dizzeeRascal 25.08.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Czy ktos ma rolety zasuwane od dolu?Jak sie wam sprawdzaja?Tzn chodzi mi o taka sytuacje ze macie tylko rolety w oknie bez firanek.Czy po zaslonieciu okna do powiedzmy 3/4 nie jest ciemno w pokoju.Jak sie to wam sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.08.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Mam taką dwubiegową żaluzję w łazience - sprawdza się wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 25.08.2009 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Dwubiegowa????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness650 25.08.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 A nie chodzi czasem o plisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 25.08.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 No ja rozrozniam czym sie rozni plisa od rolety.Chodzi mi o rolete zaciagana od dolu ,glownie o to czy nie zaciemnia bardzo pokoju jesli ja zasuniemy do 3/4 okna bo nie wiem jaki material wybrac jesli chodzi o przepuszczalnosc swiatla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 25.08.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 mam we wszystkich oknach i generalnie!! (choć są male ale) sprawdza się idealnie. Tam gdzie chcałam aby było ciemno wybrałam ciemniejsze/grubsze faktury materiałów, do pozostałych pomieszczeń mam jasne. W salonie np. mam non stop zasuniete max do 2/3 wysokosci (bo wyzej nie dostanę ) i jest wystarczająco jasno (tyle że materiał w kolorze pistacjowym). No ale jak wspomniałam jest ale nr 1, które uaktywniło się tego lata - mianowicie much/komary i inne stworzonka, ktore siadaja na rolete od jej wew. strony, jak odsuwam rolete to giną śmiercią tragiczną zostawiając krwawe plamy na materiale . I ale nr 2......roleta ma na dole kasete w której się chowa, przez nią nie możesz okna otworzyc na cala szerokosc (przeszkadza mi to w drzwiach tarasowych, jak np. cos niosę i chce miec szeroko otwarte). Poza tym rozwiązanie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.08.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Dwubiegowa????? Tak, można ją zasuwać z góry do dołu, z dołu do góry, a nawet można zasłonić tylko środek okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 25.08.2009 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 No wlasnie ja bym chcial zeby bylo jasno i musze wybrac jakies jasne i ciensze rolety.Ale jakie masz te jasne ciensze,przeswituje przez nie tak ze widzisz cos z bliska przez nie ,czy tylko sa ciensze ale nic przez nie nie widac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 25.08.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 nic przez nie nie widac, tylko materiał przepuszcza światło. Z jasnych mam do salonu pistacje, do kuchni jasny beż i do kotłowni jasno szary, pozostałe do łazienki i sypialni wszystkie są ciemne (i faktura materialu jest jakby grubsza) i tu faktycznie po zasunięciu nawet do 2/3 wysokosci jest dosc ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 25.08.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 dylemat jest czy wziac lekko przswitujace,takie ze widac przez nie tylko np. swiatlo zarowki czy wziac jasne ale takie ze nie widac przez nie swiatla zarowki i nic poza tym.Nie wiem co bedzie widac z ulicy przy tej bardziej przezroczystej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wubek 25.08.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Czy możecie podać namiary na sprawdzone sklepy internetowe lub producentów? Poza tym czy ktoś z użytkowników ma zamontowane lub rozważał taką opcję, żeby montować takie roletki w płaszczyźnie parapetu (po prostu ukryte)?Może występują gdzieś modele w kasetach do takiego właśnie montażu? Załączam obrazek ładnego rozwiązania, wręcz naturalnego wyboru dla takiego wnętrza i wysokich przeszkleń.Wydaje mi się, że ktoś podjął się tu drobnej przeróbki montując na nadprożu okien małe kołowrotki. Sugeruje to, że roletki są sprężynowe. Spotkaliście takie gotowe rozwiązanie? http://img81.imageshack.us/img81/2237/loftmbedroom903wedited.th.jpg Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 26.08.2009 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 moje rolety były kupione na allegro od producenta z Czestochowy (wystarczy wrzucic haslo rolety zaciągane od dołu i znajdziecie). Polecam jak najbardziej bo istotnie rolety sa dobrej jakosci i szybciutka dostawa.Widziałam tez zaluzje firmy Tom-żal, zaciągane od dołu i od góry jednoczesnie, ale były tylko w wersji plisowanej, a takich nie chcialam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 26.08.2009 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Tak ale mnie nie chodzi o producenta tylko teraz juz tylko o jedno.Co bedzie widac z ulicy jesli zastosuje material lekko przeswitujacy tzn widac np.tylko zarowki z ulicy ale juz nic wiecej jesli patrzymy z bliska przez rolete?Nie mam mozliwosc sprawdzenia co bedzie widac w domu czy bedza widoczne wyraznie cienie postaci czy tylko jakies cienie ale bez widocznego zarysu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 26.08.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 o producenta pytał wubek więc odpowiedziałam Wbrew pozorom dla Ciebie też powinno to byc istotną informacją, bo co z tego że powiem Ci że nic nie widać, kupisz a tu sie okaże że akurat przez Twoje widać bo inny materiał . Więc tak-robiliśmy testy na oknach kuchennych bo te zwrócone są przodem do ulicy. Idąc ulicą widać tylko niewyraźne cienie i to tylko jeśli jestem blisko okna, dalej nie widac nic. Natomist jeśli się podejdzie i zajrzy brutalnie w okna , no to widac wyrazny cien. Może "zainwestujesz" w najtańszą roletkę, przymocujesz tymczasowo do swojego okna i zobaczysz jak to widac z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wubek 26.08.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 o producenta pytał wubek więc odpowiedziałam Dzieki dzieki Sprawdzilem tego producenta z allegro, niestety - potrzebuje kasete i prowidnice w kolorze grafitowym, wzglednie czarnym. Dodatkowo szukam rolety szerokosci najlepiej ok. 160cm. Czuje, ze moze byc problem ale z ciekawosci napisze do tego producenta (dystrybutora?) z Czestochowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 26.08.2009 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Najtansza roletke ,nie wiem gdzie taka najtansza moge kupic ,mozesz podpowiedziec.Zastanawiam sie bardziej nad plisami ,bo chce miec zaciagane od dolu i na dole bedzie musiala byc taka kaseta co mi troche nie upiekszy okna.Mozesz mi powiedziec czy moge kupic taka roletke np. w Castoramie?Poki co moze pokaze jak mi przeswituje ten material. http://img523.imageshack.us/img523/217/img1016yjw.th.jpg http://img512.imageshack.us/img512/3429/img0939ehd.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts