Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bety I

Recommended Posts

• 5 weeks później...
W projekcie kąt nachylenia dachu jest 25 stopni jednak my mami coś tam minimalnie podniesiony ale tylko o jakieś 2 - 3 stopnie. Jeśli chodzi o koszty budowy całego domu to nie mogę w tej chwili tego ocenić dokładnie. Koszt budowy stanu surowego powinien wynieść jakieś 110 000. Dom jest naprawdę prosty w budowie, bez większych komplikacji. Dużo ponieśliśmy kosztów związanych z ziemią i piaskiem. Spowodowane to było tym iż działeczka miała spadek, jak się nam na początku wydawało niewielki. Okazało się jednak że potrzeba nam dużo ziemi, dużo piachu koparkę samochód no i trochę więcej kosztów.

• 4 weeks później...

Witaj!

Miło mi będzie zajrzeć do Ciebie, tym bardziej, że sami wybudowaliśmy Betę. :D Rzeczywiście domek nie był skomplikowany w budowie. Mieliśmy podobne założenia i z setek przejrzanych projektów tylko ten spełniał nasze oczekiwania.

Życzę bezproblemowej budowy i wiele radości z późniejszego wykańczania. :wink:

Mam nadzieję, że starczy Ci zapału, aby kontynuować dziennik. Na pewno warto!

Pozdrawiam! Mariola

Cześć Mariola.

Ciesze się że będziesz mnie odwiedzać. Prawdę powiedziawszy my się już znamy :) Pisałam do Ciebie w sprawie zdjęć ale pod innym nickiem, niestety całkowicie zapomniałam hasła do tamtego profilu i jakoś nie udało mi się już tam zalogować dlatego też musiałam stworzyć nowy. Wysyłałaś mi wtedy zdjęcia swojego domu i dzięki temu zdecydowaliśmy się na ten dom. Pozdrawiam! Ania