Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

gosiaki

Recommended Posts

Witam serdecznie :yes:

Wielkie BUZIACZKI dla Was za podpowiedzi ......:hug:

Dzisiaj dobilam targu za piach do fundamentow za 18,5 tony zaplace 290 zl. . Wywrotek potrzebuje 10

Jeszcze raz wielkie dzieki za odpowiedzi

;)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :D

Jak trafisz na ekipę niezłą, to jest szansa:cool: Poczytaj dziennik PaniSmith:cool: Można:???:??? :yes::yes::yes:Można.

Nie wiem tylko jak z geodetą u niej było, czy tyczyli i humus ściągali wcześniej, czy wszystko w tych 7 dniach się zmieściło:cool:

Pozdrawiam i pogody życzę (wszystkim:D)

oj nie bardzo już pamiętam... Chyba to było tak:

w jeden dzień koparkowy zdjął humus

w drugi dzień geodeta wytyczył

a następnego dnia wjechała koparka i wykopała fundamenty i w ten sam dzień chłopaki już zbrojenie zaplatali..

Dzięki za odp.

Tak się właśnie zastanawiałem,czy koparkowy ma być przed geodeta czy po.

Dziś znowu tak jak Wam napsuli mi krwi w urzędach przed PNB.

Pan w urzędzie miejskim obiecał ,że jak doniosę warunki z wodociągów to wystawi PNB "od ręki" mam nadziej,że nie będzie jak u WAS.

Jak na razie w wodociągach to co osoba to inne rządy.

taką ci radę dam - jak żona obrotna, niech założy dekolt i do kierownika wali w wodociągach. Ja tak zrobiłam i mi w 1 dzień załatwili część spraw.. I przyjęliśmy z mężem taki system - gdzie kobiety, on biegał w krawacie i rączki całował, gdzie faceci byli ja z dekoldem i makijarzem. Szło wszystko szybciutko! (no powiedzmy prawie wszystko ;)

Zdejmowanie humusu ponoć lepiej przed geodetą zrobić - bo łatwiej wytyczyć, ale przy tej pogodzie to najlepiej tego samego dnia, bo błoto straszne..

oj nie bardzo już pamiętam... Chyba to było tak:

w jeden dzień koparkowy zdjął humus

w drugi dzień geodeta wytyczył

a następnego dnia wjechała koparka i wykopała fundamenty i w ten sam dzień chłopaki już zbrojenie zaplatali..

Hejka:yes:

PANSTWO SMITH ...... szacun dla WASZEJ EKIPY

Problem w tym,że my budujemy na "odległość".

Mam kupiony bilet do PL na 6-16czerwca i wszystko było liczone z marginesem czasowym,a teraz może być go za mało.

Wszystkie sprawy w polsce załatwia nam rodzina.

Co do humusu to lepiej będzie go rzeczywiście usunąć przed geodetą bo przecież ziemia może się naruszyć i przestawić punkty,a wtedy cała robota na marne.

to prawda, żę konkretni są. Rok wcześniej ich już rezerwowaliśmy, bo zawsze mają sporo zleceń i czasem trzeba na nich długo czekać.

Moja EKIPA tez spoko , a ze buduje na odleglosc zalezalo mi zeby skompletowac fajny solidny zespol do budowania domku ;) zeby w miare bezstresowo jakos przejsc to BUDOWANIE :jawdrop:

Problem w tym,że my budujemy na "odległość".

Mam kupiony bilet do PL na 6-16czerwca i wszystko było liczone z marginesem czasowym,a teraz może być go za mało.

Wszystkie sprawy w polsce załatwia nam rodzina.

Co do humusu to lepiej będzie go rzeczywiście usunąć przed geodetą bo przecież ziemia może się naruszyć i przestawić punkty,a wtedy cała robota na marne.

Mialam troche zgrzyty jesli chodzi o sciaganie humusu ....... chcieli zdjac tydzien wczesniej przed budowaniem ( bo tak im pasowalo !!! zeby zgrac wszystkich - Kierownik , Murarz i Geodeta ) Ale kategorycznie powiedzialam , ze humus zdejmowany i rozpoczecie budowy w tym samym dniu nie chce przykrych niespodzianek w stylu ......... salon za maly o 2 metry bo ktos przesunal paliki . :cool:

U nas ekipa goni robotę! Stan zero już blisko. Pogoda, no cóż, najlepiej w deszcz zamieszać dobrą kawę z mlekiem. Tyle można zrobić.

A propos humusu- my mierzyliśmy przed zdjęciem tej warstwy, geodeci dali jeszcze ławy na ok 3 metry od rzeczywistych wymiarów. Wystarczyło, koparka elegancko zebrała i wykopała tam gdzie trzeba.