cysiekhh 26.08.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Prosimy o opinie na temat wywiewek wentylacyjnych w waszych domkach. Słyszeliśmy od projektantki, ze lepiej wybudować komin niż zrobić wywiewki gdyż wywiewkami może lecieć woda w czasie opadów deszczu i śniegu. Czy jest to prawda? Jeśli tak to jak temu zaradzić??? Wiadomo ze budowa każdego dodatkowego komina to są koszta, a w naszym wypadku wyszłyby 4 na dom u podstawy 10*15. Mamy nadzieje ze wasze opinie przydadzą się nie tylko nam. PozdrawiamAnia i Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 27.08.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Poprawnie wykonane nie będą cieknąć. Mam cztery sztuki i żaden nie leci. A czy będą równie skuteczne jak murowane kominy? Kto to wie. Znawcy mówią, że nie. Ważne, żeby kominki znalazły się jak najwyżej i miały średnicę co najmniej 15cm (przewody oczywiście też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.08.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 co to znaczy poprawnie wykonane? ja mam 4 takie i z jednego podczas wielkiej ulewy polało się trochę wody - normalnie to się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 27.08.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Nie tyle poprawnie wykonane, co zamontowane. Na początku jeden przeciekał, ale dekarz poprawił i przestał. Od tamtej pory dach zaliczył kilka sporych nawałnic i nic nie pociekło. Nie wiem, pierwek, może miałeś w tym jednym przypadku dużo niefartu. Moje kominki są z PCV i są zamontowane na blachodachówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts