Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za koparkę...pilne!

wasja

Recommended Posts

• 3 months później...

Witam,

Dowiadywałem się już na termin WIOSNA 2010 - dolnośląskie i ten przedział zostaje 80-100zł/h.

Zdarzają się jednak i tacy co mówią, że tak po cichu to i za 65-70 zrobią, ale to jakieś podejżane: "wie Pan, my panu zrobimy za 65PLN/h, ale jakby ktoś pytał to niech Pan mówi, że za 80PLN/h" - hmmm!?

Jakaś NIEZDROWA KONKURENCJA, czy co?

Pzdr. Paweł.

• 3 weeks później...

Ile godzin może trwać wykopanie fundamentów pod piwnice?

Grunt to prócz warstwy humusu sama glina, do wykopania ok. 260 m3, wykop głębokości 2 metrow. Zastanawiam się, czy koparko-ładowarka typu JCB da rade. Może lepiej cięższy sprzęt typu UDS, choć ceny 2razy wyższe za godzine niż przy JCB.?

jaka jest cena koparki za ściągnięcie humusu? sprawa wygląda tak:

umówiłam się ze swoim budowlańcem że on wszystko załatwia i załatwił koparkę do wykopania humusu za 1500zł , po rozmowie z kolegą który także się buduje powiedział że on płacił 380zł rozczarowałam się , ale najpierw wykonałam pare telefonów do osób wykonujących taką prace i okazało się że faktycznie biorą ok. 90 zł/h jak to wyglądało u Was i teraz drugie pyt. trzeba jeszcze wykopać rowy pod fundamenty i to kosztuje 600 zł i kto pokrywa te koszty skoro umówiłam się z budowlańcem za stan surowy za tyle....... wraz z fundamentami , to czy on wykopie to łopatą czy weźmie koparkę to chyba już jego sprawa, jak to wyglądało u Was proszę pilnie o odpowiedź

a jak jest w umowie

jaka jest cena koparki za ściągnięcie humusu? sprawa wygląda tak:

umówiłam się ze swoim budowlańcem że on wszystko załatwia i załatwił koparkę do wykopania humusu za 1500zł , po rozmowie z kolegą który także się buduje powiedział że on płacił 380zł rozczarowałam się , ale najpierw wykonałam pare telefonów do osób wykonujących taką prace i okazało się że faktycznie biorą ok. 90 zł/h jak to wyglądało u Was i teraz drugie pyt. trzeba jeszcze wykopać rowy pod fundamenty i to kosztuje 600 zł i kto pokrywa te koszty skoro umówiłam się z budowlańcem za stan surowy za tyle....... wraz z fundamentami , to czy on wykopie to łopatą czy weźmie koparkę to chyba już jego sprawa, jak to wyglądało u Was proszę pilnie o odpowiedź

a jak jest w umowie