Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

gosiaki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Renatamama piękny wasz domek- w moim stylu :) nasz przy waszym to stodoła :) :) :) do nas dzwonił dziś kurier- brama będzie w poniedziałek o 7

Mąż z teściem zaczęli dziś ocieplać poddasze. Mamy trzy tygodnie urlopu więc może w tym czasie uda im się to ukończyć ;) Fajnie patrzeć jak codziennie w naszym Codziennym coś się zmienia- cały czas mam nadzieję, że w tym roku Święta spędzimy trójeczką w naszym domku przy kominku :)

O kurcze to po co Ci taki metreaż ? Nie lepiej mniejszy tańszy szybciej wybudować ,wykończyć wrócić i cieszyć się domkiem .

Hejka Renatko :)

Wiesz ze mna to jest tak , ze zawsze nie po to co latwiejsze , ale po to co trudniejsze szlam ....... lubie wyzwania ;) i wierze ze sie uda !!!!!! :wiggle:

Trzymaj kciuki :cool:

Trzymam kciuki,ale troszkę też zazdroszczę.Zawsze marzyłam o dużym domku,a nasz będzie miał tylko 150+22 garaż,a w nim pięć osób.Trudno,najważniejsze że będzie kawałek trawki i kawałek swojego,ważne że moje trzy szczęścia będę miała gdzie wypuścić o 7 rano a wpuścić o 20 do domu.Pozdrawiam.

Edytko może masz racje ,marzenia trzeba spełniać ja je spełniam buduje dom ,zawsze chciałam budować domek w rododendronach ale po pierwsze duży cena większa (mogłabym budować z gorszych materaiałów ) jak znaleźliśmy działke która nam się spodobała no to cena 20tys za jeden ar a miała 17 a spodobała się też znajomym którzy też szukali działki i kupiliśmy razem na pół więc rododendrony już się nie mieściły wymogi gminy ,mąż wertował neta i szukał bo wiedział ,że w rodo jestem zakochana od lat znalazł namiastke i się ciesze straszni .Wogóle nie lubie pustych ścian i pustych pomieszczeń jakoś smutno .Teście teraz tak mieszkają duży dom i ich 2 i 3 pokoje na gorze stoją putem kurzą się jak do nich jedziemy 150 km to jest tam jakieś życie .

Gabrysia u mnie podobny metraż i też 3 dla której budujemy ten domek ,każdy będzie miał swój pokój te 2 chłopaków mogły by być ciut większe ale i tak się cieszą i wymyśslają co będąa mieć najmłodszy chce piłkarski lampa piłka dywan piłka ,piłkarza na ścianie ,córa konie .

Ja z męzem uwarzam ,że my i nasze dzieciaki będą mieć super w tyle osób ludzie mieszkają na 50 m w bloku a my x 3 tyle i ogród .A u nas będą 2 psy marzenie córy york i chłopaków lablador ,rybki ,świnka ,jakoś się pomieścimy .

A tak wogóle całe życie nie chce pracować na ten dom .Narazie oszczędności troszke kasy od moich rodziców troszke od teściów i jak najmniejszy kredyt ,chcę co roku brać dzieci na wakacje a nie tylko kredyt kredyt jak moja przyjacółka rata 1600 mc .

Dziewczyny każda z nam będzie miała swój własny domek i będzie w nim najszczęśliwsza pod słońcem :)

Mój ma z 100m +garaż i kotłownia i dla mnie jest wielki, bo teraz mieszkamy w trójkę na 12m :) na dole salon, kuchnia, wc; u góry pokój Jaśka, nasza sypialnia, pokój Tośki (Tosia w planach), łazienka i styka :) po co mi puste pokoje w których tylko kurz będzie mieszkał? a jak goście przyjadą to i w salonie się prześpią, albo na tarasie, albo w sadzie :)

a i jeszcze na tych 100metrach musi być miejsce dla naszego owczarka i dwóch kotów :)

Edytowane przez martaibartek

My sprzedaliśmy mieszkanie 57m2 i teraz od stycznia mieszkamy w piątkę na 48m2,jest ciasno jak cho....,ale wiemy,że to maxymalnie jeszcze rok.Mieszkanie fajnie sprzedaliśmy,ale spłaciliśmy działkę(80 tysięcy) i zostało na stan surowy zamknięty,drugie tyle bierzemy kredytu na 30 lat,więc płacić będziemy całe zycie,ale przynajmniej wiemy za co będziemy płacić.Teraz na tych śmiesznych paru metrach mamy ponad 500 złotych czynszu.Najważniejsze dla nas,to że dzieci każde będzie miało swój pokój,jak się pokłócą to pozamykam każde w swoim i będę miała spokój.Syn będzie miał pokój z carsami pod każdą postacią,a dziewczyny ,marzą o księżniczkach.Pozdrawiam wszystkich marzących.

U mnie tez nie bedzie pusto !!!! wprawdzie nie bedzie ze mna mieszkala liczna Rodzinka , ale poniewaz generalnie lubie ludzi to domek bedzie ZYL :wiggle:i kazda dobra dusza znajdzie w nim swoj kont , Was tez Kochane zapraszam w odwiedzinki ..... :wiggle:no i moze jeszcze takie pluszaczki zechca sie wprowadzic .

http://img696.imageshack.us/img696/9492/gigaigata.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A co do kurzu Martusiu w pustych pokojach ;) to sie nie martwie , mysle ze kazdy buduje to swoje miejsce na ziemi za tyle za ile go stac , a ze jednych stac na wiecej to juz nie ich wina no nie ? ;)

Pozdrawiam :rolleyes:

Witam

Dawno mnie tu nie było ale trzeba było wypocząć troszkę. W dzienniku już wspominałem ze dzisiaj zalewamy strop wiec od jutra proszę o deszcze :D albo w sumie przecież to nie ja mam podlewać tylko bob wiec w sumie może nie padać :D.

A i trzymajcie kciuki idę załatwiać dzisiaj kredyt zobaczymy co z tego wyjdzie...

Pozdrawiam Budujących

Edyta uderz w stół a nożyce się odezwą??? ja do nikogo nie piłam kierując słowa o pustych pokojach i kurzu :) dla mnie mój dom jest najpiękniejszy i uwierz, że innym nie zazdroszczę ich pałaców :)

;)

Witam

Dawno mnie tu nie było ale trzeba było wypocząć troszkę. W dzienniku już wspominałem ze dzisiaj zalewamy strop wiec od jutra proszę o deszcze :D albo w sumie przecież to nie ja mam podlewać tylko bob wiec w sumie może nie padać :D.

A i trzymajcie kciuki idę załatwiać dzisiaj kredyt zobaczymy co z tego wyjdzie...

Pozdrawiam Budujących

Zaraz biegne lukac do Ciebie :) dobrze , ze wrociliscie " dosc tego leniuchowania "

Marta to fajnie ,że brama się podoba jedziemy w czwartek ją ogladnąć jak się spodoba odrazu ją weźniemy .

A deszczyk nie wskazany bo jutro kończą zbrojenie w środe dopieszczanie i odbór przez kierownika i środa lub czwartek zalewamy .Więc deszczyku pa pa .

Dziś skończyliśmy z mężem drenaż ,zasypał w koło ziemią i odrazu ładniej się zrobiło .

Edytko mi się wydaje ,że tu nikt Ci metrażu nie zazdrości przynajmniej nie ja mieszkam w takim domu dużym 3 piętra piwnica u nas jest troche bo rodzice nas piątka i siostra ale rodzice teraz już mówią po co nam taki wielki dom kto go ogrzeje i wysprząta moja mama pedantka myje okna co mc .A siostra jakoś sprzatać nie lubi no i jeszcze ogród też cały rok praca .

Jolapp brawo!!! domek nabiera kształtów :)

U nas tynków ciąg dalszy- obrabiają dół, a mąż zaczął ocieplać poddasze. Pokoje na górze ubrane w wełenkę stały się takie przytulne ;)

Ja też dla deszczu mówię pa pa, nu,nu bo jutro ma przyjechać koparka!!! będzie podsypywać, rozplantowywać... i u nas teren wokół domku wypięknieje