leften 25.08.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam serdecznie Ile może kosztować "4 egz. projektu budowlanego sporządzonego zgodnie z Ustawą z dnia 7 lipca 1994r. - Prawo Budowlane" obiektu typu przydomowa wiata garażowa? Koncepcja wymiary obiektu jest taka jak na:http://chomikuj.pl/leften/Dokumenty/wiata.pdfProszę wybaczyć błędy w sztuce.. Z informacji istotnej to może tylko to, że byłoby to kryte dachówką.. Szkopuł w tym, że wg wyliczeń przekracza ona 25 m2, więc chyba muszę zrobić ją wg prawa... a więc projekt budowlany i geodeta... No właśnie a ile bierze geodeta za projekt zagospodarowania działki (do już istniejącego domu)? Nadmienię, że chodzi i okolice Nowego Dworu Mazowieckiego. Z góry dzięki za odpowiedzi--leften Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 26.08.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Plan zagospodarowania działki robi projektant, nie geodeta. Geodeta robi mapę do celów projetowych (tzw. podkład geodezyjny). Koszt w zależnosci od województwa. Było na forum. Co do projektu budowlnego, rozumiem, że jest to twoja koncpecja? W lubelskim to koszt od 1200 wzwyż. Negocjacje wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leften 26.08.2009 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 no tak, koncepcja moja.. kompromis między możliwościami, estetyką i funkcjonalnością.. 1200 to powyżej niż typowałem - ponoć np. za 2000 to się da kupić jakiś indywidualny projekt małego domku (w dawnym mieście wojewódzkim niedaleko Warszawy) dzięki za odpowiedź.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 26.08.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 1200 to powyżej niż typowałem Upss, sorki, wkradł sie chochlik. Myslałem o 800 a napisałem 1200. Zamyśliłem się. 800zł kolego 800 w lubelskim. Plus oczywiscie geodeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts