piwalek 25.08.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam, Proszę uważać na firmę AMBIS (http://www.ambis.pl) montującą i sprzedającą napędy do bram. Jest ona również przedstawicielem firmy Faac. Kilka miesięcy temu oddałem wadliwego pilota do reklamacji - po wielu prośbach i telefonach przedstawiciel (lub właściciel - nie wiem) rzucił mi do telefonu : "Proszę sobie poszukać innej firmy która to panu zrobi". Oczywiście, pilota - nawet tego uszkodzonego mi nie oddał więc jest to prawie jak kradzież. Obecnie będę dochodził swoich praw na drodze sądowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 25.08.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 bedziesz walczyl o pilocika w sadzie ?? gratuluje samozaparcia i wolnego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 25.08.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Zanim droga sądowa wyslij wezwanie do wydania pilota np. w terminie 7 dni od daty otrzymania wezwania pod rygorem skierowania sprawy na drogę sądową. Wezwanie wyslij poleconym ze zwrotnym poświadczeniem odbioru. Bo gdybys zdecydował się iśc do sądu (co odradzam: koszty, stres), to musisz miec jakiś dowód próbowania odzyskania pilota. Drogi taki pilot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.08.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 napisz pismo do tej firmy oraz wyslij do wiadomosci producentowi napędu. Jeśli bedzie im (producentowi) zależało na dobrej opinii to odpowiednia nacisną Pana Sprzedawcę i pilocik się znajdzie. Sąd?Bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 30.08.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 a ja uważam ze z sensem, podejdź do sprawy na chłodno i nie patrz na wartość sporu. wezwać do wywiązania się warunków reklamacji, oraz do oddania pilota- dać no to 7 dni / 8 dnia do sądu z prezentata opłacić koszty sądowe i zastępstwa i tak będzie musiał za to ona zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts