fil1995 25.08.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Mam pytanko. Mam na dachu pape juz stara na laczeniach zaczyna sie zawijac. Chce polozyc gont bitumiczny czy pape musze wymnieniac na nowa czy nie ? Gonty kladzie sie na pape, a nowa papa to nastepny wydatek. Prosze o doradzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyfer 13.09.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 ..a na jakim to dachu masz tę papę? Żel-bet czy deski? W tych pytaniach są zawarte dodatkowe uwarunkowania. Jeżeli chciałbyś kłaść dodatkowo nową papę pod gont, to musisz uważać, aby było to zrobione poprawnie - aby nie powstały pęcherze(wg technologii pod warstwę wierzchnią stosuje się papę podkładowa, która pozwala odprowadzać powietrze); pod gont być może wystarczy tylko podkładowa - tego nie wiem - jesli już jakaś musi być; ja na starej papie przykręce łaty i "położę" dobrą blachę trapezową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts