Biceps 26.08.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Mam taki oto problem: pan znajomy wylewał mi murek pod płot. Po rozebraniu szalunków okazało się, że wysokość na jednym końcu uciekła nam o jakieś... 20 cm... (sam murek ma około 50 cm) Proszę nie pytać jak to się stało, kto to lał, dlaczego tak spier... itp. itd. Laliśmy to metodą gospodarczą, murarzami nie jesteśmy, szalunki były amatorskie... - wyszło jak wyszło Teraz pytanie: chcę to wyrównać, tak żeby cały murek trzymał poziom i był jednakowej wysokości. Wiem, że to będzie partanina, ale w tym momencie nie mam wyboru. Czy są jakieś zaprawy, które mniej lub lepiej (lepiej lepiej ) zwiążą do już wylanego murku? Powierzchnię istniejącego murku mam zamiar trochę poryć, żeby świeża zaprawa miała do czego się przyłapać, poza tym chcę wwiercić pręty zbrojeniowe, żeby zaprawa miała się czego złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 26.08.2009 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Kurcze, coś ciężko z podpowiedziami. Zapytam jeszcze: czy do robionej na miejscu zaprawy (standardowo: cement, żwir, piach) można dodać czegoś, co spowoduje, że ukręcona zaprawa będzie się lepiej kleiła do wylanego i suchego już murku? Czy może np. dać więcej cementu, żeby świeża zaprawa była mocna i po związaniu trzymała porządnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 26.08.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Zrób beton taki jak robiłeś, skuj powierzchnię murku coby był chropowaty, nawierć otwory i wpakuj prety na mleczku cementowym, następnie polej wodą murek i betonuj ( beton plastyczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.08.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Zrób beton taki jak robiłeś, skuj powierzchnię murku coby był chropowaty, nawierć otwory i wpakuj prety na mleczku cementowym, następnie polej wodą murek i betonuj ( beton plastyczny). J.w. Skuć w najcieńszym niejscu tak aby było minimum 4 cm Można dodać np. Emulsję ATLAS nie UNIGRUNT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts