radekk 27.08.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam, ktoś potrafi polecić olej do olejowania dębowego płotu w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 27.08.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Przechodzony olej silnikowy. Za darmo. Nic tego nie ruszy. Płot będzie bardzo ciemno brązowy. Kompletnie nieekologiczny. Brudzi przez rok - dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.08.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 dodatkowa zaleta że jak złodziej będzie przełaził przez płot to się ubrudzi... HINT: po 2 latach olejowanie trzeba powtórzyć żeby zachować w/w zaletę a tak na poważnie olejowanie chyba nie jest najlepszą metodą na zabezpieczanie płotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 27.08.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Może zamiast szukac oleju w rozsądnej cenie,lepiej zdecydowac się na jakiś sprawdzony impregnat do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekk 27.08.2009 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 impregnuje się sosne, świerk i tym podobne miękkie gatunki drewna a nie dąb bo ten posiada własne impregujące go garbniki, chodzi mi o olejowanie bo to zapobiegnie szarzeniu drewna.A teraz uwaga na marginesie - jak się nie ma nic do powiedzenia to się nie powinno odzywać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Pokostem chyba najtaniej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 27.08.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 impregnuje się sosne, świerk i tym podobne miękkie gatunki drewna a nie dąb bo ten posiada własne impregujące go garbniki, chodzi mi o olejowanie bo to zapobiegnie szarzeniu drewna. A teraz uwaga na marginesie - jak się nie ma nic do powiedzenia to się nie powinno odzywać.... A to ciekawe.W ogrodzie skarpy podtrzymują belki dębowe 20x15,pomalowane impregnatem tikowym.Cztery lata i jakoś koloru ,pomimo lania wody na rośliny, nie zmieniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 27.08.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Płot olejowałem olejem Beckersa ale ja deski mam sosnowe. Olej bardzo wydajny na sosnie więc na dębie powinien być jeszcze o wiele wydajniejszy - puszka 3l to koszt u mnie ok 100zł wystarczyła mi na cały płot łącznie z bramą malowane 3 razy razem ok 27-30 mb płotu po 3 deski szerokości 25 cm w przęśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.08.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 A teraz uwaga na marginesie - jak się nie ma nic do powiedzenia to się nie powinno odzywać.... Bardzo słuszna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts