duduś 24.08.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 W jaki sposób mocujecie w ziemi palisady drewniane ? Potrzebuję wzmocnić niedużą skarpę i nie wiem jak głęboko w ziemię wkopać te paliczki? i czy na cement? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.08.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Myśmy po prostu wbijali je w ziemię, ale mamy dość twarde podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 25.08.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 ja mam piasek ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 25.08.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 To może nalej w dołek cementu i osadź jak słupek siatki lub prościej i też powinno chwycić - podsyp w dołek mieszanki suchej cementu i pasku - po polaniu wodą stwardnieje i złapie.Wpierw spróbuj jednak wbić normalnie, a nuż będzie się trzymać, wyciągnąć i kombinować inaczej zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 26.08.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Chodzi o rolbordery? Ja bym w beton nie dawał. Te palisadki zazwyczaj są z drewna gatunkiem zbliżonego do opałowego. Nawet jak dobrze zaimpregnujesz to bardzo długo nie pożyją. 3-4 optymistycznie 5 lat i co potem. Wyrywać z betonu, wykopywać i rozbijać beton, wywozić gruz. Masa nie potrzebnej roboty. Wbij w ziemię i wystarczy. A że piasek i nie będą siedzieć jak wmurowane to co. W końcu one jakiś wielkich obciążeń nie przenoszą. To nie mur oporowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.08.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 W piasku trzeba głębiej zakopać i może dać w poziomie listwy, od strony zasypu górą, w ziemi po drugiej stronie. Kołki będą równomiernie "pracować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts