joogjan 11.12.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Bardzo ładny wygląd struktury starego dębu, na ,,oko'' bardzo solidne wykonanie, okucia przeciwwyważeniowe itp.Gdyby nie wzornik przekroju podany przez sprzedawcę, kruszył bym kopię o swoje ,że to dębowe.Okazło sie ,że POL - SKONE produkuje drzwi zewnętrzne z wytłoczeń z włókna szklanego wypełnianych pianką PE , na ramiaku drewnianym z dębową klejoną warstwowo futryną.Ciekaw jestem waszej opini( jako użytkowników) na temat tych drzwi.Oglądając ostatnio wiele wytworów rodzimej stolarskiej, produkcji (podkarpacie) bardzo poważnie rozważam propozycje POL-SKONE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Mamy 2 pary drzwi zewnętrznych POL-SKONE od 2 lat. Jedne są właśnie z włókna szklanego, drugie to Orion z blachy (też ocieplane). Do tego wkładki klasy C (z atestem) też z POL-SKONE.Jesteśmy bardzo zadowoleni. Aha, te z włókna szklanego mają jeszcze blachę z obydwu stron, dopiero na wierzch jest włókno szklane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.12.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Mam Roztocze. Czy będę nadal zadowolony? Odpowiem na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek34 16.12.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 POL-Skone sprawuje sie dobrze (mam od 5 lat) zastrzezenia budzi tylko początkowe trudne zamykanie - uszczelki muszą się dobrze ułozyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 16.12.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 a nie wiecie, czy ta firma wykonuje nietypowe zamowienia, tzn. ja mam szer drzwi 150 x 195. Moze macie jakies namiary na WAW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 16.12.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Może zadam głupie pytanie, ale czy włókno szklane nie ma jakiegoś niekorzystnego wpływu na zdrowie (np. tapety z włókna szklanego 'pylą' i znam ludz, którym to bardzo szkodzi, prz vczym po polamlwaniu już chyba wszytko jest o.k.)? Jaka jest trwałość takich drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.12.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Jaka jest trwałość takich drzwi? Większa. Nie rozsychaja się .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 16.12.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 to prawda...tapety z włókna szkl. także są badzo trwałe (20 lat)a jak wygląda sprawa termicznej rozszerzalności (liniowej)?przyznaję, drzwi wyglądają interesująco! jaka jest grubość tej blachy pod włóknem szkl.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 16.12.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 no i jaka jest trwałość koloru? wydaje się to bardzo ciekawą alternatywą dla drewna. bo drzwi z pvc to troche 'jakby nie tędy droga", alu to jak w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1an 03.01.2004 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Nie kupujcie drzwi z włókna szklanego ,bardzo łatwo odpryskuje lakier z zewnetrznej warstwy - wiem bo sprzedaje te drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrysztofik 07.01.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Kupiłem drzwi sosnowe Elegant wydają mi się na solidne mają system antywłamaniowy ,ale jak będą wyglądały w użytkowaniu jeszcze nie wiem ale mam nadzieję że dobrze bo nie były zbyt tanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.01.2004 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Do 1 an:Co też za bzdury opowiadasz.... Jak długo sprzedajesz drzwi POL-SKONE, a może jesteś przedstawicielem konkurencji? Mam drzwi z włókna szklanego i nie pamiętam, żeby gdzieś (w papierach) było zaznaczone, że są one lakierowaneOdpryski lakieru są wadą technologiczną i wydaje mi się, że taka firma jak POL-SKONE uznałababy opisywaną przez Ciebie wadę. Ponadto, znowelizowana ustawa o ochronie konsumentów wprowadziła 2-letni okres rękojmii dla klientów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boniucha 14.09.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) Podbijam STARY temat, bo nie znalazłam innego...jeżeli ktoś uprzejmy zna inny odpowiedniejszy temat to proszę o link Zdecydowaliśmy się na drzwi zewnętrzne Pol-Skone Nordic 01 białe - czekamy na realizację zamówienia. Dlaczego właśnie te? W firmie, która nam je zaoferowała wybraliśmy też bramę garażową, drzwi wewnętrzne, okno i napęd do bramy posesyjnej Byliśmy w kilku miejscach i mało kto fachowo nas potraktował - zaufaliśmy panom z ostatniej odwiedzonej firmy i czekamy niecierpliwie na montaż... Ma ktoś doświadczenie z tymi drzwiami? Edit: Brak odpowiedzi, więc dodam zdjęcie do posta: pierwsze wrażenie... niezbyt ciekawe - montażysta z łaską oświadczył, że zamek jest popsuty (?) i zabrał klamkę, żeby nikt " nie łaził" - swoją drogą my mamy jeszcze obok stare drzwi...a jakby ich nie było to co? przez komin wchodzić? - serwis POLSKONE ma dotrzeć pon-wt... nie omieszkam im wspomnieć, że montowali bez rozpórek...czy faktycznie od tego się już odchodzi?! Bo nie znalazłam nigdzie takiej informacji... cdn. Edytowane 21 Października 2012 przez boniucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts