Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za koparkę...pilne!

wasja

Recommended Posts

jaka jest cena koparki za ściągnięcie humusu? sprawa wygląda tak:

umówiłam się ze swoim budowlańcem że on wszystko załatwia i załatwił koparkę do wykopania humusu za 1500zł , po rozmowie z kolegą który także się buduje powiedział że on płacił 380zł rozczarowałam się , ale najpierw wykonałam pare telefonów do osób wykonujących taką prace i okazało się że faktycznie biorą ok. 90 zł/h jak to wyglądało u Was i teraz drugie pyt. trzeba jeszcze wykopać rowy pod fundamenty i to kosztuje 600 zł i kto pokrywa te koszty skoro umówiłam się z budowlańcem za stan surowy za tyle....... wraz z fundamentami , to czy on wykopie to łopatą czy weźmie koparkę to chyba już jego sprawa, jak to wyglądało u Was proszę pilnie o odpowiedź

umówiłam się ze swoim budowlańcem że on wszystko załatwia i załatwił koparkę do wykopania humusu za 1500zł ,

i kto pokrywa te koszty skoro umówiłam się z budowlańcem za stan surowy za tyle....... wraz z fundamentami , to czy on wykopie to łopatą czy weźmie koparkę to chyba już jego sprawa, jak to wyglądało u Was proszę pilnie o odpowiedź

No jeżeli jesteście umówieni na SSO za jakąś konkretną cenę, to Ciebie już nic więcej nie powinno interesować. Jeżeli chce płacić 1500 za ściągnięcie humusu to niech płaci.

dokładnie , u mnie ceny około 80PLN za godzinę , nie wiem jaki duży dom będziesz budował ale zdjęcie humusu to trwa może 2-3 h no niech bedzie 4h więc max 400PLN co w zestawieniu do 1500PLN włączyła by mi się lampka czy nie trafiłeś na jakiegoś naciągacza to za fundamenty ile zwoła :lol:

zresztą jak ktoś tu trafnie zauważył umówiłeś się z ceną za jakiś etap więc mogą sobie widelcem kopać

aha więcej jak 4h nie pracowali a humusu ściągneli 20/16 m

to jest nie istotne ile wykopią, przekopią , zdejmą itd płacisz za godzinę pracy urządzenia

Pan się obraził :D , osobiście grabiami bym pogonił , trzeba było buraka opierdolić , że jest zwykłym naciągaczem , pewnie później by woził wywrotkę piasku za 600 :lol:

aha więcej jak 4h nie pracowali a humusu ściągneli 20/16 m

No to nieźle Ci się zaczyna 4h koparki - 1500zł, jak tak dalej będą lecieć to będziesz miał jeden z droższych domów w okolicy.

Ja umówiłem się na SSO , wypisałem na kartce co w tym ma się zawierać potem majster wycenił troche ponegocjowaliśmy i do roboty....A czy będą kopać łopatą czy koparką to nie moja sprawa - miało być zrobione.

Ja płaciłem 85 zł/ h - Warszawa. Zdjęcie humusu i wyrównanie całej działki (1000m2), a była mocno zachwaszczona i bylo troche małych drezewek zajęło jakieś 7h, ostatecznie "po zakrągleniu i w ramaach rabatu bo były planowane następne prace" zapłaciłem 500.

Zastanów się , czy bęziesz jescze potrzebować koparki, jeżeli tak to powiedz o tym koparkowemu, na pewno jeszcze opuści.

A może on za te 1500 chce jescze tobie wykopać pod ławy?

Wczoraj koparkowy zdejmowal mi humus. Pieknie wygładzil 11 arową działeczkę. (humus zdjął z całej działki, bo było dużo korzeni i drzewek, dzialka jest przy lesie sosnowym). Pracował 2 godziny -90 zł/h = dojazd (dodatkowa godzina), przestawił na widłach na moją działkę garaż blaszany (stał na działce obok) zapłaciłam 300 zł

jaka jest cena koparki za ściągnięcie humusu? sprawa wygląda tak:

umówiłam się ze swoim budowlańcem że on wszystko załatwia i załatwił koparkę do wykopania humusu za 1500zł , po rozmowie z kolegą który także się buduje powiedział że on płacił 380zł rozczarowałam się , ale najpierw wykonałam pare telefonów do osób wykonujących taką prace i okazało się że faktycznie biorą ok. 90 zł/h jak to wyglądało u Was i teraz drugie pyt. trzeba jeszcze wykopać rowy pod fundamenty i to kosztuje 600 zł i kto pokrywa te koszty skoro umówiłam się z budowlańcem za stan surowy za tyle....... wraz z fundamentami , to czy on wykopie to łopatą czy weźmie koparkę to chyba już jego sprawa, jak to wyglądało u Was proszę pilnie o odpowiedź

80,-/h

Tyle ja płaciłem

Dziękuje bardzo za odpowiedzi teraz jestem przekonana że panu koparkowemu jednak nie zapłacę 1500zł, moja maksymalna cena to 600zł

1500 zł :o :o :o Nie daj się naciągnąć. U nas to max 80zł/h pracy. Uświadom Pana koparkowego, że płaci się za godzinę pracy. Jeżeli zajęło mu to 4 h to 600zł to i tak jakiś kosmos, 400zł to max.

Ja miałem w umowie SSO, że wykonawca zapewnia również cały sprzęt potrzebny do budowy, i tak jest najprościej bo wtedy sprawa jest jasna. Może kopać fundamenty nawet łyzką stołową jeśli chce :D

taaaa, ekipa, którą posiłam o wycenę stanu "0" za prace ziemne chciała 1900 zł! a mnie wynajecie koparkowego wyniesie ok. 800 zł. Zostanie mi 1100 zł, więc wolę załatwić tę sprawę sama. jak nie trzeba, nie chcę przepłacać.