Pinus 20.11.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Sąsiad miał rację !.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 20.11.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 w temacie dostarczania wymagań wodnych trawnika czy tez innych roślin odsyłam do systemów opartych na EWAPOTRANSPIRACJI czyli opartych na pomiarze wartości odparowania dziennego roślin, korzystam ze sterownikow serii Smartline weathermatic-a z mozliwością podłączenia monitora pogodowego SLW, codzienny pomiar warosci typu: wilgotność ,temperatura, wpływ wiatru na temp. i nasłonecznienie + wartości zadane (rodzaj gleby, rodzaj nasadzeń, rodzaj systemu nawadniania) przeklada sie na codzienne zmiany długosci czasu podlewania - tu pisze w przypadku gdy jest sterownik do podlewania, u mnie działa znakomicie i nie musze sie zastanawiac gdy pogoda sie ciagle zmienia (tzw. regulacja sezonowa) i mam oszczedny systemy, Jezus Maria... na złodzieja szczeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nat-ka 20.11.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 w temacie dostarczania wymagań wodnych trawnika czy tez innych roślin odsyłam do systemów opartych na EWAPOTRANSPIRACJI czyli opartych na pomiarze wartości odparowania dziennego roślin, korzystam ze sterownikow serii Smartline weathermatic-a z mozliwością podłączenia monitora pogodowego SLW, codzienny pomiar warosci typu: wilgotność ,temperatura, wpływ wiatru na temp. i nasłonecznienie + wartości zadane (rodzaj gleby, rodzaj nasadzeń, rodzaj systemu nawadniania) przeklada sie na codzienne zmiany długosci czasu podlewania - tu pisze w przypadku gdy jest sterownik do podlewania, u mnie działa znakomicie i nie musze sie zastanawiac gdy pogoda sie ciagle zmienia (tzw. regulacja sezonowa) i mam oszczedny systemy, Jezus Maria... na złodzieja szczeka? He, he... Super, jak zajdzie potrzeba to i w 4 litery pewno użre. W życiu nie podlewałam trawnika, a mój M. szczęśliwy jak susza, bo z kosiarką nie musi ganiać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.11.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terraxxxo 10.01.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 w temacie dostarczania wymagań wodnych trawnika czy tez innych roślin odsyłam do systemów opartych na EWAPOTRANSPIRACJI czyli opartych na pomiarze wartości odparowania dziennego roślin, korzystam ze sterownikow serii Smartline weathermatic-a z mozliwością podłączenia monitora pogodowego SLW, codzienny pomiar warosci typu: wilgotność ,temperatura, wpływ wiatru na temp. i nasłonecznienie + wartości zadane (rodzaj gleby, rodzaj nasadzeń, rodzaj systemu nawadniania) przeklada sie na codzienne zmiany długosci czasu podlewania - tu pisze w przypadku gdy jest sterownik do podlewania, u mnie działa znakomicie i nie musze sie zastanawiac gdy pogoda sie ciagle zmienia (tzw. regulacja sezonowa) i mam oszczedny systemy, Potwierdzam, stacja pogodowa SLW w komplecie ze sterownikiem Weathermatic daje duza oszczednosc wody i zwalnia nas z koniecznosci dostosowywania czasu podlewania do aktualnej pogody i pory roku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aronia22 10.01.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 ja podlewam 15 min i trawnik zawsze bardzo ładny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts