Fugas 11.12.2003 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Jak wyżej mam pytanie czy powinno się stosować spinki lub klamry do dachowek bo ich cena (1,6zł/szt ) niewiele niższa od dachowki trochę mnie powaliła? Czy w strefie Wa-wy jest to potrzebne?Może jakies podpowiedzi czym to zastapić? Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Arafat 11.12.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Myślę że jeśli przymocujesz(przykręcisz na wkręt) wszystkie dachówki krańcowe ,pierwszy rząd nad rynną,ostatni rząd pod gąsirami ,przy oknach,komiach i oczywiście gąsiory to niema sensu wywalać kase na spinki.Jeszcze parę dni i będe miał dach za sobą.Pozdrawiam. Jacek A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 11.12.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Jak kupowałem dachówkę to patrzyłem na wszystko-mam Euronit i dałem spinkę co drugą dachówkę na cały dach(spinka 16groszy)a co mi tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.12.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Nasz domek na wsi stoi pod dachem już 3 lata, w szczerym polu na górce, przeżył kilka huraganów. Żadna dachówka nie jest mocowana, tylko gąsiory. Pochylenie połaci 45 stopni. Na dużym domu na czołach o nachyleniu 60 stopni mocowane są wszystkie dachówki spinkami(sprężysty drut wygięty w kształcie litery U) a skrajne przykręcane lub wiązane drutem miedzianym .Spinki kosztowały ok. 30, 40 groszy, dokładnie nie pamiętam.pyrka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzo 30 14.12.2003 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 moim zdaniem nie trzeba,mam dach z rabena i sprzedawca tez mnie namawiał cena była zblizona,dach przezył kilka burz na slasku i jeszcze nic nie zerwało, dach 220 m2, wczesniej dom z gruntu wyrwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 14.12.2003 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Kupilem spinki uniwersalne za niecałe 40gr/szt. można stosowac do większości dachówek - te gadżety firmowe to tylko sposób na wyciągnięcie dodatkowej kasy od osób polegających w pełni na sprzedawcy, który od takich gadżetów ma zapewne wysoką prowizję. Dzięki za komentarze.Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts