrobic projektu i kosztorysu, a po 3 maja ruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.04.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Dzięki dziewczyny za współczucia jeszcze dziś nas trzepie na samą myśl o wczorajszym bry bry.Wczoraj był dzień załatwiania bo tamta ekipa miała szlunki stemple a ci nie musieliśmy na szybko dechy przyjechały cieplutkie z Pcimia i cena fajna 440 m 3 .Właśnie leją nam chudy beton a na to bedzie zbrojenie i zalewamy chyba w piątek ,Chłopaki robią zbrojenie i beda robić szalunek .Wyceniliśmy dach w Attiku mamy super cene na tego Rubina 13 V 2 tys mniej z rynnami metalowymi .Dziś wpłacamy zaliczkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.04.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Wróciliśmy wpłaciliśmy zaliczke na dachówke wsumie na wszystko oprócz więźby .Zamówiliśmy też pustaki phorotern Winergerger 25 i 11,5 .Podpisaliśmy umowe na pierdoły typu cement i wapno ze składem koło nas ,że jak budowlańncy coś będą potrzebować to mogą brać a my uregulujemy rachunek.Konto maleje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.04.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Zapomniałam wam napisać ,że dostaliśmy wycene z trapea carbo na ponad 22500 tys za dach w Attiku o prawie 2 tys taniej za to samo więc oczywiscie zarobi Attick . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts