rol1529 27.08.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Planuje zrobic oswietlenie do schodow, najprawdopodobniej lampki skoffa. Puszki juz zrobione, tylko nie bardzo wiem, gdzie dac transformator.Czy mozna wykuc pod wlacznikiem jakis wiekszy otwor i tam go upchnac? Czy to sie nie bedzie przegrzewac i czy nie musi byc przypadkiem gdzies bardziej na wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.08.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 ja w łazience dałem zasilacz do ledów w puszce która jest obok puszki z włącznikiem. Jak kładłem kafelki to puszkę w której jest zasilacz po prostu zakryłem płytką. Pomiędzy puszkami jest spory otwór którym swobodnie mogę wydostać zasilacz w razie awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rol1529 27.08.2009 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Ok, dzieki, pewnie bede musial pomyslec nad czyms podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neokowal2 27.08.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Kup led-y na 230V i nie będziesz musiał montować transformatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rol1529 27.08.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Nie znalazlem fajnych do montowania w puszkach. Mozesz jakies polecic? Poza tym tu sie chyba lepiej beda sprawdzac te z transformatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 27.08.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 a ja w łazience pod prysznicem będę miał ledy, więc odpadają takie z wbudowanym transformatorem , przewód jest wyciągnięty na poddasze i tam umiejscowię transformator, a pod prysznic popłynie już 12v, nocne oświetlenie pomieszczeń będzie na ledach z wbudowanym transformatorem - prostokątne puszki wykuwałem w żywej silce i obsadzałem jak tynkowali no dobra, wykuł elektryk, obsadził tynkarz coś takiego, tylko moje mają po 2W: http://www.apollolighting.eu/model.php?id=274 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 27.08.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 ja mam również ledy przy schodach; transormator włożyłem do puszki zaraz przy włączniku - wszystko w jednej ramce; od czoła przyklejony na taśmę dwustronną przycisk; i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts