Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KATASTROFA SZTUKOWANE DRZWI

Izabela Wawrzeń

Recommended Posts

no obecny stan tych drzwi też mnie nie zachwyca może ten otwór może by lepiej wyglądał musze to przemysleć i odczekać troche bo mąż tego nie zniesie :lol: no

ale co mam wstawić w ten otwór kojarzy mi się taka prostokątna kratka jak to kiedyś były w drzwiach łazienkowych

Co do sztukowania to nasuwa mi sie taka mysl, ze zamiast probowac ukryc wade czesto lepiej jest ja celowo wyeksponowac. W tym przypadku w miejscu klejenia wstawka np. z drewna w innym odcieniu dodala by dekoracyjny pasek.

A z drugiej strony moze da sie obejsc sztukowanie. Moze uda sie jedaak podciac drzwi od dolu , ale dodatkowo wytworzyc cos w podobie frezu na zdjeciu i grafice ponizej. Wszystko zalezy od ksztaltu otworu i wysokosci na/do jakiej trzeba bedzie podciac drzwi.

(nie wiem czy zastosowany prog nie przeszkodzi w takim rozwiazaniu)

http://img11.imageshack.us/img11/3744/frez01.th.jpg

http://img269.imageshack.us/img269/4539/frez02.th.jpg

Nie wiem czy rozwazaliscie takie rozwiazanie i czy jest mozliwe w wykonaniu.

coś takiego szczelina taka ,no ale w tym przypadku byłaby bardzo duża bo jeżeli wentylacja jest obecnie centymetr nad podłogą t.z te kułka to musiałabym tą szczeline mieć bardzo dużą tak ja to rozumiem

• 1 month później...
no obecny stan tych drzwi też mnie nie zachwyca może ten otwór może by lepiej wyglądał musze to przemysleć i odczekać troche bo mąż tego nie zniesie :lol: no

ale co mam wstawić w ten otwór kojarzy mi się taka prostokątna kratka jak to kiedyś były w drzwiach łazienkowych

Żadne wstawianie nic Ci w tym momencie nie pomoże, a podcięcie o którym pisałem trzeba było zrobić od razu, albo wogole. W tej chwili gdyby miało powstać to maiłoby 6 cm to dziura, a nie wentylacja. Zostaw jak jest, już niedługo przestanie wam to przeszkadzać. C do błędu w pomiarze to niedoświadczonym montażystom się zdarza, przykładowo drzwi Porta wchodzą w otwór 206 cm od wykończonej podłogi i to jest prawidłowe większość ludzi przy 204 spodziewa się skrótu a podczas montażu okazuje się ze w 204 też wejdą bez skracania taki drobny szczegół, ale ważny.