morfeusz1 25.08.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Czy aby przenieśc skrzynkę z bezpiecznikami muszę mieć zgodę dostawcy energii? Czy jeszcze gdzies muszę to zgłosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.08.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Nie , nie potrzeba zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78adi 25.08.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Ja znalazłem w Zakładzie Energetycznym listę firm i "kowalskich" współpracujących z ZE. Zadzwoniłem do faceta, przyszedł, powymieniał wszystko na elegancko, skasował, podpisałem i on już resztę załatwił w ZE - blok wielka płyta, ta skrzynia między drzwiami z WC i łazienki to była masakra, a teraz jest zgrabniutko luks pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 25.08.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Dzięki za odpowiedzi . Ja od rana próbuję się dodzwonić pod odpowiedni numer w Zakładzie Energetycznym i niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 25.08.2009 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Udało mi się wreszcie dodzwonić: poinformowali mnie, że o ile nie zachodzi konieczność rozplombowania licznika (a nie zachodzi), to ich nei muszę informowac, ani mieć żadnej zgody. Jedyne co muszę zrobić, to zgłosic to Zarządcy budynku. fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78adi 25.08.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Heh a u mnie było z rozplombowaniem... przypomniało mi się, że wkrótce po dokonaniu zmian przyszedł facio z ZE i zaplombował licznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 25.08.2009 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Heh a u mnie było z rozplombowaniem... przypomniało mi się, że wkrótce po dokonaniu zmian przyszedł facio z ZE i zaplombował licznik To moze Ty przenosiłeś też licznik? Bo jeśli samą skrzynkę, to nei trzeb przeciez rozplombowywać licznika. Chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 25.08.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Nie bardzo umiem sobie wyobrazić przeniesienia skrzynki bez odłączenia zasilania, a do tego celu zrywamy plomby. Słowem bez zerwania plomb nie ma bezpiecznej pracy elektryka, no ale do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.08.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Nie bardzo umiem sobie wyobrazić przeniesienia skrzynki bez odłączenia zasilania, a do tego celu zrywamy plomby. Słowem bez zerwania plomb nie ma bezpiecznej pracy elektryka, no ale do odważnych świat należy W blokach pod licznikiem są główne bezpieczniki, natomiast w mieszkaniu dodatkowe. Aby wyłączyć główne bezpieczniki nie trzeba zrywać plomby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 26.08.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Mea Culpa.... Dopiero teraz zauważyłem że to podforum z mieszkaniówką, a nie z domkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 27.08.2009 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Mea Culpa.... Dopiero teraz zauważyłem że to podforum z mieszkaniówką, a nie z domkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.daszczuk 13.09.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Z tego co wiemi jeśli chodzi o bezpieczniki można je przesuwac i umieszczać w dowolnym mięjscu. Jęsli chodzi o wymianę tablicy podlicznikowej w celu wymiany instalacji trzeba zgłosić rozplombowanie licznika, którego może dokonać tylko elektryk z uprawnieniami. A jeśli chodzi o przesuniećie licznika to tylko drogą pisemną trzeba się zwrócić do ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts