amalfi 27.08.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Już liczne próby samobójcze powinny być podstawą do przymusowego leczenia (zagraża swojemu życiu). Trzeba to opowiedzieć lekarzom, bo w badaniu psychiatrycznym bierze się pod uwagę również wywiad z rodziną, ponieważ chory często nie jest w stanie odtworzyć swojego zachowania. Z tego, co piszesz, to brat chyba ma urojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.08.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 tak, literówka...jak wysłałam to dopiero zobaczyłam, ale akurat dzwoniła mama i zamknęłam fm.Lekarz powiedział mamie, że tak naprawdę to szpital jest taka przechowalnią dla chorych. Dostają leki, które ich wyciszają, nie prowadzą żadnych zajęć. Trzeba to załatwiać we własnym zakresie...szukają jakiegoś dobrego psychiatry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 28.08.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Zdziwiona jestem tym, co powiedział lekarz. szpital to nie przechowalnia. Oprócz zdiagnozowania, dobierania leków i obserwacji jak pacjent na nie reaguje, w szpitalu chodzi również o nadzór przez cała dobę (ważne w przypadku prób samobójczych) i izolację od środowiska (ważne w przypadku uzależnień). A tu chyba będzie podwójna diagnoza, więc nie ma żartów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.08.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Trzeba to załatwiać we własnym zakresie... Z tego co wyczytałam, to na terapię zamkniętą skierowanie wypisuje właśnie lekarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyksztalciuch 28.08.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Psychiatra ma także uprawnienia do przygotowania opinii dla sądu rodzinnego, jeżeli jest to stan zagrożenia życia. Z taka opinią kieruje się sprawę do sądu rodzinnego, który ma uprawnienia do wydania postanowienia o umieszczeniu danej osoby w odpowiedniej placówce. Taka sprawa nie musi trwać długo, a jest najskuteczniejsza. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.08.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 moze to cos pomoze http://www.hazardzisci.org/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1&limit=3&limitstart=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts