_PiotR_ 27.08.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam,szukam hydroforu z tym, ze za rok, dwa.. maja mi doprowadzic wodociąg i sie zastanawiam czy na te dwa lata nie wystarczylby jaki mniejszy hydrofor. Pomieszcenie nie duze wiec bylo by to mi na reke. Gdzies czytalem ze teraz juz spokojnie mozna brac jednofazowe bo pono sie poprawily i nie odbiegaja duzo od trojfazowych, tak jak to mialo miejsce kiedys.. prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 27.08.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 jak mało miejsca w kotłowni to bezzbiornikowy Grundfos MQ.tylko się włącza za każdym razem jak odkręcasz kran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 27.08.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 jak mało miejsca w kotłowni to bezzbiornikowy Grundfos MQ. tylko się włącza za każdym razem jak odkręcasz kran. no bez przesady taki 80-100 litrow wejdzie bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 27.08.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Przez pół roku do zasilania mojej instalacji wodnej używałem małego hydroforu ze zbiornikiem 24L, zakupionym na allegro za 300zł (gdzieś na forum wkleiłem jego fotkę). Bez problemu dawał radę. Teraz mam duży 200l z firmy Hydro-vacuum z Grudziądza i jest pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 27.08.2009 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Przez pół roku do zasilania mojej instalacji wodnej używałem małego hydroforu ze zbiornikiem 24L, zakupionym na allegro za 300zł (gdzieś na forum wkleiłem jego fotkę). Bez problemu dawał radę. Teraz mam duży 200l z firmy Hydro-vacuum z Grudziądza i jest pięknie moze to glupie pytanie,ale .... czemu zmieniles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 27.08.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 1. W mojej okolicy zdarzały się częste zaniki napięcia i taki mały zbiorniczek nie wystarczał na długo - wystarczyło np 2x spuścić wodę w kibelku.Teraz po zaniku napięcia mam wodę jeszcze przez długi czas. Według producenta pomiędzy wyłączeniem pompy, a ponownym jej załączeniu jest około 50l wody. Według mnie jest nawet więcej.2. Większy zbiornik - pompa mniej razy się załącza, przez co wydłuża się jej żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.08.2009 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Przez pół roku do zasilania mojej instalacji wodnej używałem małego hydroforu ze zbiornikiem 24L, zakupionym na allegro za 300zł (gdzieś na forum wkleiłem jego fotkę). Bez problemu dawał radę. Teraz mam duży 200l z firmy Hydro-vacuum z Grudziądza i jest pięknie A ja się spytam czy ten zbiornik ma membranę? Jeśli tak czy nie czuć gumy w wodzie? Poszukuję czegoś, z czego i ja będę zadowolony-pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 31.08.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A ja się spytam czy ten zbiornik ma membranę? Jeśli tak czy nie czuć gumy w wodzie? Poszukuję czegoś, z czego i ja będę zadowolony-pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Ma membranę i nie czuć, nawet po dłuższej nieobecności w domu, kiedy hydrofor stoi nieużywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.08.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A ja się spytam czy ten zbiornik ma membranę? Jeśli tak czy nie czuć gumy w wodzie? Poszukuję czegoś, z czego i ja będę zadowolony-pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Ma membranę i nie czuć, nawet po dłuższej nieobecności w domu, kiedy hydrofor stoi nieużywany. Bardzo dziękuje za odpowiedz,zastanawiałem sie nad tym bo bardziej bym właśnie chciał takiego z membraną,mają lepsze parametry o czym właśnie napisałeś. Firma jest bardzo znana na rynku więc zapewne ma też spore doświadczenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 31.08.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Dokładnie mam Automat hydroforowy ASGhttp://www.zpuh-v.pl/produkty_hydrofory_asg.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts