Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAREMA - komentarze

Gość Flawia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Flawia dasz radę!

Interpretacja czasem polega na tym, że jak się idzie drugi raz do urzędu, to inaczej interpretują :roll: Trzeba tylko trochę poczekać. :D Nie daj się zbić z tropu. Widzę, że znasz się na rzeczy, więc może popytaj jak by to wyglądało w innej gminie /choć co kraj to obyczaj 8) /

Pisz co Pani Urzędniczka teraz powiedziała i na czym stanęło.

Powodzenia :lol:

Ja bym się mocno trzymała, upierała, że działka graniczy z terenem MR. Na terenie przylegającym jest wyjątek i można sie budować! Jak się będą upierać, to paradoksalnie można chyba sie sądzić. Ale to długo trwa i sporo kosztuje :-?

Tylko weź na piśmie dlaczego ewentualnie nie!

Ja bym była dobrej mysli :D Skoro kobieta wystąpiła o opinię, oznacza, że ma wątpliwości. A jak ma wątpliwości, to znaczy, że jednak masz rację :lol: :lol: :lol:

Będzie dobrze :wink: Tylko im się nie daj!

A może masz jakieś dojścia tam wyżej, i możesz zadziałać odgórnie. Warto pomyśleć :D

Absurdalna sytuacja. Na tej dzialce już jest rozprowadzone uzbrojenie, wstępnie porobione drogi, stoi nowa trafostacja za ponad 100 tys, Enea radośnie sadzi całą plantacje skrzynek przyłączeniowych...

A właściwie jakim cudem na działkę weszła Enea, skoro bez PNB nie można nawet łopaty wbić? Na Wasz wniosek? Czy mieli jakieś inne pozwolenie na las skrzynek?

...plantacja, drogi.....nieśmiało zapytam, będą działki, osiedle albo coś podobnego?

Flawio!

Wasz dworek wymiarami i powierzchnią spełnia wymogi prawdziwego dworu!!! Toż to olbrzym jest!!!! Ale ja takie uwielbiam :D Kuchnię będziesz miała od ogrodu? U mnie w projekcie też tak było, ale ja staromodnie zmieniłam na front :-? coby więcej świata z niej widzieć :lol: Jest całe mnóstwo pokoi, a i poddasze użytkowe, z frontową lukarną z balkonem jak u mnie :D Podoba mi się bardzo!!!! Tylko się zastanawiam dlaczego nie pokusisz się o dach czterospadowy??? Dwór wyglądał by masywniej i dostojniej :wink: Zajrzyj do Jankamy ( http://forum.muratordom.pl/dworek-jankamy,t116470.htm ), oni wzorowali swój dworek na tym z Turowej Woli (moim ulubionym zresztą). Czekam z niecierpliwością na dalsze wizualizacje :wink:

Wrzucaj, wrzucaj!!!!

A co do poddasza, to święta prawda, zawsze można kiedyś w przyszłości do niego podejść z nowym zacięciem! A jak na razie te świetliki są w porządku, a nawet więcej są bardzo dworkowe!!! W dawnych dworach były albo małe lukarenki, albo a nawet przede wszystkim takie okrąglutkie świetliki :D Ja mam dużo lukarn, dlatego nie odczuwam problemu dachu czterospadowego... choć na pewno dwuspadowy, zwłaszcza o wysokim kącie jest funkcjonalniejszy i tańszy, a nie ukrywam dla nas także liczy się każdy grosz :roll: Trzymam za Ciebie kciuki i będę stale kibicować bo widać, że wiesz czego chcesz!

Pozdrawiam i czekam na wizualizacje :wink:

Flawia! Twój dworek to pełnowymiarowy dwór będzie! znakomity! A co do dachu ,to powiem ci że gdybym miała dzisiaj wybierać to na pewno wybrałabym dwuspadowy.Nawet nie chodzi tu o koszty ,ale o te normalne ,wolne od skosów ściany .To jest tak ,jak się nie słucha męża.Nasz projektant miał w swojej ofercie również wersje z dachem dwuspadowym i Maz naciskał ,ale ja to taka uparta baba jestem i żadne argumenty do mnie nie przemawiały .Teraz myślę trochę inaczej . Będzie piękny Twój domek i mamy podobne podejście do urządzania wnętrza.ja tez jestem za pomieszaniem epok ,żeby tak nie otaczać się tylko starociami ,bo sama czułabym się jak staroć.Będę kibicować i oczywiście zaglądać. :wink:

Zapisuję się do kibiców :lol: .

Człowiek to jednak świnia jest, jak se poczyta, że ktoś ma gorzej to od razu mu lepiej :oops: :oops: :oops: .

Jak żaliłam się już u Dardurki prawie dwa tygodnie temu obiecali mi wydac PNB i ....... d...a. Moooooże w przyszłym tygodniu.

DOBRZE BĘDZIE i u mnie i u Ciebie. Razem bedziem budowac.

Wirtualnie też chodziłam już po nowym domu ale za pomocą Simsów. Programy do wizualizacji powinny się uczyc, wybór pokryc ścian prawie jak w Casto... :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam serdecznie