Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna 2010 - ZACZYNAMY

gosiaki

Recommended Posts

Renata dzięki za linki :)

Mi osobiście te foto tapety się podobają, myślę nad tym by w kuchni na jedną ścianę dać taką tapetę czarno-białą (jakaś uliczka, stara kawiarenka...) ale to na razie taki luźny pomysł :)

Wczoraj przyjechały drzwi zewnętrze. Obejrzeliśmy przed odbiorem i wszystko było OK. Mąż z teściem zamontowali, wypoziomowali.... wszystko pięknie, ościeżnica zakotwiczona, otworzyli i ... na progu farba odlazła :( :/ :( musieli u stolarza zamknąć drzwi zanim farba porządnie nie wyschła :/ no i nowe drzwi do reklamacji :/ ależ się mąż wkurzył...

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka .

A co tu taka cisza ?

Joluś fajnie tani beton .

Dziś byliśmy w Wadowicach oglądnąć drzwi wybraliśmy model ,moja mama też była z nami bo mają wymieniać w domku drzwi bo te mają już 30 lat .

Wstępnie wybrała 3 modele ma obgadać jeszcze z tatą nasze wycenili taki wymiar wys 2.30 cm na 100 z mątażem i dostawą na 2950 zł .

Cisza, bo się pracuje. U nas więźba gotowa, wrzucę zdjęcia jak zrobię :D.

Renata, a czy w tej firmie w Wadowicach można również zamówić okna? Do Wadowic nie mam, aż tak daleko, a trzeba zdążyć w tym roku z usługą montażu. Od stycznia usługi drożeją o 1%.

Będę wdzięczny za info.

Pozdrawiam

Witajcie zapracowani inwestorzy :)

My też codziennie coś "dłubiemy" na budowie ;) Więźba na domku, kominy i ściany poddasza murują się, łaty i kontrłaty zaimpregnowane, podbitka zaimpregnowana i pomalowana, pomalowane elelmenty dodatkowo wykonane przez cieśli, trwają porządki i był pierwszy gril :wiggle:

Cisza, bo się pracuje. U nas więźba gotowa, wrzucę zdjęcia jak zrobię :D.

Renata, a czy w tej firmie w Wadowicach można również zamówić okna? Do Wadowic nie mam, aż tak daleko, a trzeba zdążyć w tym roku z usługą montażu. Od stycznia usługi drożeją o 1%.

Będę wdzięczny za info.

Pozdrawiam

http://www.zbydrew.pl/

Materiały też zdrożeją,dlatego ja już intensywnie myślę co by kupić wiele rzeczy przed końcem roku.U nas więźby ciąg dalszy,już nie mogę patrzeć na tych moich "ślimaków".

My też cały czas napewno teraz okna będziemy zamawiać jak wrócimy z nad morza to będziemy wstawiać, tata z kuzynem zrobi elektryke ,mąż zrobi wode i robimy tynki ,robimy wylewki 3 tygodnie czekamy i wstawiamy drzwi .Mam nadzieje ,że do pazdziernika Będzie Stan Zamknięty deweloperski.Jutro jedziemy do OBI bo mają promocje na kafle spodobały mi się jedne po 27.00 zł ale szybko zeszły fajne by były do wiatrołapu i korytarza (ma być dostawa)

Jupi jupi dziewzynki ,chłopaki wasze tańce pomogły strop zalany .Weszło 14 m 3 betony na domek a na garaż wcześniej 6 m 3 kurcze ale kasy idzie w beton .Po ile u was teraz jest B20 u mnie jak lałam ławy po 210 m3 teraz 228 zł .

Renata, u mnie, koło Olsztyna, beton B20 po 205 netto za m3 i pompa za 2 betoniarki 350 brutto

Dziewczyny, skoro już o cenach mowa, to powiedzcie mi, proszę, ile płaciłyście za porotherm, a ile za maxa, jeśli któraś z Was właśnie z tych materiałów budowała? My właśnie przymierzamy się do zamówienia materiału na ściany, bo lada dzień będą nam robić strop nad piwnicą i nie chciałabym dać się zrobić w bambuko sprytnemu właścicielowi hurt. bud., który zdarł ze mnie za bloczki fundamentowe...

U nas beton był brutto w tym pompa .

Lidzia my mamy porothern winerbergera 25 płaciliśmy 5,25 zł ale ceny strasznie w tym okresie się wachały chwile później jakbyśmy kupili to był po 4,90 zł na promocji w inne hurtowni .

A mozesz ew. zdradzic gdzie byly takie ceny na Poroterm? Jak rozumiem - Wienerbergera?