smind 29.08.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 NIe potrzafię zrozumieć, czemu nie kupiliście mieszkania w nowym budownictwie...?! Może lokalizacja tego budynku bardziej im odpowiadała? Może lubią kamienice "z zewnątrz"? Może lubią duże mieszkania? (W blokach, nie licząc tych wypasionych apartamentowców) są raczej maleńkie... Ja stawiam na lokalizację. Ale pytanie tego typu jest głupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cekin 30.08.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Noo, to sa prawdziwi milosnicy duzych mieszkan. Nie ma to jak obnizyc sobie sufit o jakies 15 cm. Mnie sie to mieszkanie ( po remoncie) nie podoba. Mialo byc "inaczej" i nowoczesnie - jest sztampa marketu budowlanego Nie wypowiadalabym sie, tak jak nie komentuje podobnych wnetrz na forum, gdyby nie zdjecia "przed'. gdyby Ki-il choc polowe wysilku, ktory wlozyl w regipsy i pazdzierz wlozyl w odrestaurowanie podlog i stolarki drzwiowej, to nawet takie meble zyskalyby na szlachetnosci, a mieszkanie na wartosci. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Animozja 30.08.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 NIe potrzafię zrozumieć, czemu nie kupiliście mieszkania w nowym budownictwie...?! Może lokalizacja tego budynku bardziej im odpowiadała? Może lubią kamienice "z zewnątrz"? Może lubią duże mieszkania? (W blokach, nie licząc tych wypasionych apartamentowców) są raczej maleńkie... Ja stawiam na lokalizację. Ale pytanie tego typu jest głupie. to konstrukcja retoryczna, nie pytanie (to jednak nie wątek o polszczyznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMMA29 30.08.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Kasiorek pokazala piekne zdjecie wnetrza,a wiecie moze gdzie mozna kupic taki fotel do bujania z tego zdjecia. Przepraszam,ze tak z innej beczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cekin 30.08.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 fotel: http://www.ambientedirect.com/en/adelta-bubble-chair.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kill 31.08.2009 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam, Widzę, że bardzo spodobało wam się moje nowe mieszkanie. Temat powinien nazwać się dla nie chcących mieszkać jak w kamienicy. Postaram się odpowiedzieć Wam na wypowiedziane tu żale. Mieszkanie nie zostało kupione lecz jest to następne odzyskane mieszkanie w mojej kamienicy. Mieszkając 40 lat po strychach i w zimnych parterowych mieszkaniach z piecami w takich przedwojennych mieszkaniach miało się ich dość i nawet przez moment nie myślałem by kolejne moje było takie same i pielęgnować je by zatrzymać w nim ducha takich mieszkań. Zapewne wielu z Was mieszkało lub mieszka tyle samo lat w blokach i właśnie dlatego marzy Wam się mieszkanie w pięknej kamienicy na starówce, spokój i duży metraż. Tak jest Wam kamienice, a nam bloki. Zgoda, są teraz możliwości by mieszkanie w kamienicy było i ciepłe i eleganckie. Ta taką nie była, jest to typowy przedwojenny blok dla mas, a mieszkanie w nim piękne? gdzie w jakiej części? Mam jeszcze 3 takie same mieszkania o takim samym układzie i żadne nie jest piękne. Co do tych ścian, okien, podłóg i drzwi naprawdę nie ma co ich żałować. Po działaniach wojennych i upływu lat podłogi były tak wypaczone spróchniałe, ileś tam wstawek drewnianych robionych po wojnie, ugięte belki co dawało spadki i ugięcia podłóg sięgających do 7cm. Ci którzy mieszkają w takich domach wiedzą o czym pisze, gdzie muszą podstawiać klocki pod meble by się nie obalały. Okna hmm nie wiem jak bym je szpachlował opalał i kitował i tak były by nie szczelne i uciążliwe. Drzwi brrr jak się cieszę, że nie słyszę już tego dźwięku ich zamykania. W poprzednim mieszkaniu dawałem je do renowacji nie zadowoliło mnie i tak mi się już nie podobały, nie chcieliśmy kolejnych drewnianych. Koślawe ściany i obwisłe sufity, mieszkaliście w takich pokojach? No tak Wam marzą się ściany i sufity wyłożone w piękne sztukaterie i gzymsy, mi ten szał już dawno minął. Naprawdę nie ma się czym przejmować ani żałować.Pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 04.09.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 a dlaczego zdjęcia są już nie widoczne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts