Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aquamont Gliwice, Bankowa 11, Majrzak Bogusław NIE POLECAM!

tribalrs

Recommended Posts

Wprawdzie chodzi "tylko" o wydraulikę w standartowej łazience w bloku, ale jak się okazuje i to można zepsuc.

Umowa ustna, pan pododobno sprawdzony i polecony, więc obdarzony pełnym zaufaniem.

NIe ma myslę sensu opisywać wszystkich problemów, z jakimi musiał się "biedak" uporać podczas wykonywania swojej pracy, przejdę więc do efektów.

Grzejnik zamocowany ok, stelaż na wc po trudach i bojach ujdzie, choćdo ideału mu trochę brakuje. Zdecydowanie za wysoko zamocowana rura odpływowa. Rura redykacyjna zamiast na dole, jest na górze ("bo inaczej nie będzie działało", na moje pytanie jak wiec to działało przez ostatnich iles lat odpowiedzi nie uzsykalem), przez co cały odpływ jest zamontowany o jakieś 10 cm za wysoko. Gdybym chciał wypuścić wodę z wanny (pomijając "drobny" szczegół który jeszcze opiszę), to musiałbym albo ją podnieść i przechylić, albo zamontowac popmpę do odporowadzenia wody. Ewentualne rozwiązanie nr 3 (doradzone przez super fachowca, to dodatkowe podmurowanie pod wannę! Czyli w 2,5 metrowej łazience powinienem sobie zrobić schodek, żeby z niego wchodzić do wanny!

Nasz "fachowiec" nie zapytał tez, czy krany będą wychodziły ze ściany, czy może z umywalki/wanny. "Nikt mi nic nie mówił, więc zrobiłem tak, jak uważałem"- oto jego komenatarz w tej kwestii. Muszę przyznać, że tym stwierdzeniem powalił mnie na kolana. Na domiar złego kurki z wodą przy wannie umiejscowił w złym miejscu (powinny być przy "długim" doku wanny narożnej, a zamontował je na boku "wąskiem", tak jak i odpływ. Pomiajac jego wysokość, to woda z wanny musiałaby się do niego dostać "bezprzewodowo", gdyż otwór jest w zupełnie inny miejscu, niż nasz specjalista sobie to zaplanował.

Osobną historią jest kwesita platności, gdzie pan Bogusław w pocuciu świetnei wykonanej pracy zażyczył sobie 650 pln wiecej, aniżeli to pierwotnie było ustalone. Tłumaczen było kilka, od niespodizewanej podwyżki materiałow (od momentu przyjęcia jego oferty do dnia wykonania minęły 3 tygodnie), po niespodziewanie wieksze ksozty robocizny, itd itp.

Sytuacja jest póki co dynamiczna, nie zamierzam tej sprawy tak zostawić i mam zamiar neico utrudnić zycie pseudohydraulikowi.

Wszystko było uzgadniane 3 tyg wcześniej, wykonawca porobił sobie odpowiednie zapisy, więc powinien sobie z tematem poradzić. Sam zresztą stwierdził, ze to dla niego chleb powszedni.

Poza tym powiedz proszę czy ja jestem winien temu, ze "dziura" w wannie narożnej jest zawsze na wąskim końcu? Przecież jesl wykonwca nie wie, gdzie co jest, to powinien spytać. Nie ma prawa robić tak, jak mu "się wydaje". Idąc jego trybem rozumowania, sprzedając klientowi okna, zamontuję mu jedno białe, drugie rózowe a trzecie czerwone. W końcu "tak mi się wydawało za stosowne"