Jórkowski Andrzej 25.08.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Chcę zbudować altanę ogrodową o powierzchni do 25m2. urzędnik miał problem z przyjęciem zgłoszenia bo moja pojedyncza działka (mam łącznie dwie po 480m2) nie ma 500m2 a więc nie potrafił "ugryźć" tematu. Czy w takim wypadku mogę podejść do sprawy procentowo i o ile moja działka jest mniejsza od 500m2 o tyle zmniejszyć limit na powierzchnię altany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.08.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Ustawa mówi ,że nie można postawić wiecej niż dwie na każde 500 m2; 2) wolno stojących parterowych budynków gospodarczych, wiat i altan oraz przydomowych oranżerii (ogrodów zimowych) o powierzchni zabudowy do 25 m2, przy czym łączna liczba tych obiektów na działce nie może przekraczać dwóch na każde 500 m2 powierzchni działki; Nie trzeba nic zmniejszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jórkowski Andrzej 25.08.2009 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 dziękuję bardzo za poprawną interpretację tego przepisu. O zgrozo w dotychczasowy tok myślenia wprowadził mnie urzędnik, który za znajomość przepisów bierze przecież pieniądze. Bez komentarza...Dzięki! JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts