dizzeeRascal 27.08.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Ktory material wybralibyscie do mieszkania do ciemnego mieszkania.Chce miec okno bez firanek ,tylko same rolety albo plisy ,zasuwane od dolu.Nigdy nie mialem takiego rozwiazania wiec moze ktos kto ma cos takiego w domu moglby cos doradzic .Takie materialy biore pod uwage. http://img509.imageshack.us/img509/7729/img1033d.th.jpg http://img523.imageshack.us/img523/217/img1016yjw.th.jpg http://img512.imageshack.us/img512/3429/img0939ehd.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 27.08.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 A poza oknem coś masz w tym mieszkaniu? Jakąś podlogę? meble? Ciężko dobrać kolor widząc samo okno, a zdjęcie widać ze przeklamuje kolory na zewnątrz, to pewnie i te próbki w rzeczywistości wyglądają inaczej... Jeśli ciemne mieszkanie to bym brala jak najjaśniejsze. A od jakiej strony jest to okno? Będzie w nie świecić słonko wschodzące? czy zachodzące? Na wschodzące brałabym kolory jasne i ciepłe, na zachodzące chłodniejsze. Czy to tylko ja tak mam że wszystkie szczegoły są wazne....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 27.08.2009 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Slonko zachodzace na nie swieci i mieszkanie jest ciemne.Najjasniejsze to ja biore wlasnie ,tylko pytanie czy nic nie przeswitujace czy cos przeswitujace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 27.08.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Prześwitujace to masz na myśli to biale plisowane?? Według mnie ładniejsze, aaale ... Mieszkanie na parterze zdaje się... Jak ten prześwitujący materiał wygląda z zewnątrz przy zapalonym w środku swietle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 27.08.2009 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 No wlasnie to jest pytanie jak ten material wyglada przy zapalonym swietle z ulicy.Ciezko powiedziec bo szczerze mowiac nie wpadlem na ten pomysl zeby obejrzec przez szybe wnetrze od strony ulicy a z daleka to nie wiem czy cos bedzie widac bo to chyba zbyt maly skrawek materialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 27.08.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 posiadaczka takowych plis sie odzywa ........do ciemnego pomieszczenia wez sobie jasne plisy, wbrew pozorom daja one troche cienia, jesli slonce przyswieca, to takie ktore od strony okna sa metalizowane, wtedy odbijaja slonce, choc i daja tez wtedy wiecej tego "cienia" w mieszkaniu. ja jestem bardzo zadowolona z plis, zajmuja malenko miejsca (przy zlozeniu) i nie zamienilabym w tej chwili na zadne rolety czy to zwijane czy rzymskie nie wspominajac o zaslonach/firanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 27.08.2009 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Odbijajacych slonce na pewno nie wezme ,bo nic mi wtedy nie przepuszcza swiatla i bede mial mrok w domu.Co z tego ze wezme jasne skoro mi zwyklego swiatla i tak nie przepuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 27.08.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Odbijajacych slonce na pewno nie wezme ,bo nic mi wtedy nie przepuszcza swiatla i bede mial mrok w domu.Co z tego ze wezme jasne skoro mi zwyklego swiatla i tak nie przepuszcza. rozumiem, ze chcesz te plisy miec caly czas rozlozone. na calosci okna, czy tylko czesciowo odsloniete od gory? jesli chcesz miec sporo swiatla przy rozsunietych calosciowo, to daj jak najjasniejsze, jesli chcesz od np. polowy okna (na gorze) odslaniac, to swiatlo i tak Ci wpladnie. to nie jest tak, ze te plisy daja polmrok w mieszkaniu, ale wbrew pozorom cos tam przyslaniaja, wiadomo, wszystko zalezy tez od tego jak duze masz okna... ja przy swoich oknach nawet jak mam zasloniete calosciowo to i tak mam jasno, bo i okien mam duzo i duze. w sypialni zas mam z bardziej "zwartego" materialu i widac roznice w jasnosci pomieszczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 27.08.2009 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 No ja okien nie ma az tak duzo,poza tym wszystkie sa od zachodu.Tak myslalem ze beda raczej do polowy okna zasuniete w ciagu dnia,bo mieszkanie jest na parterze i okna sa na ulice wiec ludzi czesto zagladaja.Jakbym dal zwykle rolety do polowy okna zasloniete to mi moga za duzo swiatla zabrac takie mialem obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 27.08.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 No ja okien nie ma az tak duzo,poza tym wszystkie sa od zachodu.Tak myslalem ze beda raczej do polowy okna zasuniete w ciagu dnia,bo mieszkanie jest na parterze i okna sa na ulice wiec ludzi czesto zagladaja.Jakbym dal zwykle rolety do polowy okna zasloniete to mi moga za duzo swiatla zabrac takie mialem obawy. z tego m.in. wlasnie powodu nie dalam rolet, bo chcialam jasno nawet jak sie przysloni wiekszosc okna. wez jasna plise, przystawiona przy szybie bedzie przepuszczac swiatlo, wtedy mozesz liczyc na wiecej swiatla w mieszkaniu, do tego odsloniecie do polowy okna tez zrobi swoje. roleta ma tez taka wade, ze kaseton "zabiera sporo miejsca", nie sposob byloby u mnie otworzyc okna na cala szerokosc, pomijajac, ze wg mnie nieciekawie to w ogole wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 27.08.2009 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Tylko w sypialni sie zastanawiam czy nie dac rolety zasuwanej od dolu.Wiem ze zajmuje ta kaseta duzo miejsca ale moze w sypialni zrobie maly eksperyment.w sumie tam nie przebywam caly dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.08.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Plisy sa super. Gdyby nie ich cena to wszędzie dałabym plisy zamiast roletMam w kuchni i w łazience.Mam wersję taką, że sa ruchome w obie strony. Na chwilę obecną mam tylko takie zdjęcie http://i642.photobucket.com/albums/uu146/kaskamaciej/dom064.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek0380 19.07.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 (edytowane) Hej mozeci mi podpowiedzieć czy te ruchome mają jakąś swoją specyficzną nazwę ? Tez chciałby własnie zamontować plisy w domu i znalazłem ofertę tutaj : [moderowano] sa to plisy zwykłe z tego co wyczytałem a przyznam szczerze ze bardziej zainteresowały mnie te na zdjęciu które wrzuciłeś Edytowane 20 Lipca 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.07.2016 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Ohydny spam - odpowiedź na swoje pytanie masz w linku, który wrzuciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ernstx2 09.08.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) ja jestem zwolennikiem plis. zalet mają wiele - nie zajmują dużej ilości miejsca, można je dopasować do konkretnych potrzeb i do wnętrza. Poza tym mają możliwość zasłoniecia tylko wybranej części okna, czego roleta nie ma. W domu mam plisy z [spam], gdzie można było zaprojektować wszystko pod siebie. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troer 11.08.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 rolety nie są złe, ale bardziej podobaja mi się plisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomart 19.09.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Plisy o tyle lepsze, że sznurek Ci z boku nie wisi i estetyczniej to wygląda. Zajmują też mniej miejsca - zobacz na fotce jak dobrze przylegają. [ATTACH=CONFIG]367818[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol8222 07.10.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 (edytowane) Ja mam coś podobnego jak te zaluzja-plisowana-VS-4d z zakładki plisy zwykłe z tej strony [sPAMERl] wyglądają mega po spuszczeniu Edytowane 21 Marca 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystek456 21.03.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 (edytowane) Plisy są fajne. Na mieszkanie parterowe na pewno się nadadzą, ale koniecznie trzeba sprawdzić czy kiedy światło jest w pomieszczeniu zapalone, przez plisy i tak wnętrze jest doskonale widoczne. Dobrej jakości plisy w Szczecinie mają [sPAMER] Osobiście takie mam, ale w domku jednorodzinnym. Edytowane 21 Marca 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka9 22.03.2017 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Ja też bym chyba wybrała plisy. Jakiś czas temu nie byłam do nich przekonana, ale teraz coraz bardziej mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts