pokoloruj 25.08.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam, kupilem budynek 470m2 w budynku zamontowany jest 8 letni piec gazowy z otwartą komorą spalania 50KW. Poprzedni wlasciciel jest w USA i nie ma mozliwosci sprawdzenia kosztów ogrzewania. Mam pytanie: ile moze spalic gazu takowy kocioł vaillanta w budyku 470m2 wys 2,6 , budynek ocieplony kilka aluminiowych witryn.Warto zostawiac ten piec czy wimienic na jakis inny gazowy. Zastanawiam sie czy zmieszcze sie w kosztach na poziomie 2 tys miesiecznie z ogrzewaniem czy nie:)Jeslli nie napisalem w tym dziale przepraszam z góry:) pokoloruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.08.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 jak Ciebie stac na domek 470 metrow kwadratowych z kilkomawitrynami to mysle ze i bedzie stac na 2 tys miesiecznie.... albo troche wiecejnie powinno być raczej dużo więcej - tak z sufitu strzelam.... a nowy kocioł - to podejrzewam że niespecjalnie w cudownysposób zmniejszy ilość spalanego gazu /mogę śmiałoto rzec bo nie handelkuję kotłami :-)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.08.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 2000 x 12 powinno wystarczyć ale nago może się biegać nie dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokoloruj 25.08.2009 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 jak Ciebie stac na domek 470 metrow kwadratowych z kilkoma witrynami to mysle ze i bedzie stac na 2 tys miesiecznie.... albo troche wiecej nie powinno być raczej dużo więcej - tak z sufitu strzelam.... a nowy kocioł - to podejrzewam że niespecjalnie w cudowny sposób zmniejszy ilość spalanego gazu /mogę śmiało to rzec bo nie handelkuję kotłami :-)/ raczej domu 470m bym nie kupił bo po ch...taki dom dla 4 osób. Budynek firmowy:) to co innego tak wlasnie licze i wychodzi mi max 2500 pln czyli nie jest zle jak na bezobsługowe działanie ogrzewania pozdr i dzieki pokoloruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.08.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 a jak jest naprawdę to się okaże po pierwszym miesiącu grzania.... i nic przejmowanie się wcześniej tego nie zmieni,tak że nie ma się co zastanawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts